Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
17 találat a(z) "HR" cimkére.

A munkáltatók 71%-a többre tartja az érzelmi intelligenciát az IQ-nál

2019. november. 19. 11:00
Úgy tűnik, a vállalatvezetők kezdenek rájönni, hogy a siker kulcsa az érzelmi intelligenciában (EQ) rejlik. A CareerBuilder kutatásából kiderül, hogy a megkérdezett 2600 HR menedzser 71%-a többre értékeli az alkalmazottak EQ-ját, mint az IQ-ját, valamint a munkáltatók 75%-a hamarabb léptet elő egy magas érzelmi intelligenciával rendelkező beosztottat.

Digitalizáció, HR, az ember és a technológia összefonódása – az ITBusienss&Technology-n jártunk

2019. március. 18. 13:02
A hagyományokhoz hűen idén is megrendezésre került a most két naposra nyújtott konferencia, ahol az üzleti és HR szempontjából fontos technológiai újdonságokról volt szó. Előadókkal beszélgettünk arról, hogy mi vár ránk az adatvezérelt jövőben.

Látványos fejlődést hoz a virtuális valóság a HR-ben

2019. április. 15. 10:00
Világszerte egyre több vállalat dönt úgy, hogy a alkalmazásait is igénybe veszi a munkatársak toborzása és képzése során. Ez nem meglepő, ha azt nézzük, hogy az immerzív élmény eddig nem ismert lehetőségeket kínál a munkaadók számára a tréningekhez vagy akár az empátiakészség növeléséhez.

Van gyógymódja a krónikus munkaerőhiánynak

2019. április. 05. 12:00
Magyarországon megduplázódott az üres álláshelyek száma az elmúlt 4 évben. A helyzet bizonyos szakmákban pedig annyira rossz, hogy a HR-szakemberek szinte lasszóval fogják össze a potenciális munkaerőt. A megváltozott munkaerő-piaci viszonyok között sikeresnek maradni három lépéssel? Működik.

Javíthat a cégek hatékonyságán a tudatos tervezés

2018. november. 28. 12:00
A kétszázmillió forint feletti árbevételű hazai kis- és középvállalkozások döntő többségénél még nem alakultak ki elkülönült vezetői funkciók, így szinte minden irányítói feladat a cégtulajdonosra hárul – derült ki a Budapest Bank ötszáz cégvezető megkérdezésével zajlott kutatásából. Ez többek között annak az eredménye, hogy a vállalkozások nagy részét a napi munka során, fokozatosan kialakuló működés jellemzi.

Ráfizethetnek, akik mellőzik a mesterséges intelligenciát

2018. július. 27. 11:00
A HR-vezetők és munkavállalók szerint a cégek nem fektetnek kellő energiát a munkaerő AI-alapú képzésére – annak ellenére, hogy ismerik annak egyértelmű üzleti előnyeit. A nemzetközi felmérésben megkérdezettek több olyan tényezőt is kiemeltek, ami gátat szab az Artificial Intelligence bevezetésének a vállalatuknál.

Online tamagocsin gyakorolhatnak a jövő HR-esei

2018. február. 06. 16:13
A munkaadók számára a kollégák megtartása kulcsfontosságú feladat a következő öt évben, miközben egy teljesen új elvárásokkal rendelkező generáció kerül a munkaerőpiacra. A HR szakma valós kihívásait mutatja be a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) saját fejlesztésű játéka, a HR tamagocsi. A gamifikációba ültetett online HR-teszt az emberi erőforrás szakma iránt érdeklődő diákoknak segít a pályaválasztásban.

Human Hungary 2017 – Tehetségek és példaképek

2017. július. 17. 21:18
Toborzás, felkészítés, mentorálás, a mentorált új tehetségek menedzselése – ezeket kell tudnia tudnia ma a munkaerőhiányos piacon működő cégeknek, ahhoz, hogy eredményesek legyenek, és a lehető legtöbbet hozzák ki kollégáikból. A Human Hungary 2017 előadói a szakmai beszélgetések és az interaktív műhelymunkák során működő receptet kínáltak a jelenlegi HR stratégiai és operatív kihívásaira.

Elsőként került magyar cég a nemzetközi HR elitbe

2017. augusztus. 03. 23:51
Az Investors in People Awards több kategóriában keresi a legjobb szervezeteket, ahol díjesélyesként először jelölt egy magyar cég, az SAP Hungary. A nemzetközi megmérettetésen olyan vállalatok, intézmények indulhattak, amelyek előzőleg átestek a brit székhelyű társaság minősítésén. A világ 75 országában több mint 14 ezer szervezet szerzett ilyen akkreditációt az elmúlt 25 évben.

A digitális transzformációról szólt a szeptemberi ITB Club

2016. szeptember. 20. 12:33
NEXON IT-KIKÖTŐ 2016. címmel tartott konferenciát Magyarország egyik legnagyobb HR szolgáltatója. A rendezvény középpontjában a jelenleg is zajló digitláis transzformáció állt. Az eseményhez ez alkalommal, rendhagyó módon az IT Business Club is csatlakozott. Az érdeklődők két kerekasztal-beszélgetésen hallhattak az államigazgatási szektor és a versenyszféra legújabb tredjeiről, valamint a digitális kompetenciák és generációs különbségek kérdéseiről.

összesen: 17 db | 10 db/oldal

1 2