Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
21 találat a(z) "Oroszország" cimkére.

Gondolatolvasó eszközt fejlesztettek ki Oroszországban

2019. november. 04. 09:00
A gondolatolvasó eszközt orosz tudósok fejlesztették ki, a technológia a jövőben hozzájárulhat az agyhullámokkal vezérelt telefonok megalkotásához és az orvostudomány fejlődéséhez.

Eljárás indult a Twitter és a Facebook ellen Oroszországban

2019. január. 28. 09:30
Közigazgatási eljárást indított a Twitter és a Facebook ellen az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság (Roszkomnadzor).

Tegnap robot embert küldtek a világűrbe az oroszok

2019. augusztus. 23. 10:00
Fedélzetén a Fedor (oroszosan: Fjodor) ember alakú robottal startolt el Bajkonurból csütörtökön a Szojuz MSZ-14-es orosz űrhajó.

A Google blokkolását helyezte kilátásba az Oroszország

2018. december. 20. 09:00
Oroszország blokkolhatja a Google keresőmotorjához való hozzáférést, ha az amerikai informatikai cég továbbra sem tartja tiszteletben az orosz törvényi előírásokat és nem távolítja el keresési találatai közül a tiltott oldalakat - figyelmeztetett Vagyim Szubbotyin, az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság (Roszkomnadzor) helyettes vezetője, az Interfax hírügynökségnek nyilatkozva.

Tízmillióan követték a vélhetően oroszok által fizetett posztokat

2017. október. 04. 12:00
A Facebook becslései szerint az Egyesült Államokban a tavalyi elnökválasztási kampány idején és után mintegy tízmillióan követték a gyaníthatóan oroszok által közzétett reklámanyagokat. Hétfő este kiadott közleményében a médiaóriás figyelmeztetett: lehet, hogy egyelőre nem sikerült azonosítani a választásokat befolyásolni szándékozó valamennyi "rosszindulatú" anyagot.

Mégsem perli az orosz vírusirtó a Microsoftot

2017. augusztus. 10. 13:24
A moszkvai székhelyű Kaspersky Lab kiberbiztonsági cég szerdán bejelentette, hogy visszavonja a Microsoft amerikai szoftvervállalat ellen európai trösztellenes hatóságoknál benyújtott panaszát, miután a Microsoft ígéretet tett kifogásolt politikájának megváltoztatására.

Kiegyezett a Google az oroszokkal

2017. április. 18. 07:33
A Google kétévi pereskedés után 439 millió rubeles (mintegy 7,8 millió dolláros) bírság kifizetésében állapodott meg hétfőn az orosz Szövetségi Monopóliumellenes Szolgálattal. A hatóság a Jandeksz (Yandex) vezető orosz online szolgáltató panasza alapján 2015 szeptemberében állapította meg a törvénysértést. Az orosz cég azt kifogásolta, hogy az egyébként Google tulajdonában lévő Android platformon csak az amerikai internetes óriásvállalat előtelepített...

Alternatív Wikipédiát készítenek Oroszországban

2016. szeptember. 01. 08:48
Online enciklopédia létrehozását "rendelte el" az orosz kormányfő. Mert a Wikipédia ugyan nagyon népszerű, de nagyon pontatlan is. Az orosz lapok szerint Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök munkacsoport felállítását rendelte el, amelynek feladata, hogy internetes enciklopédiát hozzon létre a Nagy Oroszországi Enciklopédia alapján. A Kommerszant című napilap szerint a Nagy Oroszországi Enciklopédiának nem lesz több nyomdai kiadása. Helyébe a hivatalos tervek...

Visszaesett az online vásárlások száma Oroszországban

2016. március. 15. 19:22
Tavaly 17 százalékkal csökkent az oroszországi online áruházaknál lebonyolított vásárlások száma - közölte szerdán az orosz parlament felsőházában Alekszej Fjodorov, az ország internetes kereskedelemmel foglalkozó cégeit összefogó egyesület (AKIT) elnöke. Az online piac forgalmának értéke ugyanakkor 7 százalékkal nőtt, és elérte a 760 milliárd rubelt.

Kikezdte az orosz versenyhivatal az Apple-t

2016. augusztus. 09. 20:49
Árrögzítés gyanúja miatt vizsgálódik az Apple-nél az orosz versenyhivatal, a gyanú szerint a kaliforniai cég és számos orosz kiskereskedelmi értékesítője tavaly októbertől kezdődően bizonyos ideig rögzítették az iPhone 6s és az iPhone 6s Plus modellek piaci árát. Az orosz szövetségi monopóliumellenes hivatal (FAS) állampolgári bejelentés alapján kezdett vizsgálódni. Andrej Filimonov, a FAS elnöke szerint a büntetés akár az iPhone-ok értékesítési árbevételének 15...

összesen: 21 db | 10 db/oldal

1 2 3