Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
6 találat a(z) "pedagógia" cimkére.

Határtalan tanulás, tanítás kütyükkel… ELTE-T(anári) csomag

2019. augusztus. 19. 09:10
Az Infotér sátrában már sokszor hallhattuk, hogy a digitalizáció eltünteti a határokat. Határtalanul lehet tanulni, tanítani… Hogyan is? Konkrét tanári eszközcsomag kerül bemutatásra, amellyel a tanárok határon innen és túl határok nélkül tudnak tanítani, cégek kapcsolatot tartani, családok együtt maradni.

Építsünk virtuális labort!

2019. augusztus. 12. 09:52
Kifürkészhetetlen, lenyűgöző, határtalan – e három jelzővel az agyat és a jelenkor technológiai innovációit is illethetjük, de mi lenne akkor, ha a világ két legnagyobb csodája eggyé válna? Mielőtt ez megtörténne, hidat kell építenünk, ami segít befogadni agyunk számára a környező, folyamatosan változó világot? Hogyan tudjuk mindezt lemodellezni? Erről kapunk egy rendhagyó tanórát az ELTE rektorhelyettesétől, nem csak pedagógusoknak!

"GREEN WHEELS"

2017. március. 14. 10:04
“Green Wheels” néven Erasmus+ projekt indult útjára 2016. novemberében. A projekt célja olyan szabadon hozzáférhető digitális tananyag összeállítása - hibrid és elektromos autók gyártása és szervizelése szakterületen, amely a legmodernebb pedagógiai módszereket használja: úgy mint a kritikai gondolkodás, a kollektív tanulás,a fordított tanterem koncepció vagy a PLA.

A Digitális Módszertani Központ szerepe – interjú Horváth Ádámmal

2017. december. 01. 08:42
Horváth Ádám előadását a Digitális Módszertani Központ részeletes bemutatásának szentelte, amely új intézményként jött létre a köznevelés támogatásra. Többek közt kitért a digitális oktatási stratégiai célok megvalósításában betöltött szerepére és arra is, hogy miért szükséges az oktatás digitalizálása, valamint arra is választ kaptunk, hogy mit profitálnak mind ebből a diákok.

A feltöltésre jogosultak több mint háromnegyede véglegesítette pedagógus portfólióját

2014. május. 05. 09:21
Lezárult a pedagógus portfólió online felülete. A feltöltésre jogosultak több mint háromnegyede véglegesítette portfólióját. 2014. április 30. volt az e-portfólió feltöltésének határideje, első körben azok a pedagógusok vehettek részt, akik 14 éves szakmai gyakorlattal rendelkeznek, s munkájuk során szakvizsgát szereztek. Az egyszerűsített eljárás keretein belül közel 25 ezren regisztráltak, azaz a jogosultak 87%-a. Az informatikai rendszer jól vizsgázott, nem...

NFÜ: Kiemelt program a pedagógiai szakmai szolgáltató intézet fejlesztése érdekében

2013. május. 16. 16:28
Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a TÁMOP 3.3.13-13/1 jelű, „Eötvös József Program - Pedagógiai - szakmai szolgáltató intézet fejlesztése és Projektháló” című kiemelt program dokumentációja. A pályázat célja a befogadó oktatási rendszer megteremtéséhez történő hozzájárulás a közoktatási rendszer hátránykompenzációs hatásainak növelését elősegítő, a hátrányos helyzetű csoportok lemorzsolódását csökkenteni képes támogató szolgáltatások biztosításával,...