Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
152 találat a(z) "kutatás" cimkére.

Mit várnak a felhasználók 2030-ra az okostechnológiától?

2018. november. 27. 11:00
Hogyan formálja át az emberek életét a Dolgok Internete a következő bő egy évtized alatt? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kereste a választ felmérésében a Gemalto piackutató cég.

Harmadszorra is a Magyar Telekom mobilhálózata lett a legjobb

2018. november. 26. 10:00
A P3 Communications tanácsadó cég mérései alapján a Magyar Telekom mobilhálózata ismét, harmadszorra a legjobb összesített eredményt érte el a hang- és az adatszolgáltatások terén is a hazai mobilszolgáltatók közül.

Így használják a magyarok az okostévét

2018. november. 22. 10:30
Mikor, mennyit és mit néznek a hazai felhasználók smart tévéiken? Mennyire használják ki a magyarok az okostelevíziók nyújtotta lehetőségeket és mely okostévé alkalmazások a legnépszerűbbek? Az LG kutatásából, izgalmas kép rajzolódott ki.

Magyar mobil etikett, avagy mennyit és mikor nyomkodunk

2018. november. 21. 11:00
Az okostelefon sokak számára megkönnyítik az ismerkedést, a párkeresést, barátkozást, így mindig magunknál tartjuk a kütyüt. A Samsung utánajárt, miként hat a társas kapcsolatok alkulására a telefon, és azt is feltérképezte, melyek a legidegesítőbb szokások, az örökös telefonnyomkodáson túl.

Mi köze a szexnek az önvezető autózáshoz?

2018. november. 19. 15:00
Mondhatni a két dolog kéz a kézben jár, ugyanis néhány év múlva nem az a lesz a legnagyobb gond az utakon, hogy az ember telefonozik vezetés közben. Egy friss tanulmányban papírra vetették a mezítelen igazságot az önvezető autózás szokatlan veszélyéről.

Magányos tömeg, avagy ezért magányosít el a közösségi média

2018. november. 13. 09:25
Ez derült ki a Facebook, a Snapchat és az Instagram használatát vizsgáló első kísérleti tanulmányból, amelyet a Journal of Social and Clinical Psychology című folyóirat közölt.

Bankkártyás csalások: így vigyázunk az adatainkra

2018. november. 08. 12:00
Az internet-lefedettség és a digitalizáció terjedése miatt fénykorát éli a kiberbűnözés, az online visszaélések, melyek egyre nagyobb fenyegetést jelentenek nemcsak a cégek, hanem a magánszemélyek számára is.

Az eduID digitális oktatási azonosítóval jelentős kedvezményeket kaphatnak a diákok

2018. március. 29. 07:45
A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) által üzemeltetett eduID a magyar oktatási és kutatói szféra egységes digitális, online azonosítója. A közoktatásban és a felsőoktatásban tanuló diákok, oktatók és a hazai kutatók ezen keresztül könnyen és biztonságosan azonosíthatják magukat. Mára több nagy cég is felismerte a benne rejlő lehetőségeket, és ezen keresztül nyújtanak kedvezményeket a diákoknak.

K+F költségek elszámolása: tévedésekre figyelmeztet a NAV

2018. március. 19. 07:40
A NAV adóellenőrzéseinek megállapításai jellemzően nem helytelen költségelszámolásból, inkább a tevékenységek téves K+F minősítéséből adódnak – olvasható az adóhivatal tájékoztatójában. A kutatás-fejlesztés (K+F) közvetlen költsége adóalap-csökkentő tétel a társasági adóban (a társasági és osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény 7. § (1) t) pontja alapján). Érvényesítéséhez szét kell választani a K+F közvetlen és közvetett (általános) költségeit.

Digitális újratervezés kellene Magyarországon

2018. június. 20. 11:00
Ahhoz, hogy hosszabb távon a nyertese lehessünk a teljes világgazdaságot alapjaiban érintő átalakulásnak, vannak feltételei. Az automatizált gazdaságban ugyanis más képességekre van szükség – hívja fel a figyelmet a McKinsey hazai kutatása.

összesen: 152 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11