Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
11 találat a(z) "etikus hacker" cimkére.

Etikus és etikátlan hackerek, informatikai hibák bejelentése és nyilvánosságra hozatala II. rész

2017. október. 11. 21:43
Előző cikkünkben összefoglaltuk, hogy etikus és etikátlan hackerek hogyan jelzik, vagy hozzák – vagy éppen nem hozzák – nyilvánosságra az általuk talált hibákat. Tekintettel arra, hogy a téma további érdekességeket rejt, illetve számos olvasói hozzászólás érkezett, így mindenképpen érdemes az informatikai hibák körüli területet tovább elemezni. Jelen írásunkban nem csak az etikus és etikátlan hackerek által talált hibákkal foglalkozunk, hanem a gyártók,...

Egy etikus hackercsapat vigyáz ránk

2017. július. 11. 09:12
Dr. Bencsik Balázs, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet igazgatója az Infotér Tv-nek adott interjújában beszélt a magyarországi IT biztonság helyzetéről, és többek között arról is szót ejtett, hogy egy etikus hackercsapat hogyan segíti országunk kiberbiztonságát.

Hacktivity 2016

2017. január. 27. 15:47
Immár 13. alkalommal gyűltnek össze az etikus hacker szakma képviselői Budapesten, Közép-Kelet-Európa Független IT Biztonsági fesztiválján. A két napos eseményen számos hacker, szakember volt jelen összesen tizenkét ország képviseletében. A cél idén is az volt, hogy megismertessék a látogatókkal azokat az újdonságokat, amelyek az elmúlt évben meghatározóak voltak az IT biztonság és az etikus hackelés területén.

Etikus és etikátlan hackerek, informatikai hibák bejelentése és nyilvánosságra hozatala

2017. augusztus. 25. 14:45
Az elmúlt hónapban, a legnagyobb visszhangot kiváltó hazai informatikai biztonsági incidens minden bizonnyal a BKK és a T-Systems e-jegy botránya volt. Bár szakértői szemmel inkább az volt érdekes, hogy pár napon belül milyen minőségű (vagy inkább színvonaltalan), és mennyiségű hibákat észleltek a rendszerrel kapcsolatban. Ennek ellenére, a közvélemény figyelmét mégis inkább egy konkrét hiba bejelentése, és annak története keltette fel.

Jövő héten hackerfesztivál lesz Budapesten

2016. október. 14. 13:16
Október 21–22-én immáron 13. alkalommal gyűlnek össze az etikus hacker szakma nagyágyúi Budapesten, Közép-Kelet-Európa Független IT Biztonsági fesztiválján. A szervezők idén két keynote speakerrel is készültek a résztvevőknek, emellett pedig összesen 27 előadás és 7 workshop téma – váltakozva – várja a résztvevőket, valamint hardverhackelés, lockpicking, esti buli is lesz.

Amit az etikus hekkerek tudnak

2015. május. 04. 13:17
Minden második IT-szakember szembesült már munkája során sikeres hackertámadással. A magyar informatikusok többsége szerint a cégek egyszerűen nem biztosítanak elegendő erőforrást ahhoz, hogy a vállalati információk biztonságban legyenek. 100 informatikusból 55 észlelt már sikeres hackertámadást pályafutása során – derül ki a május 8-ai Ethical Hacking Konferenciára készített friss biztonsági kutatásból. „Nem véletlen, hogy egyre több vállalat alkalmazza a...

Magyar programozó jutott ki a DEF CON-ra

2014. június. 23. 10:32
Idén augusztusban Balázs Zoltán prezentációt tart a világ egyik legrangosabb IT konferenciáján, a DEF CON-on, ahol bemutatja az általa fejlesztett szoftvereket. Ezen alkalmazások segítségével egy kiemelt biztonságú szerver felett is sikeresen át lehet venni az irányítást. Távoli asztal, alkalmazás fehér-listák, kétfaktoros authentikáció és hardveres tűzfal-megkerülés is terítéken volt az ISACA rendezvényén, amelyen Balázs Zoltán már Las Vegas-ra és a DEF CON-ra...

Etikus hekkerekkel akar együttműködni a japán rendőrség

2013. január. 25. 10:30
Etikus hekkerekkel akar együttműködni a japán rendőrség a kiberbűnözés és a növekvő számú internetes támadás visszaszorítása végett - írta a Jomiuri Simbun japán napilap pénteken. A hatóságok azt remélik, hogy a hekkerek segítségével új információkhoz jutnak majd a kiberbűncselekményekkel kapcsolatban, és olyan vírusok terjedését akadályozhatják meg, amelyekkel az interneten keresztül át lehet venni az irányítást számítógépek felett.

Az egyik legjobban fizetett állás az etikus hackeré

2013. április. 25. 18:16
A 2012-es adatok alapján a hacker támadások által generált illegális bevételek volumene meghaladta a drogkereskedelemből származó jövedelmek összegét. Nem véletlen, hogy az etikus hacker az egyik legjobban fizetett munkakör napjainkban. A KÜRT felmérése szerint az etikus hacker szakemberek keresettsége exponenciálisan növekszik. A Nemzeti Biztonsági Felügyelet által is elfogadott képzésre évente egyszer van esélye bejutni a szakma iránt érdeklődőknek.

Mikor legális és mikor nem a betörés? - Átértékelődött a hackerek szerepe

2012. július. 11. 12:10
Etikus hacker - a kifejezés a magyarországi szóhasználatban egyfajta "fából vaskarika". A hazai internet hőskorában még fehéren-feketén lehetett ugyanis tudni: a cracker a "rosszfiú", aki nem törődik azzal, hogy milyen károkat okoz tevékenységével, élvezettel turkál a rendszerekben, megváltoztatja a weboldalakat, és nyilvánosságra hozza a birtokába került adatokat. Szemben a hackerrel, aki esetleg feltöri egy szoftver másolásvédelmét, vagy betör valamilyen...

összesen: 11 db | 10 db/oldal

1 2