Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
319 találat a(z) "kiberbiztonság" cimkére.

Szinte minden mobilt és PC-t fenyeget a processzorokban lévő biztonsági rés

2018. január. 04. 11:31
Kiberbiztonsági szakértők szerdán két olyan biztonsági rés meglétét fedték fel, amelyek lehetővé teszik, hogy hackerek érzékeny információkat tulajdonítsanak el szinte bármilyen korszerű számítástechnikai eszközről, amely az Intel, az AMD vagy az ARM processzorgyártó cégek chipjeit tartalmazza.

Felhőtől a ködig: ezekre az üzleti tech-trendekre figyeljen!

2018. február. 22. 12:00
A Cisco szakértői szerint a Dolgok Internete és a felhőtechnológia fejlődésének, valamint a kiberbiztonság igényeinek köszönhetően teljesen újszerű megoldásokkal lehet majd találkozni a jövőben.

SecOps konferencia: az IT infrastruktúrák védelméről és az incidensek kezeléséről érthetően

2018. február. 16. 09:28
A Balck Cell által szervezett nagyszabású SecOps konferencián beszélgettünk a kiberbiztonság legkiválóbb szakembereivel, az ősszel elfogadtatásra készülő új, magyarországi kibervédelmi stratégiáról, a rendezvényen tartott versenyről és arról, hogy a kis- és középvállalkozásokat miként érinti a májusban életbe lépő GDPR törvénycsomag.

Felnőtt tartalmakkal verik át az okostelefonok „ártatlan” tulajdonosait

2018. február. 12. 08:48
A pornóvideónak álcázott banki trójai vírus lett az egyik legelterjedtebb típusú malware. Tavaly a mobiltulajdonosok 25,4%-át felnőtt tartalommal rendelkező weboldalakon keresztül támadták meg, több mint 1,2 millió felhasználóról van szó világszerte. Ez derül ki a Kaspersky Lab legújabb vizsgálatából.

Orosz hackerek amerikai védelmi fejlesztéseket próbáltak lopni

2018. február. 09. 08:33
Kihasználták az amerikai kibervédelem egyik legnagyobb sebezhetőséget, és karnyújtásnyira kerültek ahhoz, hogy ellopjanak az Egyesült Államok legtitkosabb védelmi technológiai fejlesztései közül néhányat. Hogy mit sikerült ellopni, az bizonytalan, de a számítógépes kalózok egyértelműen azt használták ki, hogy a célba vett szakemberek gyengén védték levelezőrendszerüket, és hogy az illetékes kibervédelmi hatóságok csak elvétve figyelmeztetik őket közvetlenül,...

ITBN – mySec talk: Közösségi befolyásolás és függőség

2018. december. 03. 09:56
Kínában 2021-ben élesítik az AI alapú megfigyelésen nyugvó társadalmi kreditrendszert, míg a közösségi médiában elszórt adatmorzsákon át már most is figyel minket a Nagy Testvér. Itthon azonban mégis az alkoholizmust is felülmúló közösségi média függőség áll, amiről többek közt Zacher Gáborral beszélgettünk.

Pillanatok alatt több ezer, kiberbiztonságot érintő esemény éri egy cég rendszerét

2018. április. 30. 19:51
Másodpercenként 10 ezer, a kiberbiztonságot érintő esemény történhet egy átlagos vállalat rendszerében, ami a konkrét infrastruktúrán túli alkalmazásokkal is kiegészítve akár 40 ezer is lehet, így a gyors reakció jelentős károktól mentheti meg a cégeket - mondta Keleti Arthur, a T-Systems Magyarország Zrt. IT biztonsági stratégája sajtóbeszélgetésen az MTI-nek.

A Rejtőzködő Jetit a Kaspersky azonosította

2018. április. 27. 09:24
Hírhedt orosz nyelvű APT csoportról, a Rejtőzködő Jetiről (Crounching Yeti) van szó. A Crouching Yeti egy olyan APT (Advanced Persistent Threat – Fejlett Tartós Fenyegetés) csoport, amelyet a Kaspersky Lab már 2010 óta figyel. Leginkább az ipari szektor elleni támadásokról ismert világszerte, elsősorban energetikai létesítményekre fókuszálva azzal a céllal, hogy értékes adatokat lopjanak. Az egyik módszer, amelyet a csoport gyakran használ, watering hole...

Letartóztatta a világ egyik legkeresettebb hackerét a horvát rendőrség

2018. április. 26. 14:00
Nemzetközi akció keretében letartóztatták a világ egyik legkeresettebb hackerét, egy 19 éves horvát állampolgárt - közölte szerdán a horvát belügyminisztérium. A Webstresser.org volt az egyik legnagyobb olyan internetes szolgáltatás, amelyen keresztül a felhasználók célzott túlterheléses kibertámadásokat (DDoS) hajthattak végre kiválasztott honlaptulajdonosok ellen az egész világon: 2018 áprilisáig a Webstresser 136 ezer regisztrált felhasználója közel 4 millió...

Újfajta internetes támadásokra figyelmeztetnek

2018. április. 20. 10:32
Új módszerekkel támadnak a hackerek – jelentette ki Rajnai Zoltán, Magyarország kiberkoordinátora a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Egy új módszer jelent meg a hackertámadások sorában. Most már nem az a cél, hogy elérjenek egy szervert és onnan adatokat szedjenek le, hanem aktív hálózati elemeket, tűzfalakat, routereket iktatnak ki – jelentette ki Rajnai Zoltán.

összesen: 319 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11