Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
5 találat a(z) "PSD2" cimkére.

Elsők közt nyit a K&H tesztkörnyezetet és fejlesztői portált a nyílt bankoláshoz

2019. március. 05. 09:00
Az elkövetkező évek gyökeres változásokat hoznak a pénzforgalmi szolgáltatások terén. Az EU irányelveknek megfelelően a bankoknak számos új kötelezettséget kell teljesíteniük, amely a PSD2 alkalmazásából fakad. Már a K&H is ajtót nyitott a nyílt bankoláshoz, mindehez tesztkörnyezetet és a fejlesztői portált indítva.

Az internetes rendelések ötödét fizetik online bankkártyával a magyarok

2019. június. 17. 12:00
Tavaly a hazai vásárlók több mint 38 milliószor rendeltek internetes áruházakban. Bár évről évre nő az egy vásárlóra jutó online rendelési gyakoriság, de fizetéskor még mindig a készpénz dominál – derül ki a GKI Digital és az Árukereső közös kutatásából.

Az MKB az elsők között alkalmaz nyílt banki platformot

2019. február. 21. 10:00
Február 7-én élesítette a pénzintézet a PSD2 megfelelést biztosító fejlesztését. A platformot az MKB Fintechlab az általa inkubált FintechBlocks-szal közösen fejlesztette. A bank idehaza az elsők között – az EU direktívájának megfelelően – nyitotta meg API-jait, lehetőséget teremtve ezzel az ügyfelek életét megkönnyítő, újabb biztonságos fintech fejlesztések számára.

PSD2 a mozaikszó, ami forradalmasítani fogja az online bankolást

2018. március. 20. 13:12
Már most tagadhatatlan befolyást gyakorol a pénzintézetek mindennapjaira, nem beszélve a napról napra növekvő felhasználói bázissal. Arról, hogy mi ez tulajdonképpen, és milyen könnyedséget jelent az online kifizetéseknél, a téma két szakértőjével beszélgettünk az IT Business klub rendezvényén.

Mi a következő lépés a bankok számára?

2017. október. 31. 12:00
A pénzügyi technológiai (FinTech) fejlesztések a pénzintézetek működésében is komoly változásokat idézhetnek elő. A PwC felmérésében arra kérte a bankokat, hogy rangsoroljanak négy kialakulóban lévő üzleti modellt. A válaszok alapján a pénzintézetek fele arra törekszik, hogy a pénzforgalomhoz kötődő különböző rendszereket és folyamatokat összefogó szolgáltatóvá, úgynevezett platform-aggregátorrá váljon.