Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
147 találat a(z) "NGM" cimkére.

Magyarország elkötelezett a vállalkozói szektor támogatása mellett

2016. november. 25. 12:38
Magyarország elkötelezett a vállalkozói hajlandóság élénkítése és a növekedés-vezérelt vállalkozói szektor támogatása mellett, mivel egy ország gazdasági erejét és versenyképességét alapjaiban határozzák meg az ott működő vállalkozások - emelte ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) nemzetközi gazdasági kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Pozsonyban a tárca közleménye szerint.

A magyar gazdaság növekedése kimagasló

2016. március. 09. 09:01
A magyar gazdaság növekedése nemzetközi összehasonlításban is kimagasló - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában. Balogh László kifejtette, az egész évi 2,9 százalékos bővülés meghaladja az európai uniós tagországok átlagát, ami 1,6-1,8 százalék körül alakult.

Kiemelt támogatás a kis- és középvállalkozásoknak

2016. június. 09. 16:52
A 2014-2020-as fejlesztési időszakban a gazdaságfejlesztés és a foglalkoztatás bővítése a legfontosabb az operatív programokban - mondta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára csütörtökön az új programozási időszak tapasztalatairól tartott nemzetközi konferencián, Budapesten. Rákossy Balázs a konferencia megnyitóján ismertette: a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban...

Kalkulátor segíti a cégek spórolását

2016. július. 15. 08:47
A legnagyobb megtakarítást biztosító adózási forma kiválasztásában segít a cégeknek a Nemzetgazdasági Minisztérium által most elkészített kiva-kalkulátor. Minden cégnek megéri a próbaszámításokat elvégezni, hiszen a kisvállalati adó (kiva) választásával az áttérésre jogosult, foglalkoztatottal rendelkező cégeknek több mint 80 százaléka jobban jár. A kormány több speciális adózási formát kínál a vállalkozásoknak. A megfelelő adózási mód kiválasztásával rengeteg...

NGM-államtitkár: gyakorlati tudással eredményesebben lehet elhelyezkedni

2016. július. 04. 08:37
A duális képzésben gyakorlati tudást is megszerző munkavállalók eredményesebben és gyorsabban tudnak belépni a munkaerőpiacra, hiszen rendelkeznek már a szükséges készségekkel, és a munkaadó is egy "kész" munkaerőt kap - emelte ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Két új uniós program jelent meg a hatékonyabb közigazgatásért

2016. február. 04. 09:30
Újabb két uniós pályázati felhívásra nyújtható be támogatási kérelem, összesen 7,1 milliárd forint értékben; a fejlesztésekkel hatékonyabbá és színvonalasabbá válhat a közigazgatás - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára csütörtökön az MTI-t. A szaktárca közleményében kiemelte: a közigazgatás hatékonyság-növelésének egyik legfontosabb eszköze az infokommunikációs technológiák...

Hornung Ágnes: jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedés várható

2016. december. 30. 08:43
Biztatónak nevezte a magyar gazdaság kilátásait Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára, aki kiemelte, hogy idén az uniós források mérsékelt felhasználása ellenére is várhatóan 2 százalék felett bővül a GDP. Hornung Ágnes budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette, a növekedés alapját a következő években is a fogyasztás, a piaci szolgáltatások és a mezőgazdaság adja.

NAV: mintegy 20 ezer vállalkozással bővül jövőre az online pénztárgépet használók köre

2016. december. 19. 10:34
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) becslése szerint január 1-től mintegy 20 ezer vállalkozással bővül az online pénztárgépet használók köre, a kötelezettek több mint fele már igényelte a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a kassza üzembe helyezéséhez szükséges kódot - mondta Kiss Péter András, a NAV adószakmai szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

NGM: jövőre már nem lehet eltitkolni a NAV elől a külföldi bankszámlák egyenlegét

2016. december. 12. 13:23
Benyújtotta a kormány az Országgyűlésnek hétfőn a közteherviselést és az állami szervek feladatellátását érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely egyebek mellett utolsó lehetőségként biztosítja, hogy ne az adóhivatal tárja fel és szabja ki a külföldi bankszámlán lévő, vagy más módon eltitkolt jövedelmek után az adót - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-t.

A helyi gazdaságfejlesztést támogató új uniós pályázatok jelentek meg

2016. december. 11. 11:45
Újabb hét, a helyi gazdaságfejlesztést és a foglalkoztatás bővítését támogató pályázati felhívás jelent meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, összesen csaknem 60 milliárd forint értékben - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t. Az államtitkár hangsúlyozta: hamarosan majdnem a TOP teljes, hét évre rendelkezésre álló keretösszege,...

összesen: 147 db | 10 db/oldal

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13