Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
552 találat a(z) "oktatás" cimkére.

Mit nyernek az iskolák az okosvárosok által?

2019. szeptember. 05. 11:00
Az intelligens városok technológiai fejlesztései a lakosság életminőségének javítását szolgálják, de a Dolgok Internete (IoT) az oktatás terén is jól kamatoztatható. De lássuk az iskolai vetületet a gyakorlatban is.

Arcfelismerést oktathatnak az új tanévben a magyar infotanárok

2019. szeptember. 04. 10:30
Egy 2016 óta tartó együttműködés keretében mintegy 4000 infotanár – s rajtuk keresztül 400 ezer diák – férhet hozzá idén is online a legfrissebb informatikai ismeretekhez. A NetAcademia által biztosított lehetőség keretében a 2019/2020-as tanévtől kezdődően ráadásul már a mesterséges intelligencia alkalmazását is elsajátíthatják, illetve ezt követően oktathatják nebulóiknak a tanárok.

Elindult a Digitális immunerősítő program

2019. március. 27. 11:00
Elindult a Digitális immunerősítő program roadshowja Budapest egy XXI. kerületi középiskolájában kedden, az Új Nemzedék Központ és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács közös rendezvényen a diákok játékos formában tudhatnak meg többet az interneten rájuk leselkedő veszélyekről és a tudatos internethasználatról.

Infoparlament 2019 testközelből: a mesterséges intelligencia kora

2019. június. 08. 13:08
Idén a mesterséges intelligencia került reflektorfénybe, amit apró darabokig szétszedtek és megvizsgáltak a kormányzati, piaci illetve oktatási szakértők. Hogy mi vár ránk tíz év múlva, és mit volt az idei Infoparlament legnagyobb dobása? Riportunkból kiderül.

Digitális közösségi alkotóműhelyt adtak át Ózdon

2019. július. 04. 10:00
Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára az átadón kiemelte: a megfelelő szintű digitális jártasság az élet minden területét érinti, szükséges egyebek mellett a munkakereséshez, a munkavégzéshez, a tanuláshoz, az online vásárláshoz, egészségügyi adatok kezeléséhez, az elektronikus ügyintézéshez, vagy a közösségi társadalmi tevékenységekhez.

Robot-programozással újít a Vodafone és a Skool

2019. január. 15. 14:00
A Vodafone Magyarország a Technológiai Oktatásért Alapítvány Skool projektjével összefogva rendszeresen szervez technológiai foglalkozásokat kifejezetten fiatal lányok számára.

ITM: az oktatásnak alkalmazkodnia kell a változó munkahelyi elvárásokhoz

2019. február. 08. 12:00
Folyamatos változásban vannak a munkavállalóktól elvárt kompetenciák, és az oktatásnak lépést kell tartania ezzel - hangzott el csütörtökön Budapesten, az Ipar 4.0 az oktatásban című rendezvényen az innovációs tárca képviselőitől.

Mennyi adót kell fizetni a munkavállalók képzése után?

2019. augusztus. 26. 11:00
A munkáltatók többsége már felismerte az élethosszig történő tanulás jelentőségét, és a klasszikus szakmai tanfolyamok mellett kiegészítő képzéseket (soft-skill tréningek, vezetőképzések, nyelvtanfolyamok, stb.) is szervez dolgozóinak, azonban nem árt tisztában lenni azzal, hogy egyes munkavállalói képzések adókötelesek lehetnek.

Határtalan tanulás, tanítás kütyükkel… ELTE-T(anári) csomag

2019. augusztus. 19. 09:10
Az Infotér sátrában már sokszor hallhattuk, hogy a digitalizáció eltünteti a határokat. Határtalanul lehet tanulni, tanítani… Hogyan is? Konkrét tanári eszközcsomag kerül bemutatásra, amellyel a tanárok határon innen és túl határok nélkül tudnak tanítani, cégek kapcsolatot tartani, családok együtt maradni.

Felkészültek az egyetemek: új IT rendszerrel várják a tanév indulását

2019. augusztus. 12. 12:00
Új informatikai rendszert vezetett be 15 hazai egyetem. A csaknem 4 milliárd forintos EU-projektnek köszönhetően a felsőoktatási intézmények hatékonyabban tudnak működni.

összesen: 552 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11