Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
6 találat a(z) "pszichológia" cimkére.

Pszichiáterek szerint a közösségi oldalak magányossá tehetnek

2017. március. 07. 08:30
Tyúk-tojás kérdés, hogy mi volt előbb: a magányosság, vagy a mániás közösségi médiahasználat. Járványszintű problémákról beszél a szakértő.

Hogyan használja a Facebookot? - Pszichológusra is szüksége lehet

2014. szeptember. 27. 19:03
A Facebooknak sok jótéteménye van, de aki rosszul használja, juthat olyan helyzetbe, amikor indokolt lehet az orvosi, illetve pszichológusi segítség. Erről is szó volt a Napközben keddi adásában. Önimádat, önámítás, önértékelési zavar, feltűnési viszketegség? Közösség vagy függőség – mit mutatnak a közösségi oldalakon megjelenő posztok, bejegyzések? Szakértők szerint. ha valaki egy ilyen oldal rabjává válik, akkor azért nem a közösségi felület a hibás, az csak...

ITB Club – ITBEHAVIOUR PREMIER

2014. szeptember. 19. 14:44
Megjelent az itbehaviour, az IT Business magazin lapcsaládjának legújabb tagja. A lapot az IT Business Club tagjai foghatták először kezükbe, hagyományos klub reggelijükön a Magyar Tudományos Akadémián. A premier mellett a klubon szó volt a viselkedés alapú pszichológiai elmélet stratégiaépítési szintre emeléséről és ennek gyakorlati megvalósításáról, illetve a külpiacra lépés gyakorlati tapasztalatairól.

Magyarázkodik a Facebook vitatott lélektani kísérlete miatt

2014. július. 01. 07:57
Magyarázkodásra kényszerült a Facebook vitatott pszichológiai kísérlete miatt, amelynek során 2012-ben egy héten át manipulálta a hírfolyamot, azaz befolyásolta, milyen érzelmekkel találkoznak a felhasználók. Csaknem 700 ezer Facebook-használó volt tudtán kívül részese a tesztnek. "Egyetlen felhasznált adat sem kapcsolódott egy-egy adott személy Facebook-fiókjához" - magyarázta a közösségi portál. A kutatást két amerikai egyetemmel közösen végezték, hogy...

ITB Club – Kiberbűnözés ma és holnap

2014. december. 21. 10:50
A kiberbűnözés témájára fókuszáltak a novemberi ITB Club rendezvényen, ahol Mérő László és Makay Kálmán voltak a meghívott előadók. A kiberbűnözési módszerek fejlődése és a megfelelő védekezési módok mellett szó esett a téma pszichológiai oldaláról is, amely által számos érdekes és gondolatébresztő felvetést hallhattak a résztvevők.

A pszichoterapeuta mint Nagy Testvér

Gyógyír szorongásra okostelefonon keresztül

2012. május. 24. 05:37
A pszichoterápia a jelek szerint továbbra is igyekszik szembeszállni a digitális kultúra népszerű formáival, így a videochattel is. De vélhetően már nem sokáig: az elmúlt években a kutatók már elkezdtek tesztelni olyan videojátékszerű programokat, amelyek célja például a szorongás vagy a depresszió problémáinak enyhítése. Az eredmények pedig elég biztatóak voltak ahhoz, hogy megjelenjenek az első ilyen programok okostelefonokra.