Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
18 találat a(z) "hackerek" cimkére.

Biztonságos? – Erdei Csaba információbiztonsági szakértő a home office-ról

2020. április. 24. 13:31
Abban a pillanatban, hogy munkavállalók ezrei kényszerültek távmunkára, a cégek fokozott veszélyeknek lettek kitéve. Nem is csoda, hiszen nem minden vállalatnak voltak bejáratott megoldásai home office esetére. A hackerek pontosan tudják ezt, figyelik a gyenge pontokat és ahol tudnak, támadnak. Eredi Csaba, információbiztonsági szakértő szerint védekezni alapos tervezéssel, és átgondolt megoldások kiépítésével lehet.

ITBN 2018 – középpontban az adatok

2018. október. 03. 09:30
Az ITBN-en idén minden az adatokról szólt. A konferencia ismét tömve volt az informatika iránt érdeklődőkkel, a legnépszerűbb témák kapcsán pedig arról beszélgettünk az előadókkal, hogy jelenleg mik a legfőbb fenyegetések a vállalatok és vállalkozások életében, valamint arról is, hogy a mesterséges intelligencia miként írja át a védelmi rendszereket.

MVP KMR – Erdei Csaba: Miért fontos az IT biztonság?

2018. július. 22. 11:38
Erdei Csaba, az MKIK és az Modern Vállalkozások Programjának IT biztonsági tanácsadója a Várkert Bazárban tartott előadást, melyben átfogóan beszélt ennek a területnek a legfontosabb kérdéseiről

IT Parlament 2017 – Dr. Gulyás Gergely köszöntője

2017. június. 20. 10:54
Ilyen mértékben még soha nem fenyegette Európát terrortámadás, mint az elmúlt időszakban. Ezért most a legidőszerűbb beszélni a biztonságról – hangsúlyozta Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke. Hozzátette: az informatika egyre jobban meghatározza hétköznapi életünket, a különböző hackertámadások viszont egyre gyakoribbak. Éppen ezért a kibervédelemre is egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni.

Dr. Szabó Hedvig: Infokommunikáció nemzetbiztonsági szemmel

2017. július. 25. 11:29
Dr. Szabó Hedvig, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatója is beszédet mondott a VII. alkalommal megrendezésre kerülő Információs Társadalom Parlamentjén, ahol a biztonság volt a központi téma. Az elmúlt események terrorcselekményei, internetes támadásai ugyanis még szükségesebbé tették az összefogást.

Szeretik a karácsonyt a bűnözők is

2017. december. 10. 18:50
Ahogy nő a vásárlók száma, úgy lehet hatékonyabban a zavarosban halászni a hackereknek. A Kaspersky Lab IT Security Economics jelentése szerint a vállalatok 77%-a szenvedett el informatikai támadást az elmúlt 12 hónap alatt. A DDoS és a POS rendszerek elleni támadások növekvő száma – különösen a karácsonyi időszakban, amikor nő a vásárlók száma is – tovább súlyosbítja a helyzetet és csak még vonzóbb célponttá teszi a kiberbűnözőknek.

Informatikai Biztonság Napja 2016.

2016. november. 17. 06:10
Az idei Informatikai Biztonság Napja, vagyis az ITBN CONF-EXPO központi témája idén a kiberéberség. Ma ugyanis az az egyik legfontosabb, és egyben a legnagyobb kihívás, hogy felfedezzük az ismeretlen betolakodókat a saját rendszereinkben. Ma már a védelmi rendszereink, az ország kritikus infrastruktúrái is folyamatos odafigyelést igényelnek a hét minden napjának minden órájában - a hackerek ugyanis nem mennek el szabadságra és hétvégéjük sincs.

Változtasson jelszót, amint csak teheti

2016. június. 02. 15:21
Két hete 177, most pedig 642 millió feltört felhasználónév-jelszó párost kezdtek árusítani a weben. Minden okunk megvan a cserére. Május 20-án már olvashattuk, hogy a LinkedIn 177 millió jelszavát – köztük becslések szerint félmillió hazai felhasználóét – törték fel és árusítják a weben. Most a MySpace közösségi oldal, a Tumblr blogszolgáltató és a „felnőtt” társkereső Fling felhasználóinak szintén régen feltört, összesen 642 millió (!) jelszava ömlött ki az...

IT Parlament 2016 – Dr. Bencsik Balázs: A magyar kibervédelem helyzete és legújabb kihívásai

2016. augusztus. 04. 08:08
Ma már minden az internetre kapcsolódik, minden hálózatra van kötve, ehhez pedig a sérülékenység ténye is társul – hívta fel a figyelmet Dr. Bencsik Balázs, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet vezetője. A 6. Információs Társadalom Parlamentjén tartott előadásában kiemelte azt is: az elmúlt években egyre több adatunk került veszélybe, jelentősen megnőtt az adatlopások száma, ez pedig az egyik fő kihívást jelenti jelenleg a kibervédelem területén.

Négymillió amerikai kormányalkalmazott adatait lopták el hackerek

2015. június. 05. 10:07
Négymillió jelenlegi és volt szövetségi alkalmazott adatait lopták el hackerek az amerikai kormány személyzeti hivatalától - közölte csütörtökön az amerikai belbiztonsági minisztérium. A hackertámadás tényét áprilisban, a kényes, 'személyekhez társítható' adatokhoz való hozzáférést májusban észlelték, amikor elkezdték megerősíteni a személyzeti hivatal hálózatának védelmi rendszerét. Kormányzati tisztségviselőkre hivatkozva, internetes kiadásában a The Washington...

összesen: 18 db | 10 db/oldal

1 2