Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
14 találat a(z) "tanár" cimkére.

Fejlesztések az oktatási szektorban

2017. november. 22. 06:33
Vakmerőség a magyar oktatás digitalizációjáról beszélni? Egyáltalán mit értünk ez alatt és hogyan válik egy hagyományos iskola digitalizálttá? Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztos alaposan beavatott minket a téma rejtelmeibe, ahogy arról is beszámolt, milyen fejlesztések zajlanak az oktatási szektorban.

A Digitális Módszertani Központ szerepe – interjú Horváth Ádámmal

2017. december. 01. 08:42
Horváth Ádám előadását a Digitális Módszertani Központ részeletes bemutatásának szentelte, amely új intézményként jött létre a köznevelés támogatásra. Többek közt kitért a digitális oktatási stratégiai célok megvalósításában betöltött szerepére és arra is, hogy miért szükséges az oktatás digitalizálása, valamint arra is választ kaptunk, hogy mit profitálnak mind ebből a diákok.

Palkovics László: szeptembertől nő a pedagógusok bére

2017. augusztus. 28. 12:00
Szeptemberben megemelik a tanárok bérét, ami körülbelül 175 ezer pedagógust érint, és 24 milliárd forintot fordítanak rá a költségvetésből - mondta Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára szombaton. Palkovics László elmondta, a 2013 óta tartó bérrendezés óta átlagosan 50 százalékkal bővült a pedagógusok illetménye, és erre a célra 350 milliárd forintot költött az állam.

Palkovics: jó tanár nélkül nincs jó iskola

2016. november. 18. 06:40
Jó iskola, jó oktatás nincsen jó tanár nélkül ‒ jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) oktatásért felelős államtitkára szerdán a Debreceni Egyetemen, a középiskolai igazgatók és osztályfőnökök fórumán. Palkovics László közlése szerint ezért az egyik legfontosabb kérdés a pedagógusképzés korszerűsítése, a pedagógus-továbbképzés, illetve az oktatás módszertanának átalakítása.

Czunyiné Dr. Bertalan Judit: Informatikai ismeretekkel kell felruházni a diákokat

2016. július. 12. 17:32
Már nem csak a Mivel?-ről, hanem a Hogyan?-ról és a Mit?-ről is gondolkodunk akkor, amikor az oktatás digitalizációjáról beszélünk – mondta Czunyiné Bertalan Judit. A digitális oktatás tartalomfejlesztéssel összefüggő feladatok ellátásért felelős kormánybiztos elmondta a cél az, hogy olyan informatikai ismeretekkel ruházzák fel a diákokat, amelyek segítik őket a mindennapi életben való boldogulásban.

Egyre vonzóbb a tanári pálya

2016. december. 15. 07:21
Az elmúlt években növekedett a tanárképzésbe jelentkezett és felvett hallgatók száma – mondta az oktatási államtitkár szerda reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Palkovics László szerint ez többek között annak is köszönhető, hogy számos támogatást, ösztöndíjat adtak. Ezek mellett az életpályamodell kidolgozása nyomán is vonzóbbá vált a pedagógusi pálya: már máshogy „pozicionálják” ezt a szakmát – értékelte az államtitkár.

Tovább nő a pedagógusok fizetése

2016. december. 03. 17:32
Az idén januári 15 százalék után 2017 januárjában további öt százalékkal nőnek a keresetek a felsőoktatásban – mondta Palkovics László oktatási államtitkár az MTI-nek csütörtökön. A jövő évi emelést 2018-ban követi egy újabb öt százalékos lépcső, így összességében 27 százalékkal nőnek majd a keresetek az államtitkár közlése szerint.

Tusványos 2016 – Vonzó oktatási tartalmakat!

2016. augusztus. 05. 10:22
Vonzó oktatási tartalmakat – ezzel a címmel szervezett kerekasztalt az Infotér a Bálványosi Szabadegyetem második napján. A meghívott szakemberek arról beszélgettek, mi kell ahhoz, hogy a tananyag vonzó legyen a tanulni vágyó diákok és felnőttek számára. Szóba került a a játékosítás, a virtualizáció, a digitalizálás, és – ami a meghívott előadók szerint a legfontosabb – a szándék arra, hogy minőségi tartalmak szülessenek.

Tovább nőnek a tanárbérek

2015. március. 17. 13:23
Legalább hatezer, legfeljebb tizennyolcezer forint bruttó fizetésemelésre számíthatnak szeptembertől a diplomás pedagógusok: a főiskolai végzettségűek bére 3,43, az egyetemet végzettek fizetése 3,79 százalékkal nő – tudta meg a Magyar Nemzet. Az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi) kapott adatok szerint mindez azt jelenti, hogy pedagógus I. kategóriában végzettségtől és a pályán töltött évek számától függően 145 ezertől 359 ezer forintig terjednek majd...

Mérő László: Hogyan tud alkalmazkodni az oktatási rendszer a technológiai fejlődéshez?

2015. augusztus. 01. 09:03
A technológia fejlődésével fontos kérdés lett az, mennyire tudja az oktatási rendszer követni a változásokat, illetve hogy a pedagógusoknak is új módszereket kell-e alkalmazniuk. De milyennek kell lennie egy olyan tanárnak, aki segíti a tanulók kibontakozását? Mit kell elsajátítania egy diáknak a 21. században? Milyen készségekkel kell rendelkezniük, hogy megfeleljenek az új kihívásoknak?

összesen: 14 db | 10 db/oldal

1 2