Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
51 találat a(z) "e-egészségügy" cimkére.

Előre jelzi a szívinfarktust a magyar okosóra

2017. október. 13. 11:54
Életet menthet: ha veszély közeledtét észleli, automatikusan jelzést küld viselőjének, illetve egy orvosi csapatnak. Pulzusmérő okosórából már több tucatnyi típus elérhető a piacon, illetve számos olyan nyakba akasztható, vagy karpántként viselhető eszköz is kapható, melyek segítségével idős emberek egy gombnyomással tudják jelezni az egészségügyi szolgálatoknak, ha orvosi segítségre szorulnak, rosszul érzik magukat, vagy rohamuk van.

A mobil kardiológia jövője

2017. november. 21. 12:43
Az egyre csökkenő méretű szenzorok komoly változásokat indíthatnak el az egészségügyben is, például megkönnyíthetik a szívproblémák megfigyelését. Az intelligens egészségügy terjedésével egyre több innovatív kardiológiai megoldás is megjelenik, például az olyan beültethető eszközök és viselhető kiegészítők, melyek a mért paramétereket azonnal a kezelőorvos számára továbbítják. Ezzel pedig a betegek állapota távolról is figyelemmel kísérhető, és a beavatkozás...

Rétvári: javulhat az ellátás az e-egészségügyi szolgáltatási rendszerrel

2017. március. 29. 11:59
A betegeknek könnyebbséget, nagyobb biztonságot és a gyorsabb felgyógyulás lehetőségét kínálja a novembertől bevezetendő elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (eeszt) - mondta az Emmi parlamenti államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Hazai start-upok jelentkezhetnek egészségügyi innovációs pályázatra

2017. március. 22. 10:44
Kis- és középvállalkozásoknak írt ki versenyt az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) által életre hívott és támogatott EIT Health, a világ egyik legnagyobb egészségügyi innovációs kezdeményezése. Tagjai közt megtaláljuk Európa vezető egészségipari és gyógyszeripari vállalatait, kutatóintézeteit valamint a kontinens tíz leginnovatívabb egyeteme közül nyolcat is. Magyarországról két kategóriában nevezhetnek az érdeklődők.

Fáj valami? Majd Dr. Google megválaszolja

2017. március. 16. 21:22
Ha valami bajt tapasztal, a legtöbb ember ma már nem az orvost kérdezi, hanem megnyitja a Google-t, és beírja a kérdését. Sejthető, hogy sokan keresnek előbb a neten, és csak utána kérdezik az orvost – de hogy ennyire… Egészen meghökkentő számokat hozott a témában az Eurostat.

2022-re készülhetnek el a fővárosi szuperkórházak

2017. május. 15. 14:00
Kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kormány a budapesti kórházfejlesztéseket. Elkészültek a fővárosi szuperkórházak tervei: három intézményből a dél-budai lesz az új, a Honvéd és a Szent István Kórházban pedig fejlesztések valósulnak meg. Az egészségügyi centrumok 2022-re készülhetnek el. Cserháti Péter, az Egészséges Budapestért Projekt miniszteri biztosa az M1 Ma reggel című műsorában elmondta: 2016 nyarán jelent meg az első kormányhatározat, amely elfogadta...

CES: intelligens megoldások az egészségesebb életért

2017. január. 09. 06:48
A technológiai expón az önvezető autók és a drónok mellett olyan fejlesztések is bemutatkoztak, melyek könnyebbé teheti a mozgáskorlátozottak életét. A bottal közlekedők legtöbbször még segítséggel is bizonytalanul közlekednek, emellett pedig épp elégszer maradnak magukra, így a veszélyes helyzetekben előfordulhat, hogy csak sokára érkezik meg a segítség.

Az egészségügyi innováció fővárosa lesz Budapest

2017. február. 21. 10:50
Nemzetgazdasági szinten több száz, akár ezermilliárd forintos értéket képviselhet az egészségügyi innováció és az ebből adódó hatékonyságjavulás, illetve kedvezőbb népegészségügyi helyzet Magyarországon. A humánerőforrás jó kondíciója akár 30-40 százalékban is hozzájárulhat a gazdasági prosperitáshoz, emellett jelentős gazdasági hasznot képvisel az innovatív eszközök használatából adódó hatékonyságjavulás is az egészségügyben. A digitalizáció a megelőzés, a...

App segít a kínai asztmás gyerekeken

2017. február. 20. 08:24
Immár hivatalos, hogy azzal a szerkezettel, amely egy mobiltelefonhoz csatlakoztatható, Kínában már mérhetik és rögzíthetik az asztmában szenvedők a lélegzésüket. A kínai egészségügyi szövetség ugyanis vasárnap beleegyezett, hogy ezentúl a papíralapú rögzítésen túl olyan digitális csúcsáramlás-mérővel is figyelhetik a légzésüket az asztmában szenvedők, ami egy applikáció segítségével gyűjti az adatokat.

Megkezdődött az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér próbaüzeme

2017. február. 15. 08:50
Elindult az úgynevezett elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (eeszt) éles próbaüzeme, az ellátó intézményeket, orvosokat, gyógyszerészeket a betegadatokkal összekapcsoló rendszer növeli a betegbiztonságot - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár. Ónodi-Szűcs Zoltán a rendszert bemutató sajtótájékoztatón kiemelte: az eeszt-nek köszönhetően a beteggel kapcsolatos minden fontos információ azonnal rendelkezésére áll az orvosnak, a...

összesen: 51 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6