Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
94 találat a(z) "információs társadalom" cimkére.

Megugrották! – A digitális oktatás egy hetes tapasztalatairól beszélgettünk

2020. március. 25. 16:21
Az első sokk után, úgy látszik a tanárok, a diákok és a szülők is jól vizsgáztak a vírushelyzet miatt bevezetett digitális oktatásból – mondta Szani Ferenc, az Infotér oktatási munkacsoport-vezetője. A technikai feltételek majdnem mindenhol megvannak, a pedagógusok pedig összeszedték, megosztották tapasztalataikat és módszereiket. A neheze azonban még most jön, hiszen fent is kell tartani ezt az állapotot – mondta a szakértő.

Önt is várja az Infoparlament 2020-ban!

2020. május. 29. 14:47
2020. június 11-én tizedik alkalommal gyűlnének össze a Parlament felsőházi üléstermében az információs társadalom fejlődéséért tenni akaró civil, kormányzati és iparági szereplők az Infotér éves rendezvényén. Online ünnepeljük és tartjuk meg a 10. jubileumi Infoparlament rendezvényünket.

Beszélgetés Christopher Mattheisennel, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatójával.

A világjárvány megmutatta, hogy napokban, hetekben is lehet gondolkodni a digitális átállásról

2020. május. 26. 09:07
A Microsoft Magyarország arra készül, hogy a most kialakított jó megoldások beépülnek a mindennapokba. Christopher Mattheisen, a cég ügyvezetője azonban azt is hangsúlyozta, a digitális megoldások felértékelődése nem jelenti majd az emberi kapcsolatok kiiktatását, hiszen ezekre továbbra is szükség van az eredményes működéshez.

Beszélgetés Szabados Attilával, az ALEF Distribution HU Kft. ügyvezetőjével

Pozitívan látjuk a jövőt

2020. május. 18. 17:40
20%-kal lett jobb az ALEF Distribution HU Kft. 2019-es teljesítménye az előző évhez képest. A koronavírus-válság miatt idén óvatosabban tervez a vállalat. Szabados Attila, ügyvezető igazgató bízik abban, hogy a cégvezetők a válság után komoly befektetéseket fognak eszközölni, hogy fel legyenek készülve egy, a mostanihoz hasonló helyzetre. Az újratervezéshez türelem kell, és pozitív hozzáállás.

Gecse Mariannal, a Huawei Technologies Hungary kormányzati és kommunikációs vezetőjével beszélgettünk a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetről.

Három-négy évet ugrottunk előre a digitalizáció és a technológia területén

2020. május. 04. 11:11
Gyors hálózati lefedettség kialakítása, a hiányzó egészségügyi személyzet pótlása, a fertőzésveszély csökkentése, valamint a kritikus területen dolgozó személyzet, a betegek és a betegek rokonainak a pszichés leterheltségének csökkentése. Ez volt az a négy kiemelt terület, melyre Kínában digitális megoldásokkal, technológiai fejlesztésekkel, applikációkkal reagáltak. Gecse Mariann, a Huawei Technologies Hungary kormányzati és kommunikációs vezetője a vírus...

Infoparlament 2020 – dr. Gál András Levente köszöntője

2020. június. 30. 08:35
A vírus terjedésének elemzésében, az újabb hullám kialakulásának feltérképezésében meghatározó eszköz a digitalizáció. Az otthoni munka és a tanulás elképzelhetetlen volt online kapcsolattartás nélkül. Az informatika tehát egy egészségügyi válságban is elengedhetetlen támasz, és jól vizsgázott. Így köszöntötte a Infoparlament résztvevőit dr. Gál András Levente, a Digitális Jólet Program szakmai vezetője.

Felerősödött a biztonság iránti igény

2020. június. 23. 10:53
Beszélgetés Dellei Lászlóval és Vadász Gáborral, a Kerubiel Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-től A koronavírus járvány alatt megszaporodott támadások miatt a vállalkozások a kiberbiztonsági költéseiket szeretnék minél hatékonyabban felhasználni – hangsúlyozta Dellei László, a Kerubiel ügyvezető igazgatója. A vállalat továbbra is azon dolgozik, hogy az adatvédelem és az információbiztonság területén egyedi megoldásokat kínáljon az ügyfelei számára.

Infoparlament 2020 ONLINE – Összefoglaló

2020. június. 18. 13:44
Hogy tartottunk-e attól, hogy idén online konferenciát kell rendeznünk a hagyományos helyett? Igen!
Hogy izgultunk-e amiatt, hogy minden rendben lesz-e? Igen!
Hogy nagy munka volt-e? Igen!
Hogy élveztük-e? Igen!


Már elindult a NETLOCK videós azonosítása is az elektronikus aláírások igénylésénél

2020. június. 15. 11:46
A koronavírus-járvány ráébresztette a cégeket, hogy mekkora szükség van az elektronikus aláírásra ahhoz, hogy gördülékeny maradjon a működés. A vállalatok gyors, egyszerű, biztonságos és joghiteles megoldásokat kerestek. A NETLOCK képes volt lereagálni a hozzájuk érkező igényeket. Sőt, a vállalat kifejlesztett egy alkalmazást, amely videós azonosítás után lehetővé teszi minősített elektronikus aláírások kiadását.

Pont az i-re – Infoparlament After

2020. június. 12. 12:59
Karantén hisztéria. Polarizálódás. Közösségi média. Racionális belátás vagy radikális változás? Értékek elpárolgása. Nemzetközi összefogás. Csak néhány gondolat azok közül, amelyek szóba kerültek az Infoparlement After közel két órás záró beszélgetésben. Puzsér Róbert, Both Vilmos és Soltész Attila izgalmas eszmecseréje tette fel a pontot az első online Infoparlamentre.

összesen: 94 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10