Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
8 találat a(z) "Nemzeti Egységes Kártyarendszer" cimkére.

Kialakultak a nemzeti egységes kártyarendszer keretfeltételei

2015. március. 20. 08:09
Elkészült nemzeti egységes kártyarendszer (nek) keretfeltételeit tartalmazó belügyminiszteri rendelet tervezete, amelynek célja, hogy az egyes elektronikuskártya-kibocsátók és -elfogadók, mint például az állam, az önkormányzatok, a közlekedési vállalatok, továbbá az egyéb szolgáltatók és gazdasági szereplők, egységesen szabályozott és ellenőrzött rendszer keretében bocsássák ki a maguk kártyáit.

Péterfalvi: nem sérti a magánszférát az egységes kártyarendszer

2015. április. 19. 18:03
Elkészült a Nemzeti Egységes Kártyarendszer rendelettervezete, aminek használata ugyan számos adatvédelmi kérdést vet fel, alkalmazása - biometrikus rendszerek használata híján – biztonságos, ugyanis az adatokhoz csak a jogszabályban foglalt keretek között lehet hozzájutni – mondta Péterfalvi Attila, a Rádió Orienten. Kiemelte: az adatok védelmére garanciát jelent az is, hogy a kártyák használatához az érintett aktív közreműködésére van szükség.

Személyi, BKV-bérlet - Nem lesz egyetlen szuperkártyánk

2012. szeptember. 06. 19:53
Teljes egészében EU-s finanszírozásban készülne el a Nemzeti Egységes Kártyarendszer, ám még kérdéses, hogy mikor. Addig is újabb és újabb kártyákat tesznek alkalmassá a későbbi egységesítésre, ám teljesen eltérő határidőkkel. A Nemzeti Egységes Kártyarendszer megvalósítása nem azt jelenti, hogy létrehozunk egyetlen szuperkártyát, amely kiváltja az összes többi okmányt – tájékoztatott a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH). A...

OH: a következő hónapokban kiugróan magas lehet a diákigazolvány-igénylések száma

2012. szeptember. 03. 19:25
A korábbi évekhez képest augusztusig kevesebb diákigazolvány-igénylés érkezett az Oktatási Hivatalhoz - közölte hétfőn a hivatal, egyúttal arra is felhívva a figyelmet: annak érdekében, hogy minden érintett időben megkapja az igazolványát, a diákok (és szüleik), a hallgatók, a köz- és felsőoktatási intézmények, valamint a hivatalok hatékony együttműködésére van szükség.

Fesztiválozás készpénz nélkül – interjú Lévai Gáborral

2012. április. 11. 15:32
A rendezvényszervezőknek és a vendéglátóhelyeknek sokszor problémát jelent a megfelelő mennyiségű váltópénz folyamatos biztosítása, a bevétel biztonságos tárolása, illetve dokumentálása. Ha a rendezvény sok külföldi vendéget vonz, a nyelvi akadályok és a hangzavar fennakadást okozhat a fizetésben, nézeteltérésekhez vezetve. A kártyás megoldás bevezetése a rendezvényszervezőknek jelentős költségcsökkentést jelent, ugyanakkor a készpénzmentes rendezvényeken a...

Könnyebbé válik az ügyintézés, nő a megtakarítás

2011. szeptember. 02. 06:36
A Magyary program részeként a kormány egyszerűsítő, bürokráciacsökkentő intézkedéssorozatot indít el, mely lehetőséget ad arra, hogy csökkenjenek azok az adminisztratív terhek, melyek a mindennapi életünket sújtják. A költségcsökkenés az állampolgárok számára úgy is érzékelhető lesz, hogy adott eljárásokban csak egyszer kell majd illetéket fizetniük. A Nemzeti Egységes Kártyarendszer a diákigazolványokkal kapcsolatban már a mostani tanévkezdettel elindul.

Nemzeti Egységes Kártyarendszer - Megjelent a pályázati felhívás

2011. október. 20. 09:37
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján elérhető az Elektronikus közigazgatás operatív program keretében megvalósuló Oktatási és kormánytisztviselői funkciókat támogató kártyarendszer kiépítése című, EKOP-2.3.6 kódszámú kiemelt felhívás. A projektjavaslat benyújtására 2011. október 31. és 2011. november 30. között nyílik lehetőség. A pályázat célja, hogy megvalósuljon a Nemzeti Egységes Kártyarendszer. Az érintett okmányok között van például a személyazonosító...

Vetési Iván miniszteri biztosi kinevezése

2011. augusztus. 23. 12:33
A közigazgatási és igazságügyi miniszter az 55/2011. (VIII. 4.) KIM utasításban miniszteri biztossá nevezte ki Vetési Ivánt, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEK KH) elnökét. Jelen kinevezése 2011. augusztus 1. napjától 2012. január 31. napjáig tart.