Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
13 találat a(z) "Tusványos 2018" cimkére.

Big Data a sportban – mérföldkő a szuperteljesítmény elérésében

2018. szeptember. 18. 08:02
A Big Data a sportba is betört. Vajon beférne a világ legnagyobb könyvtárába egyetlen F1-es futam adathalmaza? Hogyan reformálja meg a felkészülést, és milyen hatást gyakorol a teljesítményoptimalizálásra a Big Data? Milyen előnyökkel jár a gyakorlati alkalmazása illetve milyen veszélyek fenyegetik, a Big Data alapokon nyugvó hatékonyságoptimalizálást? Erről beszélgettünk az NKE sportigazgatójával, valamint a Magyar Atlétikai Klub elnökével.

Szemléletformálás az MVP nagy sikerű újításában

2018. szeptember. 18. 08:01
Videós anyagok, e-learninges feladatok, személetformáló érdekességek – az MVP számos alternatívát kínál a kis-középvállalkozások döntéshozói számára a napra készség jegyében. A digitális fejlettségről, és a szemléletformáló anyagok sikerességéről beszélgettünk.

Okos város képzés indult a DJP keretében a Kárpát-medencében

2018. szeptember. 11. 07:42
A digitális térségfejlesztési szakember képzés, azaz az okos város képzés idén sikeres szemeszterrel zárult. Milyen támogatásokat vehetnek igénybe az erdélyi hallgatók, illetve milyen újdonságokkal készül a program februártól? Dr. Kunfalvi Zoltánnal erről beszélgettünk.

Az okos városok jövője – interjú Mikulák Péterrel Tusnádfürdőn

2018. szeptember. 06. 21:59
Mit tartogat a jövő az okosvárosok lakói számára? Egyáltalán mit takar az smart city kifejezés, és határon belül találkozhatunk-e vele? Mikulák Péter okosváros szakértővel beszélgettünk, aki kitekintést is nyújtott a témában.

Tusványos 2018 – Modern Vállalkozások Programja (MVP) modern megközelítésben

2018. szeptember. 05. 11:08
A Modern Vállakozások Programja már három éve támogatja a hazai kis- és középvállalkozások digitalizációját. Az MVP célja, hogy korszerűsítse és modernizálja a kkv-k működését és segítse azon fizikai eszközök, szoftverek vagy módszerek meghonosítását, amelyek a modernizált gazdaság és vállalkozás alappilléreit képzik. Arról, hogy ez miként néz ki a gyakorlatban, és milyen sikereket tudhat magáénak a program, Czimbalmos Levente beszélt. Illetve egy új támogatási...

Határokon átívelő oktatás – interjú Dr. Nyikos Györgyivel

2018. szeptember. 03. 10:29
Mi a haszna a határokon átívelő oktatásnak? Egyáltalán mit profitálhat belőle az egyetem és a hallgatóság egyaránt? Többek közt a fenti kérdésekre is választ kaptunk Nyikos Györgyitől.

Dr. Palkovics László elmondta, mi a sikeres vállalkozás titka

2018. július. 31. 20:56
Stábunknak adott interjújában a vállalkozás fenntarthatóságának és a hosszú távú működésének titkos hozzávalójáról Dr. Palkovics László, innováviós és technológiai miniszter rántotta le a leplet, akivel nem csak a kkv-k erősségeiről, hanem gyengeségeiről is beszélgettünk. Az interjú során többek közt kiderült, mi kell ahhoz, hogy sikerre vigyünk egy céget.

Tusványos 2018 – Aáry-Tamás Lajos: Esélyegyenlőség a gyakorlatban

2018. augusztus. 29. 08:18
Hátrányos megkülönböztetéssel, esélyegyenlőséggel az élet minden területén találkozni, legyen szó az oktatásról a közlekedésről vagy épp a hétköznapi tevékenységekről. Az esélyegyenlőség fontosságáról és gyakorlati érvényesüléséről Aáray Tamás Lajos beszélt.

Közszolgálati Egyetemi Napokat szervez idén szeptemberre az NKE

2018. augusztus. 27. 08:55
Kosztrihán Dáviddal főként a szeptemberben megrendezésre kerülő Közszolgálati Egyetemi Napokról beszélgettünk. Kiderült, hogy hagyományteremtő szándékkal szervezik meg a KEN-t, amellyel egyebek mellett céljuk olyan kulturális és sportprogramokat szervezni, amellyel minél több hallgatót meg tudnak szólítani. Hangsúlyozta, hogy az egyetemen kiemelten fontos a karok közötti integráció, és reményei szerint ez a rendezvény is ezt segíti elő.

Tusványos 2018 – Balatonyi László: Kárpát-medencei vízügyi térinformatika és szakemberképzés

2018. augusztus. 23. 07:49
Tusványos kiváló alkalmat nyújt arra, hogy a magyar és a határon túli szakemberek találkozzanak, és megvitassák a vízügyet érintő legfontosabb kérdéseket. Az előadás során olyan topikok merültek fel, mint a vízlépcső fontossága, új vízgazdálkodási megoldások valamint a technológia és az oktatás szerepe a vízügy terén.

összesen: 13 db | 10 db/oldal

1 2