Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
152 találat a(z) "kutatás" cimkére.

Kutatóhelyek nyertek 7,6 milliárd forint támogatást

2017. június. 08. 12:14
Összesen 7,6 milliárd forint fejlesztési támogatást nyert el 20 kutatóhely a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) két felhívása keretében, amely egy újabb lépés, hogy Magyarország kutatásfejlesztési központtá válhasson – jelentette be Rákossy Balázs, az NGM európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára.

Pálinkás itthon tartaná a fiatal kutatókat

2017. július. 18. 09:00
A jelenleginél jelentősebb összeggel kellene támogatni a fiatal, 30-45 év közötti kutatókat, hogy ne külföldön építsék fel karrierjüket – mondta Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Hivatal elnöke az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Nagy lehetőség a digitális startupoknak - jelentkezés május 31-ig

2017. április. 27. 16:06
Minden olyan startup, frissen induló vállalkozás, fejlesztő- és kutatócsoport pályázhat, amelyiknek van megvalósításra váró egészségügyi projektötlete. Május 31-ig jelentkezhetnek a startupok a Bayer nemzetközi mentorprogramjába a Grants4Apps weboldalon.

Think.BDPST 2017 – összefoglaló

2017. április. 12. 08:12
Magyarország egyre inkább innovációs központtá kíván válni – mondta Szijjártó Péter a think.BDPST elnevezésű innovációs konferencián. A kormány ezért döntött úgy, hogy a jövő évtől minden kutatás-fejlesztéssel foglalkozó vállalkozás kétszer annyi pénzt vonhat le az adóalapjából, mint amennyit innovációra fordít.

Új tehetséggondozó modell az ELTE-n

2016. november. 08. 14:13
A Bosch, az Ericsson, az evopro és a Morgan Stanley támogatásával az ELTE Informatikai Kar havi 50 ezer forintos ösztöndíjjal támogatja azokat az első éves egyetemi hallgatókat, akik középiskolai tanulmányaik során kiemelkedő eredményt értek el matematikából vagy informatikából, és felvételt nyertek a programtervező informatikus szakra. A 2016 szeptemberében indult Neumann János Tehetséggondozó Körben a legtehetségesebb diákokkal külön, személyre szabottan...

5G-s kutatásokra hirdet versenyt az Ericsson

2016. március. 13. 18:25
A jövő 5G és felhő alkalmazásainak elvi kidolgozására hirdet versenyt az Ericsson európai egyetemisták és startup vállalatok számára - közölte a cég az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a verseny célja az európai 5G ökoszisztéma kiépítéséhez kapcsolódó megoldások keresése. Olyan előremutató alkalmazások lehetnek esélyesek, amelyek 5G-ben gondolkodva a jövő hálózati és felhőmegoldásait kutatják.

NFM: mintegy 50 vállalat, kutatóintézet dolgozik a magyar űriparban

2016. május. 20. 12:54
Mintegy 50 kis- és középvállalkozás (kkv), kutatóintézet dolgozik a magyar űriparban - mondta Solymár Károly Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán. Hozzátette: azzal, hogy Magyarország csatlakozott az Európai Űrügynökséghez, további lehetőségek adódnak számukra, nagyobb és érdekesebb projektekben tudnak részt venni.

Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform alakult

2016. május. 07. 12:09
Hazai kutatóintézetek, oktatási intézmények és magyarországi telephellyel rendelkező vállalkozások részvételével alakult meg az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az ünnepélyes aláírás előtt Lepsényi István Gazdaságfejlesztésért és –szabályozásért felelős államtitkár elmondta: „egy új technológiai korszakváltás időszakát éljük, amelyben az internet-gazdaság alapjaiban alakítja át a gyártási rendszereket. E folyamat a...

Orbán: 2020-ig 1200 milliárd jut kutatásra

2016. május. 02. 22:38
A kormány 2020-ig 1200 milliárd forintot szán kutatásra, fejlesztésre és innovációra, ezzel Magyarország GDP-arányos kutatási ráfordításai megközelítik majd az EU-átlagot - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) 187. közgyűlésének hétfői megnyitóján Budapesten. Európa századokon át volt a világ vezető politikai és gazdasági hatalma, de mintha elfelejtette volna, minek köszönhette ezt a versenyelőnyét - emlékeztetett a...

Fejlesztésre szorulnak a K+F együttműködések

2016. június. 01. 07:37
Magyarországon idén először többen tervezik a K+F ráfordítások növelését, mint ahányan a szinten tartását. Emiatt megnő a hazai piaci igény a képzett K+F szakértőkre, a hatékonyabb konzorciumi együttműködésekre, illetve a szellemi tulajdonjog és a tudás hasznosíthatóságának tisztázására. A K+F pénzügyi eszközök iránt azonban mérsékeltebb a válaszadói elkötelezettség - derül ki a Deloitte által hatodik alkalommal elkészített vállalati K+F felmérésből. 2015-től...

összesen: 152 db | 10 db/oldal

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13