Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
9 találat a(z) "fintech" cimkére.

Jóslás a jövőre: ilyen lesz a fenntarthatóság és fintech a globális pénzvilág?

2018. november. 15. 11:00
A pénzügyi technológiai szektor az egyik legdinamikusabban fejlődő területté vált. Lássuk, mit hoz a jövő.

Fintech: pénzügyi labor nyílt a pécsi egyetemen

2018. november. 09. 11:00
A Fintelligence Pénzügyi Oktatási Centrumot a Takarék Csoport a Fintelligence Pénzügyi Kultúra Központtal és a Pécsi Tudományegyetemmel közösen hozta létre. Az edukációs célokat szolgáló labor a Magyar Bankszövetség kezdeményezésére formálódó oktatási hálózat legújabb tagja.

A magyarok alig ötöde használja az innovatív pénzügyi megoldásokat

2018. május. 29. 14:00
A magyarok 57 százaléka nyitott a legújabb pénzügyi informatikai technológiákra, de csak 17 százalékuk használja - derül ki a Cofidis országos reprezentatív kutatásából. Az MTI-hez eljuttatott összefoglaló szerint a legújabb technológiákat használók, illetve az irántuk érdeklődők jellemzően városi, diplomás, magas keresettel rendelkező fiatalok, míg az elutasítók táborába elsősorban az 50 évnél idősebb, kisebb településen élő emberek tartoznak.

Nemzetközi fintech ünnep Budapesten

2018. május. 18. 08:00
Az MKB Fintechlab - az MKB Bank által Magyarországon elsőként létrehozott fintech innovációs labor és banki startup inkubátor - 2016 óta foglalkozik startupokkal és a fintech befektetésekkel. A 2018-as inkubációs programba nyolc közép-kelet-európai országból hat startup választottak ki.

Stratégiai program indul a blokklánc és fintech fejlesztések ösztönzésére

2018. január. 30. 13:09
A Budapesten működő Blockchain Competence Center (BCC) egyik fő célja, hogy nemzetközi szereplőként hazánkat a blokklánc technológia régiós központjává tegye. Szakértők szerint a blokklánc (blockchain) technológia az internet elterjedéséhez hasonló forradalmi változásokat hozhat, mely alapjaiban rajzolhat át iparágakat. A Digitális Jólét Program éppen ezért stratégiai fejlesztési területei közé emelte a blokklánc és a fintech (pénzügy technológia) területét. A...

Megnyílt a Blockchain Competence Center, zöld utat kapott a blokklánc technológia

2018. február. 07. 23:30
Az újonnan megnyílt Blockchain Competence Center nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy nemzetközi szereplőként hazánkat a blokklánc technológia régiós központjává tegye. De miért van erre szükség, egyáltalán mire jó a blokklánc technológia? A téma három szakértőjével, laikus-barát megfogalmazásban erről beszélgettünk.

A jegybank lehetőségként tekint a fintech forradalomra

2017. szeptember. 08. 08:21
Elkerülhetetlen a pénzügyi technológiai (fintech) forradalom a pénzügyi rendszerben, a jegybank alapvetően lehetőségként tekint az új megoldásokra - mondta a Figyelő című hetilap csütörtöki számában megjelent interjúban Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti alelnöke.

Mi a következő lépés a bankok számára?

2017. október. 31. 12:00
A pénzügyi technológiai (FinTech) fejlesztések a pénzintézetek működésében is komoly változásokat idézhetnek elő. A PwC felmérésében arra kérte a bankokat, hogy rangsoroljanak négy kialakulóban lévő üzleti modellt. A válaszok alapján a pénzintézetek fele arra törekszik, hogy a pénzforgalomhoz kötődő különböző rendszereket és folyamatokat összefogó szolgáltatóvá, úgynevezett platform-aggregátorrá váljon.

NGM: átlátható módon kell szabályozni a fintech fejlesztéseket

2017. május. 22. 08:49
A digitalizáció a 21. század nagy kihívása, az innovatív, digitális pénzügyi megoldások hamarosan a mindennapok részét képezik, ezért a szabályozásban is fel kell készülni arra, hogy a fintech fejlesztések minél átláthatóbbak legyenek. A KPMG nemzetközi tanácsadó cég egyik felmérése alapján az elmúlt két évben csak Európában 13 milliárd dollárt fektettek be az induló, úgynevezett fintech cégekbe. A PwC becslése alapján a következő 3-5 éven belül a fintech...