Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
176 találat a(z) "EU" cimkére.

Európai Bizottság országjelentése: A növekedés feltétele a digitális gazdaságra való átállás

2020. március. 04. 06:47
Magyarország növekedési bajnok az Európai Unióban, az Európai Bizottság elismeri a magyar gazdaságpolitika eredményeit - jelentette ki György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára sajtótájékoztatón kedden Budapesten, az Európai Bizottság országjelentését értékelve. A jelentés szerint a növekedés fontos feltétele, a digitális gazdaságra való átállás és a vállalatok technológiaváltása.

Az EU először alkalmaz szankciókat kibertámadások elkövetőivel szemben

2020. július. 31. 06:57
Az Európai Unió Tanácsa úgy határozott, hogy korlátozó intézkedéseket alkalmaz hat olyan ember és három olyan szervezettel szemben, akik, illetve amelyek különböző kibertámadásokért felelősek vagy részt vettek azokban. Az unió először alkalmazza a kibertámadások elkövetőire vonatkozó, 2019 májusában létrehozott szankciórendszert - közölte az uniós tanács csütörtökön.

Közzétették az új uniós adatkezelési és mesterséges intelligencia stratégiát

2020. február. 20. 06:55
Az Európai Bizottság közzétette az adatkezeléssel és a mesterséges intelligenciával kapcsolatos stratégiáját szerdán Brüsszelben. Az Európai Unió javaslattevő és végrehajtó testülete olyan európai digitális átalakulást szorgalmaz az unióban, amely a társdalom minden rétege számára működőképes, emberközpontú, tisztességes és elsősorban megbízható, emellett elősegíti a fenntartható fejlődést, élénkíti a gazdaságot, új lehetőségeket nyújt a vállalkozások számára. A...

Egységes mobiltöltőt szeretne az EU

2020. február. 01. 09:06
Márkától, mérettől és típustól függetlenül legyenek egységesek a mobiltelefonok töltői - ezt szeretné elérni az Európai Unió. Csütörtökön az Európai Parlament határozatban kérte a bizottságot, hogy tegyen lépéseket az ügyben. Az Apple máris jelezte, ellenzik a lépést, amely szerintük gátolja a fejlesztéseket.

Ismét gagbírságot kapott a Google

2019. március. 21. 10:00
Újabb 1,49 milliárd euró (mintegy 466 milliárd forint) büntetést szabott ki a Google-re szerdán az Európai Bizottság, kimondva, hogy az AdSense nevű hirdetési platformjával az amerikai internetes óriásvállalat megsértette a versenyszabályokat.

Nőtt a kibertámadások kockázata az unióban

2019. március. 20. 09:00
Nőtt a kibertámadások kockázata az Európai Unióban, ezért egyre több feladata lesz az EU-nak a kiberbiztonság megerősítésében – közölte friss jelentésében a luxembourgi központú Európai Számvevőszék kedden.

Az EU ösztönözné a globális e-kereskedelmet

2019. május. 29. 09:00
Az Európai Unió (EU) a globális e-kereskedelmet ösztönző nemzetközi szabályok bevezetésére törekszik, amelyek révén könnyebbé válik az ágazatban működő vállalkozások, különösen a kis- és középvállalkozások (kkv-k) tevékenysége, egyben erősödik a fogyasztók online környezetbe vetett bizalma - szögezték le az Európai Unió tagállamainak külügyminiszterei Brüsszelben hétfőn.

Az unió szankciókat vezethet be a kibertámadások elkövetői ellen

2019. május. 17. 15:30
Új jogszabályi keretet fogadott el pénteken az Európai Unió Tanácsa, amely lehetővé teszi, hogy az EU célzott szankciókat vezessen be az olyan kibertámadásoktól való elrettentés érdekében, amelyek külső fenyegetést jelentenek az EU-ra vagy a tagállamokra nézve - tette közzé az uniós tanács pénteken.

Újabb és újabb akadályokba ütköznek a vállalatok az Európán kívüli piacokon

2019. július. 02. 08:30
Ugyanakkor az EU protekcionizmusra adott válaszának köszönhetően az elmúlt öt évben 123 ilyen akadály szűnt meg - derült ki az EB-nak a kereskedelem és a befektetések útjában álló akadályokról szóló jelentéséből.

Mit lehet tenni a szaporodó álhírek ellen?

2019. január. 24. 12:00
Az Európai Unió cselekvési tervben lépne fel az internetes jelenlétet amortizáló jelenség ellen. Úgy tűnik egységben az erő, mert a tagországok támogatják az álhírek elleni uniós cselekvési tervet

összesen: 176 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11