Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
70 találat a(z) "USA" cimkére.

Újabb amerikai vádak a Huawei ellen

2020. február. 17. 07:01
Az Egyesült Államok szerint a Huawei Technologies Co. rejtett módon hozzáfér a nemzetközi mobiltelefon-hálózatok adataihoz a bűnüldözési szervek számára tervezett „hátsó ajtókon” keresztül. Robert O’Brien nemzetbiztonsági tanácsadó nyilatkozata alapján a hatóságok bizonyítékkal rendelkeznek arra vonatkozóan, hogy a Huawei a szolgáltatók tudta nélkül több mint tíz éve titkos hozzáféréssel rendelkezik érzékeny és személyes adatokhoz 4G hálózataikon keresztül.

Kitört az Irán elleni kiberháború

2019. június. 23. 14:54
Az Egyesült Államok fegyveres erőinek szakszolgálatai kibernetikai támadást indítottak a héten Irán ellen, megtorlandó az amerikai drón lelövését – jelentette több amerikai sajtóforrás. A Washington Post szerint az egyik támadás az iráni rakétairányító rendszerek számítógépei ellen, a Yahoo szerint egy másik az iráni hírszerzésnek azon szekciója ellen irányult, amely a Hormuzi-szorosban a hajóforgalmat ellenőrzi.

Az USA-ban is tanítják magyar módszerrel programozni a gyerekeket

2018. szeptember. 27. 09:00
USA, Románia, Spanyolország, Németország, és Mexikó csatlakozásával már 11 országban tanítanak azzal az élményalapú módszerrel programozni, amelyet magyar programozó iskolában, a Logiscoolban fejlesztettek ki.

A Google munkatársai petícióban kérik, a cég többé ne működjön együtt a Pentagonnal

2018. május. 16. 10:00
A Google internetes óriáscég munkatársainak többsége petícióban kérte a vállalatvezetéstől, hogy a továbbiakban ne működjön együtt az amerikai védelmi minisztériummal. Kedd estig a munkatársak közül több mint négyezren írták alá a kérvényt, amelyet három hónappal korábban kezdtek el körbeadni a vállalaton belül. A beadványban azt kérik, hogy a cég a továbbiakban maradjon ki a "háborús kereskedésből", vagyis szüntesse be az együttműködést a Pentagonnal. Konkrétan:...

Tízmillióan követték a vélhetően oroszok által fizetett posztokat

2017. október. 04. 12:00
A Facebook becslései szerint az Egyesült Államokban a tavalyi elnökválasztási kampány idején és után mintegy tízmillióan követték a gyaníthatóan oroszok által közzétett reklámanyagokat. Hétfő este kiadott közleményében a médiaóriás figyelmeztetett: lehet, hogy egyelőre nem sikerült azonosítani a választásokat befolyásolni szándékozó valamennyi "rosszindulatú" anyagot.

Már több amerikai háztartásban van Netflix, mint DVD-felvevő

2017. március. 07. 15:47
A Netflix digitális műsorszóró újabb mérföldkőhöz érkezett: egy felmérés szerint már több amerikai háztartásnak van Netflix-előfizetése, mint digitális videorögzítője (DVR) - ismertette a Variety.com.

Újabb hackertámadás: amerikai erőművekbe "hatoltak be"

2017. július. 07. 10:33
Az amerikai belbiztonsági minisztérium és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) az Egyesült Államok több szövetségi államban számítógépes támadásokat észlelt erőművek, köztük atomerőművek ellen - jelentette az amerikai sajtó csütörtökön a The New York Times című lap birtokába jutott dokumentumok alapján készített részletes tudósításokban. Hozzátették, hogy a közbiztonságra a támadások nem jelentenek veszélyt.

Bloomberg: feltehetően orosz hekkerek feltörték a Clinton Alapítvány rendszerét

2016. június. 22. 12:11
Feltételezhetően orosz hekkerek feltörték az amerikai Clinton Alapítvány számítógépes rendszerét - jelentette helyi idő szerint kedd este a Bloomberg hírügynökség.

Új adatvédelmi egyezményt fogadott el az EU és az Egyesült Államok

2016. február. 03. 11:08
Új adatvédelmi egyezményt fogadott el az Európai Unió és az Egyesült Államok az októberben érvénytelenített, úgynevezett 'biztonságos kikötő' (safe harbor) megállapodás helyett - jelentette be kedden az Európai Bizottság szóvivője. Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint az új szabályozás szigorúbb kötelezettségeket ír elő az amerikai vállalatok számára és biztosítja a személyes adatok valódi védelmét. 'Megállapodásra jutottunk' - írta Twitter-bejegyzésében...

Egészségbiztosító lett hackertámadás áldozata

2015. május. 22. 12:12
A CareFirst amerikai egészségbiztosító 1,1 millió ügyfelének adataihoz fértek hozzá hackerek - közölték csütörtökön amerikai lapok. Az amerikai fővárosban, valamint Virginia és Maryland államban aktív, 3,4 millió klienssel rendelkező cég számítógépes rendszerébe tavaly júniusban törtek be, de ezt csak nemrégiben vették észre. A CareFirst a harmadik nagyobb biztosítótársaság, amely ügyfeleinek adatait ellopták. A Blue Crosstól 11 millió, az Anthemtől pedig 80...

összesen: 70 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7