Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
152 találat a(z) "kutatás" cimkére.

GKI: együtt javult az üzleti és a fogyasztói bizalmi index augusztusban

2019. augusztus. 26. 08:00
Augusztusban emelkedett a GKI konjunktúraindexe a majdnem két és fél éve nem látott alacsony júliusi szinthez képest. A GKI Gazdaságkutató által, az EU támogatásával végzett felmérés szerint ebben a hónapban nemcsak az üzleti várakozások javultak, hanem az elmúlt hónapokban hullámzóan alakuló fogyasztói bizalmi index is több mint egyéves csúcsára jutott.

Mi a véleménye a munkavállalóknak a robot kollégákról?

2019. augusztus. 13. 11:00
Egy friss felmérés szerint, ha saját állásunk elvesztéséről van szó, legtöbbünk könnyebben viselné, ha egy robot váltaná fel. Kollégák esetében azonban már nem szívesen dolgoznánk együtt robotokkal emberek helyett.

Aggasztó jelentés született az 5G-ről, de lehet hinni a halálos kimenetelt jósló kutatásnak?

2019. augusztus. 05. 11:00
A világ számos pontján már hasító 5G hálózatról megjelent tanulmány vészjósló kijelentéseket közölt, az egyik legnagyobb visszhangot keltő megállapítása pedig az volt, hogy komoly egészségügyi fenyegetést jelent az emberiségre. Halott madarak, petíciót aláíró tudósok – hoax vagy valóság az 5G körüli hisztéria?

Mi automatizálható a magyar vállalkozások körében?

2019. április. 30. 09:00
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete 6781 társaságot kérdezett meg arról, hogy a magyarországi cégeket milyen mértékben érintheti az automatizáció, és hogyan viszonyulnak az új technológiák bevezetéséhez. Felmérték azt is, hogy a munkavállalók mekkora része végez a jelenlegi tudásunk szerint automatizálható feladatokat.

Még mindig készpénzes nemzet a magyar

2019. április. 17. 12:00
Magyarországon még mindig népszerű a készpénzhasználat, mivel az emberek több mint fele napi szinten készpénzzel fizet – derül ki az Intrum követeléskezelő fizetési szokásokról szóló reprezentatív kutatásából.

Van gyógymódja a krónikus munkaerőhiánynak

2019. április. 05. 12:00
Magyarországon megduplázódott az üres álláshelyek száma az elmúlt 4 évben. A helyzet bizonyos szakmákban pedig annyira rossz, hogy a HR-szakemberek szinte lasszóval fogják össze a potenciális munkaerőt. A megváltozott munkaerő-piaci viszonyok között sikeresnek maradni három lépéssel? Működik.

Ki, mit, mikor– mitől izzanak a megosztás és like gombok?

2019. április. 02. 10:00
A kék-fehér óriás több mint két milliárd felhasználóval rendelkezik, a napi szinten aktív másfél milliárd facebooker pedig elképesztően különböző megosztási és közösségi médiás szokásokat mutat. Megdöbbentő, de az egyik legfiatalabb generáció a legtartózkodóbb. Hiánypótló kutatás készült a Facebookos megosztási szokásokról.

Használják a Youtube-ot, de nemigen ismernek adatvédelmet

2018. szeptember. 19. 11:00
A 14 éven aluli gyermekek kétharmada naponta és leginkább okoseszközön keresztül internetezik.

Mi kell a munkaadónak?

2018. szeptember. 18. 13:00
Kiderült melyik az a készség, amit a leginkább értékelnek és a keresnek leendő munkavállalóikban a cégek. Kicsit klisészagú, de úgy tűnik, ez kell a főnöknek.

Mobilon nézzük ki, de a vásárlás laptopról történik

2018. október. 04. 12:00
2010-ben az online vásárlás még éppen csak elindult hódító útjára. Persze ekkor még mindenki asztali gépről, laptopról netezett, a mobiltelefonos vásárlás még szinte ismeretlen volt - az okoseszközök akkoriban indultak hódító útjukra, de a benne rejlő lehetőségeknek még nagyon az elején jártunk. Azóta gyakorlatilag feje tetejére állt minden.

összesen: 152 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11