Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
29 találat a(z) "e-health" cimkére.

Az agyi vérerekben tekergő robot lehet a stroke ellenszere

2019. szeptember. 02. 11:00
A stroke és az agyi aneurizma okozta halálesetek megelőzésében lehet kulcsszerepe az MIT bizarr fejlesztésének. A kígyóhoz hasonlító, mágnesesen vezérelt robot ugyanis képes a test legszűkebb artériáin keresztül manőverezni egészen az agyig, ahol képes megsemmisíteni az elzárósásokat. Mikor kerülhet a technológia a műtőkbe?

Hangyaszerű robotraj lehet a testen belüli vizsgálat jövője

2019. március. 26. 10:00
Egy hangyakolónia által inspirált, orvosi célokat szolgáló robotrendszert fejlesztettek ki kínai kutatók. A Science Robotics című szaklapban bemutatott tanulmány szerint a mikrorobotok alkotta „flotta” alkalmas lehet testen belüli diagnózisok felállítására, valamint sejt-, vagy akár molekuláris szintű kezelésekre.

Az IoT után jöhet a Test Internete

2019. május. 31. 11:00
Éppen azért, hogy megkülönböztessék az általános, nem egészséggel kapcsolatos hordozható eszközöktől, már elterjedőben van az úgynevezett IoB, vagyis Internet of the Body rövidítés.

Milyen az, amikor e-orvos rendel? A DocPlanner válaszol

2019. május. 17. 13:25
A DocPlanner, egy Lengyelországban alapított egészségügyi rendszer, amely havonta másfél millió foglalást rögzít. A cég most 80 millió dollárra tett szert, ami szokatlanul magas összeg a startupok tőkehiányos világában. Mindemellett még az önállóságukat is megtarthatták, ami az ötödik nagyobb tőkeinjekció (ún. Series E) után már igen ritka.

Nincs akadály a 3D nyomtatású emberi szervek előtt

2019. május. 03. 11:00
Átlátszó emberi szerveket alkottak német tudósok. Az új technológia megnyithatja az utat az emberi szervek háromdimenziós nyomtatása előtt.

Robotok figyelik, hogy betegek-e a kínai óvodások

2019. június. 07. 12:00
Kínában nem ismeretlen az arcfelismerő technológia, az ország elöl jár az internet és más innováció nyújtotta megfigyelési lehetőségek kiaknázásában. Nem meglepő tehát, hogy a hatóságok májustól több mint 2000 óvodában a gyerekek egészségét ellenőrző robotokat állítottak munkába.

Futurisztikus megoldás forradalmasíthatja a szívgyógyítást

2019. június. 05. 11:00
A szívroham okozta károsodás helyreállításában segíthet a "pumpáló tapasz", amely több millió élő, lüktető őssejtet tartalmaz - számolt be a róla a BBC News kedden.

Féltenünk kell az egészségügyi adatokat a mesterséges intelligenciától?

2019. február. 20. 11:00
A Kaliforniai Egyetem kutatása aggasztó képet fest a biztonság és az e-egészségügyi relációjában. Az okosórákból, fitness appokból és az egyéb testre szerelhető kütyükből származó adatokhoz az AI támogatta technológiák is hozzáférnek. De mi lesz az így megszerzett adatokkal?

A mesterséges intelligencia képes megjósolni a jövőt a rákgyógyításban

2019. február. 19. 10:00
A mesterséges intelligencia pontosabban jósolja meg a petefészekrákos betegek prognózisát, mint a jelenlegi módszerek - állapították meg brit és ausztrál kutatók. Az Imperial College London és a Melbourne-i Egyetem tudósai készítették a szoftvert, mely a prognózison kívül azt is jelzi, milyen kezelés lehet a leghatásosabb a páciensnek - írta a medicalxpress.com.

Futurisztikus egészségügy, avagy e-Health a gyakorlatban – e-Health Konferencia 2017

2018. január. 29. 07:55
Az Infotér konferencia nulladik napján az e-Health került reflektorfénybe. A több mint 25 előadó az ágazat izgalmas fejlesztéseiről, a digitalizálódó kórházak szükségességéről beszélt, valamint a már gyakorlatban alkalmazott, szinte futurisztikusnak hangzó technológiai újításokból is ízelítőt hozott.

összesen: 29 db | 10 db/oldal

1 2 3