Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
28 találat a(z) "iskola" cimkére.

Oktatási céllal is használhatók lesznek az iskolaépületek de marad a digitális munkarend

2020. május. 25. 07:05
Június másodikától oktatási céllal is használhatók lesznek az iskolaépületek - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján. Maruzsa Zoltán hangsúlyozta: iskolákban a tanév végéig, június 15-éig érvényben marad a tantermen kívüli digitális munkarend, a tanév hossza nem változik.

IT LaKaT – Rab Árpád: Kovácsoljunk a hátrányból előnyt az oktatásban

2020. április. 14. 09:09
Infotér: Lazán a komfortzónán innen és túl Rab Árpád szociológussal a digitális oktatásról beszélgettünk. Az oktatásban elrendelt digitális munkarenddel a pedagógusok kaptak egy lehetőséget, hogy olyan dolgokat is kipróbáljanak, amikre korábban nem volt idő, vagy energia – így látja a koronavírus-járvány miatt kialakult iskolai helyzetet Rab Árpád szociológus, egyetemi tanár. A szakember elmondta azt is, hogy a tanárok pillanatok alatt megtalálták a megfelelő...

Mit nyernek az iskolák az okosvárosok által?

2019. szeptember. 05. 11:00
Az intelligens városok technológiai fejlesztései a lakosság életminőségének javítását szolgálják, de a Dolgok Internete (IoT) az oktatás terén is jól kamatoztatható. De lássuk az iskolai vetületet a gyakorlatban is.

Palkovics: az iskolák működési feltételei biztosítottak

2017. szeptember. 04. 16:06
Az iskolák működési feltételei teljes mértékben biztosítottak - mondta az oktatási államtitkár az MTI-nek szombaton, kiemelve, hogy nő a pedagógusok anyagi megbecsülése. Palkovics László utalva az intézményfelújítási programokra, úgy fogalmazott: lesznek ugyan kényelmetlenségek, de ilyen nagyságrendű fejlesztés még nem történt. Hozzátette: részben uniós forrásból megvalósuló 81,5 milliárd forintos programról van szó, amelynek keretében nem csupán...

Fejlesztések az oktatási szektorban

2017. november. 22. 06:33
Vakmerőség a magyar oktatás digitalizációjáról beszélni? Egyáltalán mit értünk ez alatt és hogyan válik egy hagyományos iskola digitalizálttá? Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztos alaposan beavatott minket a téma rejtelmeibe, ahogy arról is beszámolt, milyen fejlesztések zajlanak az oktatási szektorban.

Miben segít a Digitális Oktatási Stratégia?

2017. március. 22. 15:12
Egyre több informatikus hiányzik a munkaerőpiacról, s eközben a különböző felmérések azt mutatják, hogy a magyar diákok digitális írástudása nagyon alacsony. Mennyire jelent gyógyszert a kialakult helyzetre a kormány által az ősz folyamán elfogadott Digitális Oktatási Stratégia?

DOKK 2017 – a holnap iskolái, avagy a digitalizált oktatás rejtelmei

2017. december. 13. 09:18
A jövő elkezdődött – derült ki a DOKK rendezvényén. Miért hatékonyabb a digitális oktatás, hogyan függ össze a sikeresebb munkavállalás a digitalizációval, és az oktatás mely szegmensében valósul meg először teljes kőrűen a digitális átalakulás? Feltett kérdéseinkre a Dr. Rétvári Bence, Dr. Deutsch Tamás és Lepsényi István adott kimerítő választ.

A Digitális Módszertani Központ szerepe – interjú Horváth Ádámmal

2017. december. 01. 08:42
Horváth Ádám előadását a Digitális Módszertani Központ részeletes bemutatásának szentelte, amely új intézményként jött létre a köznevelés támogatásra. Többek közt kitért a digitális oktatási stratégiai célok megvalósításában betöltött szerepére és arra is, hogy miért szükséges az oktatás digitalizálása, valamint arra is választ kaptunk, hogy mit profitálnak mind ebből a diákok.

Mire jók a kütyük a tanórán?

2017. augusztus. 23. 08:17
A Digitális Jólét Program szakemberei azon dolgoznak, hogy a digitális eszközök elterjedjenek az oktatásban, és minden diák számára biztosítsák az infokommunikációs alapkészségek elsajátítását. Annak érdekében, hogy az oktatás területén minél szélesebb körben elérhetőek legyenek a kütyük, jelenleg a nagy sávszélességű internethozzáférés megteremtésének alapozása zajlik, ezt követően a pedagógusok számára biztosítanak majd laptopokat, majd erre épül rá a tanulói...

Palkovics: jó tanár nélkül nincs jó iskola

2016. november. 18. 06:40
Jó iskola, jó oktatás nincsen jó tanár nélkül ‒ jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) oktatásért felelős államtitkára szerdán a Debreceni Egyetemen, a középiskolai igazgatók és osztályfőnökök fórumán. Palkovics László közlése szerint ezért az egyik legfontosabb kérdés a pedagógusképzés korszerűsítése, a pedagógus-továbbképzés, illetve az oktatás módszertanának átalakítása.

összesen: 28 db | 10 db/oldal

1 2 3