Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
130 találat a(z) "technológia" cimkére.

ITM: a közlekedési ágazattal szemben elvárás a környezetkímélő technológia alkalmazása

2019. szeptember. 12. 12:00
A magyar kormány fokozatosan zöldre váltja a magyarországi közlekedési rendszert, az ágazattal szemben kiemelt elvárás az energiatakarékos és környezetkímélő technológiák alkalmazása - hangsúlyozta Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára szerdán a Rail Cargo Hungaria (RCH) Zrt. és a kínai vasúti járműgyártó között létrejött szerződés aláírási ünnepségén, Budapesten.

Korlátlan lehetőségek: az 5G pozitív hatása a mindennapi életünkre

2019. szeptember. 09. 12:00
Az ötödik generációs hálózat népszerűségét nemcsak a szupergyors sebesség magyarázza, hanem az is, hogy az 5G olyan fejlesztések alkalmazását teszi lehetővé, amelyek gyökeres változást hoznak.

Miért komoly versenyelőny az IoT-technológia a gyártásban?

2019. szeptember. 06. 10:00
A gépek közötti kommunikáció, a big data, a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás az ipari környezetben is fellendülést hozhatnak.

Az agyi vérerekben tekergő robot lehet a stroke ellenszere

2019. szeptember. 02. 11:00
A stroke és az agyi aneurizma okozta halálesetek megelőzésében lehet kulcsszerepe az MIT bizarr fejlesztésének. A kígyóhoz hasonlító, mágnesesen vezérelt robot ugyanis képes a test legszűkebb artériáin keresztül manőverezni egészen az agyig, ahol képes megsemmisíteni az elzárósásokat. Mikor kerülhet a technológia a műtőkbe?

Épülhet felhőkarcoló 3D nyomtatással?

2019. március. 27. 10:00
Mióta Spanyolország megnyitotta első 3D-s nyomtatott gyalogoshídját, egyre nagyobb az igény a nyomtatott építészetre. A megépült hidakon túl már bérelhető nyomtatott házak is elérhetők lesznek idén nyáron a holland Eindhoven városában.

Szoros együttműködést igényel a mesterséges intelligencia alkalmazása

2019. március. 26. 11:00
Minden szereplő szoros együttműködése szükséges ahhoz, hogy a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazások beváltsák a hozzájuk fűzött reményeket és a mindennapok részévé válhassanak a Budapesten megrendezett háromnapos nemzetközi Reinforce AI konferencia előadói szerint.

Az Apple Watch lesz a jövő szív doktora?

2019. március. 25. 10:00
A viselhető technológia a fejlesztések trendje alapján a különböző betegségek megakadályozásában is segíthet a jövőben.

Szupergyors internet hálózat épült ki Jász-Nagykun-Szolnok megye újabb négy településén

2019. március. 22. 13:00
Összesen több mint 309 millió forintból újabb négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen épült ki szélessávú internet hálózat a Szupergyors internet programban (Szip) - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára szerdán Tiszaörsön, a beruházás átadásán.

Telematika: a technológiai fejlődés újabb utakat nyit meg

2019. március. 22. 09:00
A globális piac dinamikus növekedését mutatja, hogy 2017 és 2022 között 28,5%-os átlagos éves növekedést érhet el.

Délnyugat-Kína megint a jövőben jár: kutyát klónoztak

2019. március. 21. 11:00
Rendőrkutyát klónoztak tudósok a délnyugat-kínai Jünnan tartományban egy program keretében, amelytől azt remélik, hogy segít csökkenteni a rendőrkutyák kiképzési idejét és annak költségeit – jelentette szerdán a kínai állami média.

összesen: 130 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11