Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
51 találat a(z) "zsarolóvírus" cimkére.

Egymilliárd dollárt kaszáltak tavaly zsarolóvírusokkal

2017. január. 06. 15:05
Jobb antivírus technológiákra és szélesebb körű információ-megosztásra lenne szükség a zsarolóvírusok elleni küzdelemhez. Becslések szerint a zsarolóvírusokat használó kiberbűnözők tavaly 1 milliárd dollárnyi váltságdíjat zsebeltek be. Ennyi pénz érkezett a zsarolóprogramokhoz köthető bitcoin tárcákba – írja a computerworld.hu.

Tanulmány az orosz kibermaffia felépítéséről

2017. február. 20. 19:41
A zsarolóvírusokból származó napi bevétel elérheti a 30 millió forintot, s a zsarolóvírusok 75%-a orosz eredetű. Állítja a Kaspersky. Tavaly a Kaspersky Lab kutatói 62 új zsarolóprogram-családot fedeztek fel, amelyből legalább 47-et oroszul beszélő internetes bűnözők fejlesztettek.

Már a tévék sincsenek biztonságban – Ön mennyit fizetne az adataiért?

2017. február. 16. 10:26
Ellopott kódok, leürített bankszámlák – a digitális világban az adathalászat mindennapos, ám sokan mégis mindenre rákattintanak, ami az egér közelébe kerül. Az ismeretlenbe vezető ablakok, a kéretlenül kapott levelek jelentős része rosszindulatú tartalmat hordoz. Egy gyanús melléklet megnyitásával gyakran kémprogramot telepíthetünk a gépre, de az is előfordul, hogy minden adatunk egy zsarolóvírus fogságába kerül, és ott is marad, amíg nem fizetünk.

Letartóztatták a Petya vírus vélt terjesztőjét

2017. augusztus. 10. 07:52
A vizsgálat még folyik, de az eddigi adatok szerint az őrizetbe vett férfi üzletet látott a vírusterjesztésben. Egy helyi lap beszámolója szerint az ukrán kiberbiztonsági rendőrség Nikopolban letartóztatott egy 51 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy terjesztette a nevezetes Petya.A zsarolóvírust, amely képes volt a teljes merevlemezt titkosítani – írja az ITcafe.hu.

Információbiztonsági képzéseket indít az Óbudai Egyetem

2017. augusztus. 09. 09:07
Információbiztonsági képzéseket indít az Óbudai Egyetem - mondta el az intézmény dékánja az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában. Rajnai Zoltán közölte: a kétéves akkreditált levelező képzést diplomásoknak indítják, az első évfolyamban harminc-negyven hallgatóval. A mérnökök információbiztonsági szakmérnöki, az egyéb diplomával rendelkezők pedig információbiztonsági szakember képesítést szerezhetnek.

Letartóztatták a zsarolóvírust semlegesítő brit informatikust

2017. augusztus. 04. 12:00
Kártevő szoftverek készítése és terjesztése miatt letartóztatták az Egyesült Államokban azt a fiatal brit informatikust, aki szakértők szerint kulcsszerepet játszott abban, hogy a májusban világszerte hatalmas károkat okozó WannaCry nevű zsarolóvírust sikerült leállítani. Az amerikai média csütörtöki híradásai szerint Marcus Hutchins angol kiberbiztonsági szakértőt a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) a nevadai Las Vegasban tartóztatta le előző napon, ahol ő éppen...

Ne fizessünk a zsarolónak: már 10 ezer áldozatnak sikerült visszaszerezni az adatait

2017. április. 11. 23:04
Magyar támogatója is van a zsarolóprogramok ellen küzdő szervezetnek. A No More Ransom projekt 2016 júliusában a Holland Nemzeti Rendőrség, az Europol, McAfee és a Kaspersky Lab együttműködésével indult azzal a szándékkal, hogy a bűnügyi szervek és a magánszektor közösen lépjen fel a zsarolóvírusok ellen.

Csak egy zip fájl és annyi

2016. szeptember. 17. 13:46
Az új trójai, amelyet teljes mértékben JScript programozási nyelven írtak, egy zip archívumot küld az áldozatnak, amiben egy rosszindulatú .js file van. A frissített verzió offline is tud titkosítani anélkül, hogy kapcsolatot létesítene a vezérszerverrel. A szakértők úgy vélik, hogy ezzel a verzióval a csalók inkább vállalatokat fognak célba venni. Az RAA zsarolóvírus 2016 júniusában tűnt fel, ez az első ismert zsarolóvírus, amit teljes mértékben JScript...

Majd minden második megzsarolt fizet

2016. október. 26. 14:29
Virágkorukat élik a zsarolóvírusok, már a kibertér egyik legnagyobb fenyegetését jelentik a Kaspersky Lab szerint. A cég ingyenes anti-ransomware eszközzel segíti az ellenük vívott küzdelmet. A kiberbűnözők új csodafegyvere a zsarolóvírus: a számítógép adatait zároló, és pénzért feloldó szoftverek futótűzként terjednek a neten. Nem véletlen, hogy a Kaspersky Lab nemzetközi kiberbiztonsági cég éves európai konferenciájának is ez volt a kiemelt témája.

Zsarolóvírust nyelt? Ingyen javítókulcs van hozzá

2016. október. 07. 10:07
Már a Polyglot zsarolóvírus áldozatai is visszaszerezhetik a fájljaikat. Letölthető a Kaspersky Lab szakértői által fejlesztett dekódoló kulcs. A Polyglot trójai zsarolóvírus spam emailek útján terjed, melyek egy RAR archívumba csomagolt rosszindulatú csatolmányt tartalmaznak. A titkosítási folyamat alatt a trójai nem változtatja meg a fájlneveket a fertőzött gépen, csak megakadályozza a hozzájuk való hozzáférést.

összesen: 51 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6