Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
57 találat a(z) "Soltész Attila" cimkére.

Infoparlament 2020 ONLINE – Összefoglaló

2020. június. 18. 13:44
Hogy tartottunk-e attól, hogy idén online konferenciát kell rendeznünk a hagyományos helyett? Igen!
Hogy izgultunk-e amiatt, hogy minden rendben lesz-e? Igen!
Hogy nagy munka volt-e? Igen!
Hogy élveztük-e? Igen!


Pont az i-re – Infoparlament After

2020. június. 12. 12:59
Karantén hisztéria. Polarizálódás. Közösségi média. Racionális belátás vagy radikális változás? Értékek elpárolgása. Nemzetközi összefogás. Csak néhány gondolat azok közül, amelyek szóba kerültek az Infoparlement After közel két órás záró beszélgetésben. Puzsér Róbert, Both Vilmos és Soltész Attila izgalmas eszmecseréje tette fel a pontot az első online Infoparlamentre.

Soltész Attila: A digitalizáció egyértelműen nyertese a koronavírusnak

2020. július. 31. 11:14
Az Infoparlament ötlete tíz évvel ezelőtt született meg. A célunk az volt, hogy létrejöjjön az információs társadalom országgyűlése, ahol ennek a társadalomnak az építői, egyesületek, alapítványok, közintézmények, és nem utolsó sorban az iparág és a kormány reprezentatívan részt tudnak venni – mondta el köszöntő beszédében Soltész Attila, az Informatika a Társadalomért Egyesület elnöke. Soltész Attila szerint a kezdeményezés legfontosabb hozadéka az volt, hogy...

Hagyományok, modernkori kihívások – Infotér Konferencia köszöntő

2019. október. 31. 08:33
Soltész Attila, az Infotér elnöke, az esemény nyitónapján elhangzott köszöntőjében nem csak a konferencia több éves történetéről adott áttekintést, hanem kitért a globális nehézségekre, kihívásokra, főképp a környezetszennyezés relációjában.

Infoparlament 2019: a mesterséges intelligencia lenne a megoldás a társadalmi gondokra?

2019. június. 26. 07:35
Az Infotér elnöke köszöntőjében alaposa körbejárta a mesterséges intelligenciát érintő aggályokat és tagadhatatlan előnyöket, valamint többször hangot adott annak is, hogy „az MI olyan társadalmi problémák felszámolására alkalmas, amelyekkel eddig nem sikerült megküzdeni.”

Infoparlament 2019: Aggályok vs. tények – mit hozhat a mesterséges intelligencia nekünk?

2019. június. 14. 01:11
Az Infotér elnökével arról beszélgettünk, a mesterséges intelligencia milyen megoldásokat, képességeket adhat az embernek, és hogy ezeket miként lehet képes ezeket a társadalom a saját hasznára fordítani.

9. Infotér Konferencia – szakmázás és kapcsolatépítés Balatonfüreden

2018. október. 16. 13:03
Az idei Infotér Konferencia több szempontból is rendhagyó volt: otthon adott a megalakult MI Koalíciónak, lágtogatószám rekordott döntött, és merőben új téma variánssal kápráztatta el a közönséget. A nappali programok mellett az esti networking sem hagyott kivetni valót, a hangulat ismét fergeteges volt.

MI Koalíció alakult az Infotér Konferencián

2018. október. 10. 08:47
Az Infotér Konferencia 0. napján megalakult a Mesterséges Inelligencia Koalíció. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az aláíráskor hangsúlyozta, a koalíció magalapításában ölt testet Magyarország válasza a mesterséges intelligencia generálta kihívásokra, platformot teremtve az ezen területen dolgozó szervezetek együttműködéséhez.

Infoparlament 2018 – Soltész Attila köszöntője

2018. június. 20. 14:14
Soltész Attila, az Informatika a Társadalomért Egyesület elnöke a 8. Infoparlamenten tartott köszöntőjében arról beszélt, hogy a riogató hírekkel ellentétben a globalizáció nem hogy hanyatlik, hanem a digitális térnek köszönhetően a világ egyes pontjai szorosabban kapcsolódnak egymáshoz, mint valaha a történelmünk során. Az egy időben történő, minden eddiginél komplexebb gazdasági és társadalmi folyamatok mozgatórugója pedig a XXI. században nem más, mint maga a...

Infoparlament 2018: mobilitás, machine-to-machine – ez vár a jövőben

2018. június. 14. 11:52
A 8. alkalommal megrendezésre került Információs Társadalom Parlamentjén a mobilitás volt terítéken. Kormányzati, oktatási, munkapiaci, közlekedési és természetesen gazdasági oldalról is nagyító alá került a téma, amelyről rövid összefoglalóban beszélnek a szakterületek hozzáértő képviselői.

összesen: 57 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6