Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
60 találat a(z) "közlekedés" cimkére.

Az autó új neve Skynet – önvezető járművek, mesterséges intelligencia

2020. január. 20. 07:55
Évről évre megduplázódik a drónok száma a légtérben, az önvezető autók pedig már, ha nem is a spájzban, de a garázsból vannnak, és néhány éven belül már az utakon lesznek. Sőt, már az repülő dróntaxik kora is talán közelebb van, mint hinnénk. A közlekedés sok szempontból egyre inkább a mesterséges intelligenciára támaszkodik. Mit fog megidézni a jövő? A terminátort, Az ötödik elemet, esetleg Asimov robotokkal zsúfolt világát? MI, felhő és IoT minden mennyiségben...

ITM: a kormány azt szeretné, hogy minél többen válasszák a közösségi közlekedést

2020. február. 17. 07:12
A kormány azt szeretné elérni, hogy minél többen válasszák a közösségi közlekedést az egyéni megoldások helyett - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken a MÁV digitális jegyértékesítéséről tartott budapesti sajtótájékoztatóján.

A vasúti közlekedés futurisztikus átalakulás előtt áll? A MÁV elnökével beszélgettünk

2019. szeptember. 15. 08:54
Nem csak a légi és a vízi közlekedés kapcsolt gyorsabb sebességbe, ami az átalakulást és az igények kielégítését illeti, hanem a vasút is. Arról, hogy ez miként köszön vissza a mindennapokban, Homolya Róbertet, a MÁV első emberét kérdeztük.

ITM: a közlekedési ágazattal szemben elvárás a környezetkímélő technológia alkalmazása

2019. szeptember. 12. 12:00
A magyar kormány fokozatosan zöldre váltja a magyarországi közlekedési rendszert, az ágazattal szemben kiemelt elvárás az energiatakarékos és környezetkímélő technológiák alkalmazása - hangsúlyozta Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára szerdán a Rail Cargo Hungaria (RCH) Zrt. és a kínai vasúti járműgyártó között létrejött szerződés aláírási ünnepségén, Budapesten.

A Renault öt éven beül elektromos autóval is megjelenik a piacon

2019. szeptember. 12. 11:00
Kevesebb mint öt éven belül elérhetők lesznek Európában a 10 ezer euró körüli Renault elektromos autók Thierry Bolloré, a járműgyártó-vállalat vezérigazgatója szerint.

A Future Terminal és az Infotér közös programja

2019. szeptember. 11. 11:48
A vállalkozások támogatása mindkét félnek fontos, épp ezért egy közös projekt során igyekeznek mindent megtenni az ágazati szereplők fejlődéséért. Hogy miként, és milyen elvek mentén építkezik ez a közös program, az a videóból kiderül.

Földön, vízen, levegőben a mesterséges intelligencia az úr(?) – Infotér Konferencia 0. nap

2019. október. 21. 11:54
A mesterséges intelligencia a statisztika szerint már rég kiütötte az embert a volán mögül, de a légiközlekedésben is szép lassan leváltja az álpilótákat, nem beszélve a vasúti közlekedésről, ahol a komplett karbantartást végzi el. De a mikromobilitás is új érát hozott. Gyakorlati példákról kérdeztük az Infotér Konferencia előadóit.

A mesterséges intelligencia a vasútban is megdöbbentő módon innovál

2019. november. 22. 13:07
„A vasút a legfenntarthatóbb közlekedési módozat” – a MÁV vezérigazgatója szerint, aki elárulta, hogy miként használja ki az MI nyújtotta lehetőségeket a magyar vasút, és milyen változásokra lehet számítani a jövőben.

A szomszédban már járművezető nélküli tömegközlekedési buszt tesztelnek

2019. november. 20. 13:00
Romániában Kolozsvár lehet az első város, amely bevezeti a járművezető nélküli tömegközlekedési buszokat, a helyi önkormányzat egy kísérleti projektet indított ennek érdekében.

Szingapúrban már az önvezető nagy buszokat tesztelik

2019. március. 26. 12:00
Az ABB biztosítja a világ első, 12 méter hosszú, teljesen elektromos meghajtású, sofőr nélküli buszának töltését.

összesen: 60 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6