Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
47 találat a(z) "Információs Társadalom Parlamentje" cimkére.

Parragh: a teljes K+F intézményrendszer átalakítására van szükség

2014. június. 26. 19:39
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerint a teljes kutatás-fejlesztési (K+F) intézményrendszer gyökeres átalakítására van szükség, mert jelenleg nincs a megfelelő helyén a magyar gazdaságban. Parragh László erről a negyedik Információs Társadalom Parlamentje című kétnapos konferencián beszélt a fenntartható gazdasági növekedésről tartott előadásában. Rámutatott: 1990 és 2010 között a magyar GDP 13,5-szeresére nőtt, miközben az adósságállomány...

Rogán: az infokommunikációs szektor a gazdaság motorja

2014. június. 26. 14:41
Az infokommunikációs szektor a gazdaság motorja, az ágazatnak a bruttó hazai terméken (GDP) belüli részaránya 11-12 százalékos, és a következő években további növekedésére lehet számítani - mondta Rogán Antal, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke egy szakmai konferencián csütörtökön, az Országházban. A Fidesz frakcióvezetője a negyedik Információs Társadalom Parlamentje című konferenciát megnyitó beszédében hozzátette: a szektor növekedését az a tény is...

Megkezdődött a negyedik Információs Társadalom Parlamentje

2014. június. 26. 09:00
Megkezdődött az Informatika a Társadalomért Egyesület és az IVSZ együttműködésével a negyedik Információs Társadalom Parlamentje, amelynek alcíme „Magyar Digitális Ökoszisztéma”. A rendezvény a közigazgatás, a civil társadalom és az infokommunikációs iparág legnagyobb találkozója, egyben a legmagasabb érdekképviseleti fóruma. Az idén rekordszámú több mint 1100 regisztrált résztvevő és száztíz előadó kezdi meg munkáját a Parlament Felsőházi termében.

Parlamentáris infokommunikáció negyedik alkalommal

2014. június. 23. 09:05
Rekordmennyiségű érdeklődővel, magas szintű kormányzati jelenléttel, és számos együttműködő szervezet támogatásával indul a 2014. évi Információs Társadalom Parlamentje. A hagyományosan a Parlament Felsőházi termében megrendezendő eseményre első ízben 2011-ben került sor, amikor az EU-elnökség hivatalos rendezvénye volt, 2012-ben több mint 700 résztvevőt vonzott „Magyarország megújulása” elnevezéssel, majd 2013-ban mintegy 850 ember volt kíváncsi az...

IT Parlament 2014 - Interjú Zala Mihállyal, az NBF elnökével

2014. július. 23. 06:31
A kiberbiztonság területén elért pozitív eredményeket, a nemzeti kiberbiztonsági stratégia és az információbiztonsági törvény részleteit ismertette Zala Mihály, a Nemzeti Biztonsági Felügyelet elnöke az Információs Társadalom Parlamentjén. Mint mondta a változásoknak köszönhetően csökkent a kibertámadások veszélye Magyarországon.

interjú Marchhart Pállal

IT Parlament 2014 - Így látja a jövőt a Vodafone Magyarország Zrt.

2014. július. 21. 20:25
Egyre jelentősebb szerepe lesz a gép- gép közötti kommunikációnak a jövőben-mondta Marchhart Pál a Vodafone Magyarország Zrt. vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese az Információs Társadalom Parlamentjén. Mindez nagy hatást fog gyakorolni az emberek mindennapi életére. A Vodafone készül erre a kihívásra.

IT Parlament 2014 - Interjú Bódi Gáborral, az NHIT elnökével

2014. július. 17. 15:39
Milyen szerepe lehet a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanácsnak a digitális társadalom kiépítésében? Milyen együttműködési lehetőségeket lát a tanács elnöke a kormánnyal a információs stratégia négy pillére kapcsán? Ezekről a kérdésekről beszélt Bódi Gábor, Az Információs Társadalom parlamentjén.

IT Parlament 2014 - Interjú Dr. Solymár Károly Balázs helyettes államtitkárral

2014. július. 07. 02:57
Olyan új ügyintézési szolgáltatásokat kell kialakítani, amelyek az állampolgárok mindennapjait teszik egyszerűbbé- Dr. Solymár Károly Balázs szerint ez az egyik legfontosabb feladat az infokommunikciós stratégia digitális állam pillérében. A digitális gazdaságban pedig minden támogatást meg kell adni a vállalkozásoknak ahhoz, hogy külföldi piacra tudjanak lépni.

Bárki lehet tartalomalkotó - Interjú Dr. Karas Monikával, az NMHH elnökével

2014. augusztus. 25. 12:15
Az internettel átértelmeződnek a klasszikus tartalomalkotó foglalkozások, bárki lehet tartalomalkotó- mondta Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke az Információs Társadalom Parlamentjén. Az elnök ismertette a hatóság feladatait ezzel összefüggésben és beszélt a gyermekvédelem területén elért eredményekről is.

Interjú Vágujhelyi Ferenccel, a NAV informatikai elnökhelyettesével

2014. augusztus. 22. 13:34
Közérdek és gazdasági szféra - avagy mennyi információ kell az államnak címmel tartott előadást Vágújhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal informatikai elnökhelyettese az Információs Társadalom Parlamentjén.

összesen: 47 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5