Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
75 találat a(z) "egészségügy" cimkére.

Rábízhatjuk-e a betegségek diagnosztizálását az algoritmusokra?

2019. október. 08. 11:00
A gyógyítás kétségtelenül a bizalomról is szól: meghallgatjuk az orvosok által felállított diagnózist, beszedjük az általuk kiírt gyógyszereket, vagy éppen követjük az étkezési tanácsaikat. Egy számítógépben is ugyanennyire megbíznánk? – teszi fel a kérdést a CNN Business.

Letaszította trónjáról az ingatlanpiacot az IT és az egészségügy

2019. március. 21. 09:00
A jelenlegi árazási szinteken már nem igazán vonzóak az üzleti célú ingatlanok a befektetők többsége szerint, míg az IT szektorba és az egészségügybe történő befektetések jól jövedelmezhetnek a közeljövőben - derül ki a KPMG befektetői körben végzett felméréséből, amit a könyvvizsgáló és tanácsadó cég hétfőn juttatott el az MTI-hez.

Mesterséges intelligencia segíti a falusi orvosokat Kínában

2019. március. 04. 14:00
Az intelligens asszisztens segít megállapítani a diagnózist és a kezelést is meghatározza – adta hírül a kínai média csütörtökön.

Nincs akadály a 3D nyomtatású emberi szervek előtt

2019. május. 03. 11:00
Átlátszó emberi szerveket alkottak német tudósok. Az új technológia megnyithatja az utat az emberi szervek háromdimenziós nyomtatása előtt.

Automatikusan hívja a mentőket a magyar fejlesztésű mobilapplikáció

2019. február. 15. 11:00
Szerencsére nem mindennapos eset, de előfordul, hogy valaki közlekedési balesetet szenved, de nem képes segítséget – mentőt, tűzoltót vagy akár a családtagját – hívni.

Virtuális asszisztensek is dolgozhatnak a betegellátásban

2019. április. 24. 11:00
A Christchurch-ben található Burwood Kórház lesz az első Új-Zélandon és a második a világon, ahol a mesterséges intelligencia használatával teszik hatékonyabbá a kommunikációt.

Sejtekkel, véredényekkel teli szívet nyomtattak a világon először

2019. április. 16. 11:00
Először nyomtattak szívet háromdimenziós nyomtatással izraeli tudósok. A miniatűr szív létrehozásához emberi szöveteket használtak – közölték hétfőn a tel-avivi egyetem kutatói.

A mesterséges intelligencia is segíthet a Parkinson-kór felismerésében

2018. október. 16. 10:00
A Tencent kínai tech óriás a londoni Medopad egészségügyi céggel társul, hogy a mesterséges intelligencia segítségével rövidebb idő alatt ismerhessék fel az egyelőre gyógyíthatatlan betegséget.

Így orvosolhatja az IoT az egészségügy problémáit

2018. november. 23. 11:00
Bár a Dolgok Internetéről az emberek többsége általában a gyártásra, a raktározásra és a jövő okosgyáraira asszociál, az IoT izgalmas és jelentős fejlesztéseket hozott a gyógyításba és a magába az egészségügyi szektorba is. Íme, néhány innovatív megoldás ezek közül.

Először szállítottak drónnal vakcinát egy távoli szigetre

2018. december. 27. 10:00
Vanuatu egy kis szigetén élő kisbaba lett az első ember, aki drónnal szállított vakcinát kapott. A csendes-óceáni sziget nehezen elérhető pontjára az UNICEF küldött oltóanyagot a távirányított eszközzel - számolt be róla a BBC News.

összesen: 75 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8