Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
23 találat a(z) "költségvetés" cimkére.

Benyújtotta a kormány az új költségvetést

2018. június. 14. 11:00
Magyarország biztonságának megőrzését, a gazdasági növekedés fenntartását, a családok támogatását és a teljes foglalkoztatás elérését tartotta szem előtt a kormány a jövő évi költségvetés tervezésekor – jelentette ki Varga Mihály a 2019-es büdzsé benyújtásakor a parlamentben. A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a jövő évi költségvetés középpontjában a biztonságos növekedés áll a szigorú és fegyelmezett gazdálkodás szem előtt tartásával.

A következő egy-másfél évben is 4 százalék körüli gazdasági növekedés várható

2018. június. 13. 12:00
A következő egy-másfél évben is 4 százalék körüli gazdasági növekedés várható, erre jó alapot ad az idei első negyedéves gazdasági bővülés - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti fórumán, pénteken, Budapesten.

Gulyás: a biztonságos növekedés költségvetése a 2019-es

2018. június. 06. 09:31
A biztonságos növekedés költségvetésének nevezte a jövő héten a parlament elé kerülő 2019-es büdzsét a Miniszterelnökséget vezető miniszter keddi sajtótájékoztatóján. Gulyás Gergely szerint Magyarország gazdasági kilátásai jók, a növekedés alapjai stabilak, de a válság jelei mutatkoznak az európai gazdaságban, különösen az eurózónában.

A költségvetés kedvező feltételeket biztosít a kkv-k fejlődéséhez

2018. július. 17. 12:00
A 2019. évi költségvetés kedvező helyzetet teremt a kis- és középvállalkozások (kkv) fejlődéséhez, gondot az egyes területeken mutatkozó munkaerőhiány jelenthet – mondta Vadász György, a Magyar Iparszövetség (OKISZ) ügyvezető elnöke, miután a szövetségben áttekintették a jövő évi büdzsé várható hatásait.

Palkovics László: a jövő évi költségvetés fejlődési lehetőséget teremt a vállalkozásoknak

2018. július. 13. 12:00
A jövő évi költségvetés a vállalkozások számára jelentős fejlődési lehetőséget teremt - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

Adócsökkentés és kisebb bürokrácia 2018-ban

2017. június. 15. 16:24
Az adócsökkentések jövőre 260 milliárd forintot hagynak a családoknál, a lakosságnál és a vállalkozásoknál – jelentette be Varga Mihály azt követően, hogy az Országgyűlés elfogadta a 2018-as adótörvényeket. A nemzetgazdasági miniszter hozzátette, a jövő júliusban induló online számlázás több tízmilliárdot hozhat az államkasszának, és ennek többszörösét a tisztességes vállalkozásoknak.

A kormány április végéig benyújtja a jövő évi költségvetés tervezetét

2015. március. 18. 08:46
A kormány április végéig nyújtja be a 2016. évi költségvetési törvényjavaslatot az Országgyűlésnek a tervek szerint. A megszokottnál korábbi időpont elősegíti a közpénzügyi tervezhetőséget és kiszámíthatóságot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI érdeklődésére kedden. A tárca tudatta: a parlament a tavaszi ülésszakon elfogadhatja a jövő évi büdzsét. Orbán Viktor miniszterelnök március 9-én, a rendkívüli nagyköveti értekezleten jelentette be, hogy...

Több munkahely, kevesebb adófizetési kötelezettség

2015. május. 31. 09:08
Kevesebb adó, több munkahely - így jellemezte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 2016-os költségvetés tervezetét a 10. Kormányinfón, csütörtökön. Elmondta, a tervezetet még a nyári szünet előtt elfogadásra ajánlják a Parlamentnek. Erre az ellenzék láthatóan nem készült fel, és nem tudnak érdemben hozzászólni, de várjuk a javaslatokat – tette hozzá. Kitért arra, hogy Magyarország pozícióit egy hitelminősítő jelentősen javította, ami azzal járhat,...

Az Európai Parlament elismeri a kormány erőfeszítéseit

2015. július. 16. 08:53
Az Európai Parlament elismeri a kormány elmúlt öt évben tett erőfeszítéseit; minden támogatás adott ahhoz, hogy olyan fejlesztési rendszer működjön Magyarországon, amely 2020-ig a régió legversenyképesebb gazdaságává teszi az országot - mondta a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára. Csepreghy Nándor így összegezte az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottsága (CONT) július 14-i közmeghallgatásának...

Varga: fenntartható növekedési pályán kell tartani Magyarországot

2014. szeptember. 05. 07:57
A kormányzat célja továbbra is az, hogy fenntartható növekedési pályán maradjon a magyar gazdaság - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az 52. Közgazdász-vándorgyűlésen csütörtökön Nyíregyházán. Hozzátette, a magyar kormány továbbra sem enged a költségvetési hiány három százalék alatt tartásából, az államadósság csökkentéséből, ezen belül pedig kiemelt törekvése a devizaadósság mérséklése. A miniszter utalva a 3,9 százalékos második negyedévi, éves...

összesen: 23 db | 10 db/oldal

1 2 3