Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
29 találat a(z) "Európai Unió" cimkére.

Az Európai Bizottság javaslatot készít a digitális nagyvállalatok megadóztatására

2018. március. 16. 12:00
Csütörtöki sajtójelentések szerint az Európai Bizottság javaslatot készít az információtechnológiai nagyvállalatok megadóztatására, a várhatóan jövő héten bemutatásra kerülő tervezet értelmében az érintett cégeknek 3 százalékos adót kellene fizetniük az éves forgalmuk után. A készülő javaslattervezet értelmében az adót csak a világszinten 750 millió eurós, az Európai Unióban pedig legalább 50 millió eurós bevételt elérő vállalatokra vetnék ki.

Sérti az európai uniós jogot a magyar mobilfizetési rendszer

2018. június. 18. 14:00
A mobilfizetési rendszer állami monopóliummá alakításával Magyarország megsértette az uniós szolgáltatási irányelvet - ismertette az uniós főtanácsnok indítványát az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága.

Komoly meglepetéseket tartogat a Brexit a magyar cégeknek is

2018. december. 04. 10:00
Az Egyesült Királyság és az Európai Unió között létrejött megállapodás szerint bár a szigetország 2019. március 29-én kilép a közösségből, az átmeneti időszakban, vagyis 2020. december 31-ig még az uniós szabályok lesznek érvényben a vámok, az áfa és a jövedéki adó kérdésében.

Valamelyest javult tavaly az Európai Unió innovációs teljesítménye

2017. június. 21. 12:02
A 2017-es eredménytáblán Magyarország a 23. helyen áll - derült ki az Európai Bizottság által kedden közzétett friss jelentésből. A brüsszeli testület értékelése szerint a vizsgált országok közül 15-ben nőtt az innovációs teljesítmény, azonban hangsúlyozták, hogy kiegyenlítettebb fejlődésre lenne szükség.

Navracsics: túl merev az oktatási rendszer

2016. szeptember. 08. 19:50
A munkaerőpiacon való érvényesülés érdekében rugalmasabbá kell tenni a nemzeti oktatási rendszereket - mondta Navracsics Tibor, az Európai Unió oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztosa csütörtökön a krynicai nemzetközi gazdasági fórum egyik eszmecseréjén. A magyar biztos az ifjúságpolitikának szentelt panelen vett részt, beszélgetőtársai között volt Anna Zalewska lengyel oktatásügyi miniszter is. A közös uniós munkaerőpiac és a...

Brüsszel megnövelné az európai tartalmak arányát az internetes műsorszórók kínálatában

2016. május. 25. 23:06
Javaslatot nyújtott be az audiovizuális szolgáltatásokra vonatkozó európai uniós szabályok módosítására szerdán az Európai Bizottság, a tervezet egyebek mellett jelentősen megnövelné az európai tartalmak arányát az internetes műsorszórók kínálatában.

Az Európai Bizottság javaslatot nyújtott be az elektronikus kereskedelem ösztönzésére

2016. május. 25. 22:48
Javaslatot nyújtott be az elektronikus kereskedelem ösztönzésére szerdán az Európai Bizottság, a tervezet célja, hogy az Európai Unió országaiban megkönnyítsék az áruk és szolgáltatások értékesítését, illetve vásárlását az interneten.

Az online vásárlások kapcsán az EU forradalmasítja a békéltetést

2016. január. 11. 12:02
Több olyan eset is került a Budapesti Békéltető Testület elé, amelyben a fogyasztó egy külföldi webáruháztól vásárolt termékkel volt elégedetlen. A fogyasztóknak nem volt könnyű eddig e viták elintézése, de hamarosan a békéltető eljárás jelentősen leegyszerűsödik egy forradalmi, uniós kezdeményezésnek köszönhetően. Az ehhez szükséges információkat pedig már a cégeknek is meg kell adniuk a fogyasztóknak 2016. január 9-től - írja közleményében a Budapesti Békéltető...

Két éve az EU átlag alatt a magyar munkanélküliség

2015. május. 02. 10:29
Az Eurostat legfrissebb, szezonálisan kiigazított adatai szerint az idei év márciusában az euró-zónában (19 tagállam) átlagosan 11,3 százalék, az egész EU-ban (28 tagállam) átlagosan 9,8 százalék, Magyarországon pedig mindössze 7,4 százalék volt a munkanélküliségi ráta.

Egyre több európai kedveli a robotokat

2015. június. 16. 16:25
Egyre több európai kedveli a robotokat az Eurobarometer autonóm rendszerekkel kapcsolatos véleményeket firtató felmérése szerint. Az európaiak vezető nélküli járművekhez, autonóm drónokhoz és más robotokhoz való viszonyát vizsgáló felmérés hétfőn közzétett eredményei szerint tíz olyan európai állampolgár közül, akiknek már volt dolga hasonló technikával, nyolc kedvező véleménnyel bír ezekről az eszközökről, kilenc pedig szívesen szerezne magának robotot.

összesen: 29 db | 10 db/oldal

1 2 3