Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
51 találat a(z) "zsarolóvírus" cimkére.

Donald Trump tanácsadója: a globális kibertámadásnak közös cselekvésre kell sarkallnia

2017. május. 15. 19:54
A globális kibertámadásnak cselekvésre kell sarkallnia az amerikai nemzetbiztonsági szakembereket - fogalmazott Donald Trump elnök belbiztonsági tanácsadója. Tom Bossert az ABC televíziónak nyilatkozva szögezte le, hogy a pénteken kezdődött globális kibertámadásnak kollektív cselekvésre kell ösztönöznie az informatikai és biztonságpolitikai szakembereket.

Egyre gyakoribbak a kibertámadások

2017. június. 29. 16:40
Egyelőre még felmérni sem tudják a szakemberek, hogy mekkora károkat okozott pontosan az újabb világméretű hackertámadás. Még arról is zajlik a vita, hogy a Petya nevű vírus, vagy egy másik zsarolóvírus szabadult el tegnap. Félő, hogy egyre gyakrabban lesznek ilyen támadások. Nemes Dániel IT-biztonsági szakértő az M1 Ma Este című műsorában azt mondta: az már kiderült, nem a Petya nevű vírusról van szó.

Megvan a zsarolóvírus ellenszere?

2017. június. 29. 09:38
Egy izraeli cég alkalmazottja szerint megtalálták a világszerte károkat okozó Petya néven ismert zsarolóvírus ellenszerét. A Symantec számítástechnikai vállalat szakértői egy egyszerű megoldást javasoltak a vírus ellen. Állítólag a vírus C:\Windows\perfc. nevű fájlt keres a számítógépen, s ha ezt megtalálja, akkor leáll, és nem fertőzi meg a gépet. A szakértők azt tanácsolják ezért, hogy a felhasználók hozzanak létre a gépükön egy ilyen, csak olvasható fájlt.

Telefonfeltörés ellen ezekkel a beállításokkal védekezzünk

2017. június. 21. 11:12
Tökéletes biztonság nincs, de minimális azért van: megmutatjuk, mit kell beállítani a készülék alapvető biztonságának megőrzéséért. Néha egyértelmű, ha feltörték a mobilt: a zsarolóvírus például átveszi az irányítást, leállítja az egész rendszert. A kijelzőn üzenet jelenik meg, melyben a tolvajok díjat követelnek.

Nem éri utol nagy vetélytársát a Windows 10

2017. június. 08. 17:11
A Windows 7 úgy tudott növekedni májusban, hogy a WannaCry zsarolóvírus hatalmas kárt okozott a felhasználóknak. A Microsoft olyan agresszíven hirdeti a Windows 10-et, hogy azt hihetnénk, a rendszer terjedési ütemét nem lehet felülmúlni. A valóságban azonban a Windows 7, amelynek támogatása 2020 januárjában lejár, sokkal gyorsabban növeli piaci részesedését, mint a Windows 10 – írja a CompWorld.

Letölthető az ingyenes megoldás a zsarolóvírusok ellen

2017. június. 08. 07:48
A zsarolóvírus ellenszere hatékonyan leszámol korunk legkellemetlenebb vírusfertőzésével. A WannaCry kártékony program összesen 150 országban, több százezer szervezetet fertőzött meg világszerte úgy, hogy kihasználta az IT-rendszerek kritikus sebezhetőségét. Azoknak a vállalatoknak, amelyek további lépéseket kívánnak tenni a rendszereik védelméért, az MRG Effitas vizsgálata kézenfekvő megoldást nyújt – IT költségvetéstől függetlenül.

Ne fizessünk váltságdíjat – a kormányzati és a magánszféra összefogása

2017. július. 25. 16:07
Első évét ünnepli a No More Ransom projekt: 28 ezer eszközt dekódolt a világszerte száznál több globális partnerrel rendelkező szervezet.

Mappavédelemmel harcolnak a zsarolóvírusok ellen

2017. július. 11. 10:11
Védetté tehetők lesznek az egyes mappák, így a zsarolóvírusok és más rosszindulatú programok nem tudják megváltoztatni a bennük lévő fájlokat. A Windows 10 operációs rendszer őszi nagy frissítésének egyik legfontosabb újdonsága lesz a zsarolóvírusok elleni védelmi funkció – írja a CompWorld.

Támadnak a zsaroló vírusok

2017. július. 05. 11:14
100%-os biztonság nincs, de kis odafigyeléssel megnehezíthetjük a hackerek dolgát: jelszógenerátor, USB-kondom, hamis válasz a biztonsági kérdésekre, rendszeres frissítés – csak néhány, a jól bevált módszerek közül. Az elmúlt hónapokban globálisan hatalmas károkat okoztak az internetes zsaroló vírusok, de számos egyéb veszély is leselkedik a felhasználókra a digitális világban. Bár azt az internetbiztonsággal és elektronikus aláírásokkal foglalkozó NETLOCK...

Félmilliárd forint zsarolóvírusra

2017. január. 09. 11:39
A vírusirtó szoftvereket gyártó G Data tapasztalatai szerint átlagosan 180 ezer forint körüli összeget kell fizetniük a megzsarolt magyar vállalatoknak, amikor egy kártevő titkosítja az adatokat a számítógépeiken. Fizetés után sokan közülük valóban megkapják az adatok helyreállításához szükséges kulcsot, de maradéktalanul sikeres visszaállításra szinte soha nem kerül sor. A G Data becslése szerint a hazai vállalatok az elmúlt két évben körülbelül 500 millió...

összesen: 51 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6