Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
46 találat a(z) "fejlődés" cimkére.

ITU Telecom World 2019: kiberbiztonság minden mennyiségben, egyenesen az Infotér standjáról

2019. szeptember. 12. 13:01
Négy év után ismét Budapestre érkezett az IKT világszenzációja, az ITU. A négy napon keresztül tartó előadássorozatok és kiállítok garmadája között az Infotér is képviseltette magát, egy teljes szakmai napot szentelve a kiberbiztonságnak. Az 5G-ről, a leggyakoribb támadásokról, és az elmúlt időszak változásairól kérdeztük a szakma nagy neveit.

Mi gátolja a városok technológiai fejlődését?

2019. július. 30. 13:00
Sokan még mindig egyfajta futurisztikus látomásként tekintenek a smart city (okosváros) koncepciókra. Ugyanakkor a növekvő népesség, a nem megfelelő helyi közlekedési hálózat vagy a klímaváltozás is egyre több helyen okoz problémákat. Az innovatív technológia hasznosításához viszont nem elég csupán tech-es munkacsoportokat kialakítani, olyan megoldások kidolgozása szükséges, amelyek valóban megkönnyítik a lakosság és a helyi vállalkozások mindennapi életét.

FSZR és Mesterséges Intelligencia Koalíció: Tudósítás a szakértői medence partjáról

2019. augusztus. 15. 08:58
Az ELFSZR (Eötvös Loránd Fiatal Szakértői Rendszer) egy olyan szakértői pool, amelyben fiatal doktoranduszok, végzett PhD hallgatók, kutatók, tehetségek találhatóak, akik segítenek a vállalkozások döntéshozóinak munkájukkal. Mi és hogyan történik a gyakorlatban?

Romantikus elképzelés helyett modernizálódott valóság: a falu új funkciója a startupok inspirációja

2019. augusztus. 13. 10:55
A korral a falvak is haladnak, amit jól szemléltet az is, hogy egyre kevesebben élnek a mezőgazdaságból vagy épp az állattartásból. A falu funkciója ugyanis átalakulóban van. Balogh Anikóval, az átalakulás egyik zászlóvivőjével arról beszélgettünk, hogy miként válhat egy eldugott falu a belvárosi tervezőiroda dolgozóinak kreatív oázisává, ahogy az is kiderült, miért van erre kereslet.

„2 hónap alatt 1 millió új előfizető” – milyen átalakulást és igényt hoz magával az 5G?

2019. augusztus. 08. 11:43
Jakab Rolanddal, a Mesterséges Intelligencia Koalíció elnökével a koalíció 5G stratégiáján túl arról is kérdeztük, hogy milyen igények merülnek fel az újgenerációs mobiltechnológia kapcsán, illetve arról, hogy jelenleg milyen tapasztalatok állnak rendelkezésre a már bevezetett 5G-s szolgáltatások terén.

ExO Works – az exponenciális átalakítási folyamat sikerének új dimenziója

2019. április. 23. 09:21
Az első ExO Works által szervezett workshopon jártunk, ahol a cég vezérigazgatójával és két szakértővel beszélgettünk a módszertanról. Ezen túl pedig saját esettanulmányokon keresztül ismertük meg, hogy az elmúlt években hogyan mentek keresztül sikeres exponenciális átalakítási folyamaton olyan vállalatok, mint például a Visa, a HP vagy a Procter & Gamble.

Infoparlament: mit gondol a Huawei a GDPR-ról és a kiberbiztonságról?

2018. június. 28. 16:29
Lauhde Mika Ilarit, a Huawei kiberbiztonsági és adatvédelmi kapcsolatokért felelős elnökhelyettesét kérdeztük arról, hogy szerinte jó irányba halad-e a világ a mobilitást illetően, valamint arról is kifaggattuk, hogy inkább pozitív vagy negatív hatását észlelik a GDPR-nak?

MVP KMR – Dr. Kelemen Csaba: Digitális gazdaságfejlesztés – a kkv-k kiberbiztonságának növelése

2018. június. 26. 11:45
A szakma releváns előadójaként Kelemen Csaba prezentációját a kkv-k IT biztonsági helyzetének, és a globális IKT trendeknek szentelte. Többek közt az is kiderült, hogy mely vállalkozások és ágazatok a legfertőzöttebbek a kibertérben, ahogy az is, hogy miért lenne fontos, ha a döntéshozók nem csak 21. századi hóbornak tekintenék az IT biztonságot.

Infoparlament 2018 – Lazarovits Márk előadása

2018. június. 22. 12:34
Lazarovits Márk előadása első részét az MVM és MVMI informatikán belüli pozicinálásra szentelte, majd beszédének második felében kitért a cég Smart City projekten belüli szerepvállalására és úgy am block, az okosváros fejlesztésekre.

Infoparlament 2018 – Soltész Attila köszöntője

2018. június. 20. 14:14
Soltész Attila, az Informatika a Társadalomért Egyesület elnöke a 8. Infoparlamenten tartott köszöntőjében arról beszélt, hogy a riogató hírekkel ellentétben a globalizáció nem hogy hanyatlik, hanem a digitális térnek köszönhetően a világ egyes pontjai szorosabban kapcsolódnak egymáshoz, mint valaha a történelmünk során. Az egy időben történő, minden eddiginél komplexebb gazdasági és társadalmi folyamatok mozgatórugója pedig a XXI. században nem más, mint maga a...

összesen: 46 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5