Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
12 találat a(z) "ESET" cimkére.

Megduplázódhat a kiberbűnözők által okozott kár a következő években

2019. március. 25. 09:00
Az ESET IT-biztonsági szakembereinek elemzése szerint amíg 2015-ben 3 ezer milliárd dollár kiadást jelentett világszerte, 2021-ben már 6 ezer milliárd dollárra emelkednek a kiberbűnözés miatti kiadások.

Nem elég csak egy jelszó a biztonságos e-mail forgalomhoz

2019. február. 05. 09:30
Az e-mailek védelméhez nem elég az erős jelszó, több biztonsági elemre is szükség van ahhoz, hogy az elektronikus levelek ne kerüljenek illetéktelen kezekbe. No de milyen alernatívák állnak rendelkezése?

SMS-ben támad a legújabb zsarolóvírus

2019. augusztus. 06. 09:00
Új zsarolóvírus-családot fedeztek fel a szakemberek, amely a névjegyzékben szereplő embereknek küld rosszindulatú linkeket SMS-ben - hívták fel a figyelmet az ESET IT-biztonsági szakemberei.

ITBN 2018 – középpontban az adatok

2018. október. 03. 09:30
Az ITBN-en idén minden az adatokról szólt. A konferencia ismét tömve volt az informatika iránt érdeklődőkkel, a legnépszerűbb témák kapcsán pedig arról beszélgettünk az előadókkal, hogy jelenleg mik a legfőbb fenyegetések a vállalatok és vállalkozások életében, valamint arról is, hogy a mesterséges intelligencia miként írja át a védelmi rendszereket.

Ha torrentezik a Pirate Bayen, a számítógép láthatja kárát

2017. szeptember. 19. 13:30
Ez nem a szokott mantra, ezúttal nem jogszerűségről, a törvények betartásáról van szó: az ESET biztonsági cég is ártalmas kódokat észlelt a torrentezők legnépszerűbb portálján. Szombaton észlelték torrentezők, s tették közzé fórumokon, közösségi oldalakon, hogy a Pirate Bay felkeresése után számítógépük processzorhasználata megugrott, a PC-jük lelassult.

Megállíthatatlan a legfertőzőbb számítógépes vírus

2013. február. 16. 14:11
Már kilenc hónapja nem talál legyőzőre az Autorun a károkozók tízes top listáján. Ezért leginkább a rengeteg frissítetlen Windows rendszer okolható. Egy friss tanulmány szerint a népszerű és közkeletű kártevők által kihasznált exploitok legalább kétévesek vagy még ennél is korábbiak.

Az ESET nyolc tippje, hogy biztonságos legyen a karácsonyi online vásárlás

2012. december. 19. 12:16
Újra beköszöntött a karácsonyi időszak és finiséhez érkezett a szeretet ünnepét megelőző vásárlási láz, melyben idén is a digitális eszközök kapnak főszerepet. Ezért az ESET egy globális kutatás eredményeit felhasználva nyolc pontban összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat a biztonságos online vásárlás érdekében.

ESET vírusstatisztika

Súlyos adatvesztést okozhat egy újonnan megjelent károkozó

2011. szeptember. 22. 08:58
Az elmúlt hónapban az élbolyban nem történt változás, az első és második helyezett megőrizte előző havi pozícióját, és az Autorun immár ötödik hónapja áll vezető helyen. Feltétlenül említést érdemel azonban a negyedik helyezett Win32/Dorkbot féreg, amely cserélhető adathordozók segítségével terjed, és tartalmaz egy hátsóajtó-komponenst is. Ennek segítségével távolról átvehető az irányítás a fertőzött számítógép felett.

ESET vírusstatisztika

Hatodik hónapja vezet az Autorun vírus

2011. október. 22. 08:46
Immár hatodik hónapja az Autorun vírus vezeti a vírustoplistát, és tartja második helyezését a Conficker féreg is. A lista tagjai nem is változtak meg az előző hónaphoz viszonyítva, csak átrendeződés történt. Egyből két helyet is előrelépett a Win32/Ramnit fájlfertőző vírus. Hasonlóan előrefelé araszolt ‒ igaz, csak egyet ‒ a Win32/Autoit féreg, e havi teljesítménye a hatodik helyhez volt elég. Emiatt az ESET kiemelten hangsúlyozza az adatmentés fontosságát, amit...

30 ezer magyar kémkedik - az ESET Magyarország felmérése

2011. július. 22. 02:00
Szerelmes férfiak, akik féltékenységből kutakodnak párjuk számítógépén, munkáltatók, akik arra kíváncsiak, hogy mit csinálnak alkalmazottaik a munkaidejükben - többek között ők azok, akik megpróbálnak valamilyen speciális szoftver segítségével megfigyelni másokat. Az ESET Magyarország felmérése szerint több tízezerre tehető azon magyar felhasználók száma, akik telepítettek már kémprogramot más számítógépére.

összesen: 12 db | 10 db/oldal

1 2