Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
90 találat a(z) "vírus" cimkére.

Már a rendőrség is nyomoz az SMS-es csalás miatt

2021. március. 29. 09:58
Akár több százezer érintettje is lehet az új, csomagküldős sms-csalásnak Magyarországon. Az üzenetekben a csalók egy csomagküldő szolgálat linkjét helyezték el, amelynek megnyitására próbálják rávenni a címzettet. A forráskódból a szakemberek azt állapították meg, hogy a vírus alapvető feladata, hogy lemásolja a banki, illetve a kriptovaluta felhasználói fiókokhoz kötődő felületeket és megszerezze többek között a belépési kódokat. Akiket a csalók megkárosítottak,...

A futárcéges android sms vírus elleni gyakorlati lépések

2021. március. 27. 09:28
A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NBSZ NKI) rendkívüli tájékoztatót ad ki a látszólag csomagküldő szolgáltatóktól érkező, kéretlen SMS üzenetek útján terjesztett FluBot kártevővel kapcsolatban. Íme a gyakorlati tennivalók, amennyiben megnyitottuk csaló linket és letöltöttük a vírust.

A LEGNÉPSZERŰBB JÁTÉK KÍNÁBAN EGY VÍRUSTERJEDÉST MODELLEZŐ SZOFTVER

2020. január. 28. 08:19
Sokan így próbálják megérteni a járványok terjedése mögötti folyamatokat. Kína és a világ egy jelentős része egy új fertőzés terjedését követi figyelemmel, ami egy újfajta és meglehetősen veszélyes koronavírus változat. A Plague Inc. videojáték 2012-ben látta meg a napvilágot és a célunk benne az, hogy egy fertőzést a világ minden pontjára eljuttasunk. Ez a játék pedig minden potenciális világjárvány idején népszerűvé válik, így a mostani esetek kapcsán is...

A NAV is segíti az online hitelezést, sokan váltanak digitális csatornára

2020. április. 25. 06:01
A februári bevezetés óta már csaknem 15 ezren kértek online módon keresetigazolást a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) - közölte az adóhatóság az MTI-vel pénteken.

Vírus egyszeregy: amikor az antivírus sem ment meg

2018. június. 05. 09:23
Sokakon a telepített, minőségi szoftver és a biztonsági mentés sem segít. Az elmúlt időszakban a Makay.net rengeteg megkeresést és felkérést kapott olyan cégektől, amelyek zsarolóvírusok áldozatává váltak. A felkérések az ilyenkor szokásosnak tekinthető adat-helyreállítást, incidensvizsgálatot és új védelmi technológiák beszerzését foglalták magukban.

Fájl nélkül támad a fájlmentes vírus

2018. július. 23. 12:00
A jövő vírusa valójában igencsak régi: ettől még köszöni, jól van. Szerencsére van védelem ellene.

Felnőtt tartalmakkal verik át az okostelefonok „ártatlan” tulajdonosait

2018. február. 12. 08:48
A pornóvideónak álcázott banki trójai vírus lett az egyik legelterjedtebb típusú malware. Tavaly a mobiltulajdonosok 25,4%-át felnőtt tartalommal rendelkező weboldalakon keresztül támadták meg, több mint 1,2 millió felhasználóról van szó világszerte. Ez derül ki a Kaspersky Lab legújabb vizsgálatából.

Olyan az új zsarolóvírus, mint a NotPetya

2017. október. 25. 17:48
Világszerte több mint 200 támadást kísérelt meg a BadRabbit zsarolóvírus, amely kedden több orosz tömegtájékoztatási eszköz mellett fennakadásokat okozott a kijevi metró és az odesszai reptér működésében - közölte szerdán a Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat. A legtöbb támadás Oroszországban történt, de észleltek ilyeneket Ukrajnában, Törökországban és Németországban is. A vírus az Interfax orosz hírügynökség esetében a számítógépek blokkolásának...

Rajta van a mobilja a vírusfertőzöttek listáján?

2017. március. 16. 12:25
Még eladás előtt vírust telepítettek több ismert Android telefonra az ismert számítógépes biztonsági cég szerint. Olyan népszerű márkákat hoztak hírbe, mint a Samsung, az LG, ZTE, Xiaomi.

Rosszabb, mint a WannaCry: nincs vészleállítója az új vírusnak

2017. május. 30. 01:50
Még veszélyesebb zsarolóvírus a láthatáron: az új kártevő az elődjénél is gyorsabban képes terjedni. Az irgalmatlan pusztítást végző WannaCry zsarolóvírus két olyan sebezhetőséget használt ki, amely az amerikai NSA-től szivárgott ki. A napokban azonban egy újabb kártevőt fedeztek fel, amely ugyanezt a két biztonsági rést és további öt másikat céloz meg, írja Trend Micro. Ezekről szintén a Shadow Brokers hackercsoport szivárogtatta ki az információkat az NSA-től.

összesen: 90 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9