Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
74 találat a(z) "egészségügy" cimkére.

Életeket menthet a magyar fejlesztésű okos minilabor

2018. december. 13. 13:00
Százmillió forint nagyságrendű innovációs projekt eredményeként a piacon élenjáró okos minilabort fejlesztett a száz százalékban magyar tulajdonú 77 Elektronika Kft. A készülék segítségével akár egy háziorvos, egy mentőorvos vagy egy sürgősségi orvos is néhány perc alatt, helyben, a levett vérből elvégezhet olyan vizsgálatokat, melyekhez eddig komplett laboranalízisre volt szükség.

Távsebészettől az agyműtétig: a robotika előretörése az egészségügyben

2018. december. 10. 10:00
Van már olyan műtét, ahol robot segít az orvosnak, és így a betegnek is.

Az IoT-szenzorok szerepe az egészségügyben

2018. augusztus. 01. 11:00
A BCC Research webináriumok keretében foglalkozott bővebben a témával. Az online szemináriumokon azt vizsgálták, hogy miként segítik az okosmegoldások a szenzorok látványos elterjedését.

Rétvári: javulhat az ellátás az e-egészségügyi szolgáltatási rendszerrel

2017. március. 29. 11:59
A betegeknek könnyebbséget, nagyobb biztonságot és a gyorsabb felgyógyulás lehetőségét kínálja a novembertől bevezetendő elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (eeszt) - mondta az Emmi parlamenti államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Magyarul "beszélő" vércukormérő segíti a látássérült diabéteszes betegeket

2017. május. 17. 14:00
Egy magyar fejlesztésű, a beteget szóban is tájékoztató vércukormérő segíti a látássérült diabéteszes betegeket. A most bemutatott készülék a több mint 32 ezer vak vagy súlyosan látássérült cukorbetegnek jelenthet segítséget. Az 50 évesnél idősebb magyar lakosság körében a cukorbetegség az egyik leggyakoribb oka a vakságnak. A több mint 800 ezer ismert hazai cukorbeteg közül több mint 32 ezer vak vagy súlyos látássérült, és számuk évente több mint ezerrel nő -...

Egyre terjed az orvosi távfelügyelet

2017. február. 24. 10:25
A távolról ellenőrzött páciensek száma 2016-ban 44 százalékkal, 7,1 millióra nőtt – derül ki a Berg Insight nemzetközi kutatásából. A mobil egészségügyi piac ebben az évben nagymértékben növekedhetett, mivel egyre több kulcsfontosságú iparágban fogadják el a technológia jelenlétét.

Világsiker a magyar orvosi alkalmazás

2016. július. 29. 12:12
Orvostanhallgatóknak szánt alkalmazásával harmadik helyezést ért el a Microsoft Imagine Cup fejlesztői világversenyen a magyar InSimu csapat. Az egészségügyi oktatást forradalmasítanák a fiatal magyar feltalálók. Az InSimu csapat még MedCases néven nyerték meg a tavasszal rendezett helyi, majd regionális döntőt, most a Microsoft Imagine Cup fejlesztői világversenyen lettek harmadikok, World Citizenship kategóriában.

ÁEEK: "élesítésre" kész az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér

2016. december. 19. 15:41
Élesítésre kész az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT), a e-egészségügy egységes kommunikációs platformja képes összekapcsolni a már most is működő kórházi rendszereket, valamint a háziorvosi- és patikarendszereket - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) hétfőn az MTI-vel.

Gulyás: 2018-ig az oktatás és az egészségügy határozza majd meg a politikát

2016. április. 20. 23:23
Az oktatás és az egészségügy határozza meg leginkább a mindennapi politikát Magyarországon, s ez 2018-ig így lesz - mondta Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke szerdán Röjtökmuzsajon, a 31. alkalommal megrendezett vezérigazgató-találkozón. "Minden pillanatnyi vita és elkövetett szakmai hiba ellenére a kormány alapvetően jó irányba indult el", amikor központosította a közoktatási intézményeket - hangsúlyozta a fideszes politikus, emlékeztetve arra, hogy 2010...

Ónodi-Szűcs: az e-egészségügyi fejlesztés megalapozza a felelős döntéseket

2015. november. 04. 13:07
Az elmúlt időszak e-egészségügyi fejlesztéseinek eredményeként olyan strukturált adathalmaz jött létre, amely megalapozza a felelős döntések meghozatalát az ágazatban - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára szerdán Balatonfüreden, az Infotér Egyesület e-Health egészségügyi konferenciáján. Ónodi-Szűcs Zoltán azt mondta, hogy az e-egészségügy fejlesztésére szánt 23 milliárd forint betegközpontú fejlesztést...

összesen: 74 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8