Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
43 találat a(z) "tudomány" cimkére.

Ötdekás a világháló – állapította meg egy amerikai számítógéptudós

2011. november. 04. 07:40
A világháló 5 deka - durva számítással. Az eredmény a Vsauce-nak, egy YouTube-csatornának köszönhető, és úgy jött ki, hogy szakemberei összeadták a neten mozgásban lévő összes elektron tömegét Albert Einstein alapképletéhez igazodóan, mely szerint az energia egyenlő a tömeg és sebesség szorzatának négyzetével. A világháló alatt ez esetben természetesen annak csakis a "tartalma" értendő, a kábelek, számítógépek és minden egyéb nélkül.

A világháló vonzásában

Neten nőtt nemzedék

2011. december. 16. 12:10
A mostani 20-30 évesek különleges helyet foglalnak el modern világunkban. Ők az információs kor gyermekei, együtt nőttek fel az internethasználat elterjedésével, megtanulták alkalmazását, aktív felhasználói lettek. Ellentmondásos korban születtek, és nem mindennapi körülmények között kell eligazodniuk, helyt állniuk a velük szemben támasztott sokféle követelmény közepette.

Átadták az idei Gábor Dénes-díjakat

2011. december. 16. 08:11
Hét tudóst tüntettek ki Gábor Dénes-díjjal az Országgyűlés Főrendiházi termében. Az elismerésekkel a műszaki-szellemi alkotások, a mérnöki munka, a technológiai fejlesztés terén nyújtott kiemelkedő teljesítményeket díjazták. Gábor Dénes-díjat kapott Harsányi Gábor villamosmérnök, Imre Sándor villamosmérnök, Jereb László villamosmérnök, Losonczi Áron okleveles építészmérnök, Matuz János agrármérnök, Molnár József villamosmérnök és Simig Gyula vegyészmérnök. Gábor...

összesen: 43 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5