Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
163 találat a(z) "kutatás" cimkére.

PwC: a vezérigazgatók minden eddiginél pesszimistábbak

2020. január. 21. 12:00
A vezérigazgatók minden eddiginél pesszimistábban látják a globális növekedési kilátásokat a PwC globális felmérése szerint, amelynek eredményeit a davosi Világgazdasági Fórumon mutatják be.

Opten: változóban a cégalapítási gyakorlat

2019. szeptember. 25. 11:05
Csak minden negyedik új vállalkozás indul tiszta lappal, a friss vállalkozások 75 százaléka továbbra is korábbi cégekhez köthető, ugyanakkor változás körvonalazódik a magyar cégalapítási gyakorlatban - közölte az Opten céginformációs szolgáltató hétfőn az MTI-vel.

Hogy veszítsünk el egy vásárlót 10 másodperc alatt?

2019. szeptember. 02. 12:00
Az Oracle új felmérésében arra kereste a választ, hogy melyek azok vásárlói rossz élmények, amelyek miatt az emberek azonnal elpártolnak az adott cégtől. A világ legnagyobb üzleti szoftvermegoldásokat kínáló cége négy generáció körében végzett felmérése szerint az emberek 43 százaléka ugyanis pillanatok alatt elpártol azoktól a márkáktól, amelyek nem felelnek meg az elvárásaiknak.

Ismét a Google a legerősebb márka Magyarországon

2019. október. 29. 11:00
Ismét a Google végzett az élen a VMLY&R reklámügynökség 2019-es országos reprezentatív kutatásában, amely képet ad arról, hogyan látják a márkákat a magyar fogyasztók. A rangsorban a Samsung és egyetlen magyar márkaként a Pick követi - közölte a kutató cég az MTI-vel.

A magyarok 29 százaléka már elektromos autót venne

2019. október. 29. 10:00
A magyarok Európa élmezőnyében vannak az elektromosautó-vásárlási szándékot illetően. A magyarokat csak a románok és olaszok előzik meg a felmérés szerint: mind a keleti szomszédunknál, mind Olaszországban az autót vásárolni tervezők 36 százaléka venne elektromos járművet. Szintén meglepetés, hogy az amúgy nagyon környezettudatos németeknél csak 16 százalék döntene e-autó vásárlása mellett.

Emberi tényező gátolja a mesterséges intelligencia terjedését

2019. október. 11. 10:00
Meghatározó szerepet kap a mesterséges intelligencia (MI) a vállalatok jövőbeni sikerében világszerte, ugyanakkor az új megoldások bevezetésének akadályai vannak, amely a képzett szakemberek hiányára vezethető vissza - derül ki az EY nemzetközi könyvvizsgáló és üzleti tanácsadó cég kutatásából.

Nagy kihívás a magyar cégeknek a kibertámadások kivédése

2019. október. 10. 11:50
A magyar informatikai szakemberek 67 százaléka az ügyféladatok védelmét tartja a vállalatok előtt álló legkritikusabb kihívásnak – derül ki a Panda Security MTI-hez eljuttatott felméréséből, amely arra is rámutatott: az elmúlt egy évben a válaszadó cégek 60 százalékát érte eredményes kibertámadás.

Rábízhatjuk-e a betegségek diagnosztizálását az algoritmusokra?

2019. október. 08. 11:00
A gyógyítás kétségtelenül a bizalomról is szól: meghallgatjuk az orvosok által felállított diagnózist, beszedjük az általuk kiírt gyógyszereket, vagy éppen követjük az étkezési tanácsaikat. Egy számítógépben is ugyanennyire megbíznánk? – teszi fel a kérdést a CNN Business.

Gondolatvezérelt külső váz segítségével képes volt újra járni egy lebénult férfi

2019. október. 07. 09:00
Mind a négy lebénult végtagját mozgatni tudta egy francia férfi a külső robotváz segítségével, amelyet gondolataival irányított - a mesterséges intelligencia sietett segítségére.

Mennyi ideig bírják fizetés nélkül a munkavállalók?

2019. november. 22. 09:00
A magyarok átlagosan 7 hónapra elegendő megtakarítással rendelkeznek, ám a 35 százalékuknak mindössze annyi spórolt pénze van, amelyből egy hónapig tudna megélni fizetés nélkül. Vajon melyik nem képviselői tudják magukat hosszabb ideig fenntartani?

összesen: 163 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11