Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
138 találat a(z) "kibertámadás" cimkére.

Kiberszélsőségesek fenyegethetik Ausztráliát

2016. október. 12. 20:38
Három éven belül képessé válhatnak arra, hogy kibertámadásokat hajtsanak végre Ausztrália ellen, noha eddig nem jelentettek nagy fenyegetést - állapítja meg az ausztrál kiberbiztonsági hivatal egy szerdán nyilvánosságra hozott jelentésében. Bár szélsőséges csoportok propagandacéljaikra jól ki tudják használni az internetet, eddig csak olyan, az internethez kapcsolódó szolgáltatókat tudtak sikeresen támadni, amelyeket gyengén védtek.

Kibervédelmi intézet: szükség van technikai fejlesztésekre

2016. október. 05. 22:46
A stratégiák és szabályozások mellett a humán erőforrás szintjén és technikai fejlesztésekkel is erősíteni kell a kiberbiztonságot - emelte ki a Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NKI) igazgatója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában. Bencsik Balázs felidézte, hogy a szabályozásban Magyarország élen járt, hiszen már 2013-ban megalkotta a kiberbiztonsági stratégiát. Az uniós szabályozás idén augusztusban készült el.

Nyilvánosan elérhető a kiberbiztonsági index

2016. október. 05. 16:46
Mennyire biztonságos jelenleg az internet? Hányan válhatnak gyanútlanul a kiberbűnözők áldozatává manapság? És hányan estek már áldozatul? A helyzet felméréséhez a Kaspersky Lab elindította az Cybersecurity Indexet, az internet felhasználókra leselkedő jelenlegi kiberveszélyek első globális mérőjét. Társultak a B2B International piackutató céggel, hogy rendszeres, nagyméretű online felméréseket végezzenek különböző országokban. A cél értékelni az internet...

Oroszországból irányított informatikai támadások várhatóak?

2016. november. 30. 13:43
Oroszországból irányított, politikai indíttatású informatikai támadások és dezinformációs kampányok veszélyére figyelmeztetett a német szövetségi hírszerző szolgálat (BND) elnöke egy keddi lapinterjúban. Bruno Kahl a Süddeutsche Zeitung című lapban közölt interjúban kiemelte, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatnak vannak értesülései olyan kibertámadásokról, amelyek egyetlen értelme a politikai zavarkeltés.

Újra próbálkoznak a kormany.hu túlterhelésével

2016. május. 05. 00:21
Május 3-án, az esti órákban a kormany.hu portált több hullámban és több mint hat órán keresztül külföldi gépekről módszeres támadás érte. A támadások több tekintetben hasonlítottak az április 1-jén tapasztaltakhoz. Az intézkedéseknek és az alkalmazott védelmi rendszereknek köszönhetően a kormany.hu portál elérhetősége helyreállt, azonban nem sokkal ezelőtt újabb támadás kezdődött.

Hackertámadás érte a Debreceni Nyári Egyetem honlapját

2016. május. 02. 09:51
Hackertámadás érte a Debreceni Nyári Egyetem honlapját, a megtámadott oldalon a tartalomszolgáltatás jelenleg szünetel - közölte M. Tóth Ildikó, a Debreceni Egyetem (DE) sajtófőnöke vasárnap délben az MTI-vel. M. Tóth Ildikó közleménye szerint a Debreceni Nyári Egyetem honlapját ért támadásról vasárnap reggel értesültek.

Pedig nagyon igyekeztek az észak-koreai hackerek

2016. június. 13. 09:55
Észak-koreai hackerek dél-koreai vállalatbirodalmak és kormányzati hivatalok több mint 140 ezer számítógépét törték fel, majd rosszindulatú kódokat telepítettek rájuk, hogy egy nagyszabású kibertámadást hajtsanak végre, amelyet azonban sikerült meghiúsítani - derült ki egy hétfői médiajelentésből.

Sebezhető az ipari vezérlőrendszerek 90 százaléka

2016. július. 11. 16:05
Egy tanulmány 13698 nagyvállalatokhoz tartozó kritikus ipari rendszert azonosított, amelyek 91,1 százaléka biztonsági réseket, 3,3 százaléka pedig kritikus sebezhetőségeket tartalmaz, amelyek távoli eléréssel könnyen kihasználhatóak. Egy lehetséges kibertámadás esélyeinek csökkentéséhez elengedhetetlen, hogy az ipari vezérlőrendszerek (ICS) fizikailag elszigetelt környezetben fussanak. Ez azonban nem minden esetben van így. A Kaspersky Lab legújabb kutatása 13698...

Megszavazta az Európai Parlament az uniós szintű kiberbiztonsági szabályozást​

2016. július. 08. 15:38
Az Európai Parlament (EP)jóváhagyta az első uniós szintű kiberbiztonsági szabályozást, amely segíthet megelőzni a sokszorosan összekapcsolt európai infrastruktúra elleni támadásokat. Az új követelményrendszer központi eleme, hogy a kritikus infrastruktúrákat üzemeltető társaságoknak, például az energiacégeknek, a pénzügyi intézményeknek vagy a közlekedési és egészségügyi vállalatoknak szigorú biztonsági előírásoknak kell megfelelniük. Ezeknek a vállalatoknak...

Amit a kibertámadásokról meg lehet tudni – Budapesten

2016. január. 12. 07:11
A ProDay alkalmával olyan megoldásokat mutatnak be, amikkel könnyedén kivédhetőek a legdurvább támadások is. Mi sem tükrözi jobban a kibertámadások növekedő arányát, mint az elmúlt időszakban bekövetkezett események, amik érintették a Sony levelezését, az Ashley Madison.com weboldalt, ahol házzasságtörésre készen álló, sőt arra vágyakozó nők sokaságát ígérték férfiaknak, továbbá a HackingTeam megtámadását és hírességek privát fotóit is. Ide tartozik még a...

összesen: 138 db | 10 db/oldal

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12