Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
37 találat a(z) "smart city" cimkére.

Fókuszban a digitalizáció

2020. január. 06. 10:13
Az ágazatot érintő eddigi kormányzati eredmények között szerepel a digitális exportfejlesztés, start-upok támogatása, mesterséges intelligencia bevezetése bizonyos területeken, okos város projektek, DJP pontok felállítása, az 5G-koalíció létrejötte és még sorolhatnánk. Dr. Solymár Károly Balázs, infokommunikációért felelős helyettes államtitkár a digitalizációs fejlesztéseket érintően adott egy tágabb áttekintést a fontosabb befejezett projektekről, valamint a...

Küszöbön az okosvárosok kora?

2019. szeptember. 13. 09:05
A Wi-SUN Alliance felmérése szerint a válaszadók bizakodók, ugyanakkor azzal is tisztában vannak, hogy hosszú út vezet még a „tökéletes” smart cityhez.

Futurisztikus buszmegállókat adnak át Monacóban

2019. március. 19. 13:00
A smart city fejlesztésekből a városállam sem maradhat ki.

Infotér Konferencia 2018: Mit profitálnak a városlakók a smart cityből?

2019. január. 15. 14:06
Hatalmas mennyiségű pénz áll rendelkezésre a városok felokosítsához. De mit profitálhatunk mi, városlakók, ha megszerzi a „smart” jelzőt a városunk? Erről beszélgettünk Szita Károllyal.

Zsombok László – Smart city eszközök, településfejlesztés Monoron

2019. február. 11. 13:38
Zsombok László előadásában a smart cityvel összefonódó településfejlődést kapott komoly fókuszt. Sőt arról is minden hasznos információt megtudhattak a jelenlévők, hogy a smart city pilotba beválasztatott Monor városának milyen jövőképet terveznek a szakértők.

Miért van szükség okosvárosokra?

2019. február. 06. 10:00
Sokan még mindig egyfajta futurisztikus látomásként tekintenek az intelligens technológia helyi bevezetésére. Ugyanakkor a növekvő népesség, a nem megfelelően kialakított közlekedési hálózat vagy a szélsőséges időjárás is egyre több helyen okoz problémákat.

SMARTOK vagyunk?!

2019. augusztus. 05. 12:45
Várostervező alkalmazás bemutatása, ahol kiterjesztett valóság és virtuális valóság segítségével megjeleníthetőek a kijelölt helyre tervezett ingatlanok. A felhasználók körbejárhatják, felnagyíthatják és különböző viszonyok között tekinthetik meg az objektumokat, amit később értékelni is tudnak egy esetleges lakossági fórum vagy ingatlanfejlesztő vállalat megbeszélése alatt.

Smart city fejlesztések: a védelem legyen az első

2019. augusztus. 05. 10:00
A kockázatkezelési szakértőknek kiemelten kell figyelniük a biztonsági és adatvédelmi kihívásokra, ugyanis az ENSZ előrejelzése szerint 2050-re a Föld lakosságának 68%-a fog városi területeken élni.

Okos város képzés indult a DJP keretében a Kárpát-medencében

2018. szeptember. 11. 07:42
A digitális térségfejlesztési szakember képzés, azaz az okos város képzés idén sikeres szemeszterrel zárult. Milyen támogatásokat vehetnek igénybe az erdélyi hallgatók, illetve milyen újdonságokkal készül a program februártól? Dr. Kunfalvi Zoltánnal erről beszélgettünk.

Az okos városok jövője – interjú Mikulák Péterrel Tusnádfürdőn

2018. szeptember. 06. 21:59
Mit tartogat a jövő az okosvárosok lakói számára? Egyáltalán mit takar az smart city kifejezés, és határon belül találkozhatunk-e vele? Mikulák Péter okosváros szakértővel beszélgettünk, aki kitekintést is nyújtott a témában.

összesen: 37 db | 10 db/oldal

1 2 3 4