Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
32 találat a(z) "mi" cimkére.

Térképen a magyar mesterséges intelligencia ökoszisztéma

2019. szeptember. 23. 11:30
A Mesterséges Intelligencia Koalíció és az IVSZ - Szövetség a Digitális Gazdaságért felmérése a magyar MI-ről kíván átfogó helyzetképet adni az ökoszisztéma szereplőinek azonosítása és tevékenységeinek vizsgálata, valamint az ígéretes iparági irányok meghatározása révén. Az október végére lezáruló projekt a készülő MI országstratégiához is fontos adatokkal szolgál.

„Az 5G olyan technológia, ami elől nem lehet kitérni” – az ITU megnyitóceremónián jártunk

2019. szeptember. 09. 13:25
Négy év után ismét Budapestre érkezett az ITU, az ünnepélyes megnyitóceremóniát követően Houlin Zhao, az ITU főtitkára összegezte az elmúlt időszak mindenkit lázban tartó kérdéseit, az 5G-től kezdve a mesterséges intelligencián át, a Kína-USA vitáig, amellyel kapcsolatban álláspontot is foglalt. A megnyitón Palkovics László részletezte a hazai IKT evolúcióiját, valamint egy bejelentés is elhangzott.

900 ezer hazai munkahelyet változtat meg a mesterséges intelligencia

2019. szeptember. 09. 11:00
A PwC Magyarország tanulmánya szerint 15 éven belül idehaza is jelentős hatása lesz az új technológiai trendeknek. A tanácsadó cég azt prognosztizálja, hogy a drasztikus változások várhatóan már a 2030-as évektől jelentkezni fognak idehaza is.

Földön, vízen, levegőben a mesterséges intelligencia az úr(?) – Infotér Konferencia 0. nap

2019. október. 21. 11:54
A mesterséges intelligencia a statisztika szerint már rég kiütötte az embert a volán mögül, de a légiközlekedésben is szép lassan leváltja az álpilótákat, nem beszélve a vasúti közlekedésről, ahol a komplett karbantartást végzi el. De a mikromobilitás is új érát hozott. Gyakorlati példákról kérdeztük az Infotér Konferencia előadóit.

5G-vel és egy izgalmas tech-meglepetéssel érkezik a Vodafone

2019. október. 07. 09:29
Az idén 10 éves Infotér Konferenciára a Vodafone is komoly tech-tárral érkezik, lesz 5G sátor, 5G-n vezérelhető autó, és egy olyan megoldás is testközelbe kerül, amely számos gyermek nehéz perceit teszi elviselhetőbbé. Budai J.Gergő, a Vodafone vezérigazgató-helyettese és igazgatósági alelnöke is elmondta, mit gondol a konferenciáról.

Álpilótától a milliónyi drón légtéri menedzseléséig – mesterséges intelligencia a repülésben

2019. november. 29. 11:34
Ahogy a vasúti és autós közlekedést is alaposan megreformálta a mesterséges intelligencia, úgy a szárnyakon suhanó gépek sem maradhattak ki a szórásból. Az MI ugyan már régóta alakítja a légiközlekedés mindennapjait, ám a most folyó tesztek izgalmas eredményekkel szolgáltak. Erről kérdeztük többek közt a HungaroControl vezérigazgatóját.

A mesterséges intelligencia a vasútban is megdöbbentő módon innovál

2019. november. 22. 13:07
„A vasút a legfenntarthatóbb közlekedési módozat” – a MÁV vezérigazgatója szerint, aki elárulta, hogy miként használja ki az MI nyújtotta lehetőségeket a magyar vasút, és milyen változásokra lehet számítani a jövőben.

„A mesterséges intelligencia kérdése a következő évtized nagy ügye lesz” –az NKFIH elnökével beszélgettünk

2019. november. 17. 23:57
Pályázati és együttműködési oldalról is nagy érdeklődés mutatkozik a mesterséges intelligencia iránt. Az NKFIH elnöke többek közt erről, és a jövőbeli nagyvállalati-egyetemi összefonódásból származó előnyökről is beszélt.

ITB Club: Automatizált biztonság – amikor a robot jelentené a megoldást

2019. március. 28. 13:42
Általános félelem, hogy a robotok egyszer csak elhappolják a munkát a hús-vér emberek elől, azonban vannak munkakörök, ahol kimondottan jól jönne, ha a gépek, szoftverek át tudnák venni az amúgy hiányzó munkaerő feladatait. Erről beszélgettünk a márciusi klub előadóval.

Digitalizáció, HR, az ember és a technológia összefonódása – az ITBusienss&Technology-n jártunk

2019. március. 18. 13:02
A hagyományokhoz hűen idén is megrendezésre került a most két naposra nyújtott konferencia, ahol az üzleti és HR szempontjából fontos technológiai újdonságokról volt szó. Előadókkal beszélgettünk arról, hogy mi vár ránk az adatvezérelt jövőben.

összesen: 32 db | 10 db/oldal

1 2 3 4