Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
13 találat a(z) "Blockchain" cimkére.

Átalakuló ingatlanpiac: jönnek az adatvezérelt üzleti modellek

2019. március. 06. 12:00
Az új technológiák, mint a mesterséges intelligencia és a blokklánc alapvető változásokat indítottak el az ingatlanszektorban is. Az adatvezérelt megoldások révén számos tevékenység válhat lényegesen hatékonyabbá, azonban a kínálkozó lehetőségek kihasználásához az ingatlanpiaci szakemberek összefogására is szükség van.

A technológia, ami igazi game changer: a Blockchain Konferencián jártunk

2019. május. 15. 09:00
Egy évvel ezelőtt legtöbben még csak ízlelgették a Blockchain Competence Centerben elhangzott terveket, ötleteket, amelyek mára testet öltött, kézzel fogható projektekké váltak. Hogy mi történt az elmúlt egy évben a technológia életében, gazdasági, állami, közigazgatási és pénzügyi aspektusból, arról a Blockchain Konferencia előadói beszéltek.

Növekvő potenciált látnak a vállalatok a blockchain megoldásokban

2019. július. 10. 11:00
Az üzleti döntéshozók szerint fontos a blockchain alapú megoldásokba fektetni, de a pozitív, már implementált példák a legtöbb iparágban még váratnak magukra. Óvatosan optimisták a technológiával kapcsolatban és többen is túlértékeltnek tartják. A vita már nem arról szól, hogy kell-e használni a technológiát, hanem arról, hogyan? – többek között ezeket állapítja meg a Deloitte 2019 globális blockchain felmérése.

Áttörést hoz a blockchain számos iparágban

2019. február. 01. 10:00
A vállalatvezetők többsége szerint a blockchain technológia üzleti felhasználása egyértelműen versenyelőnyt jelent, azonban mindössze harmaduk kezdte el alkalmazását.

Segíthet a blokklánc a tudatosabb vásárlás elterjedésében?

2019. augusztus. 15. 12:00
Belegondolunk nha abba, hogy az étel, amit eszünkk, honnan származik? Vagy abba, hogy a kávéültetvényen, ahol a reggeli bögrébe kerülő kávénkat termesztették, tisztességesen megfizetik-e a munkásokat? Az ilyen típusú kérdések megválaszolásában segíthet a blokklánc.

Blockchainben rejlik az élelmiszeripari szereplők versenyelőnye

2019. április. 09. 11:00
Számos olyan esemény történt a közelmúltban, melyek nyomán az élelmiszerbiztonság kérdése előtérbe került. A fogyasztók elvárásai ma már nem csupán a minőségre, az ízvilágra és a kényelemre terjednek ki, hanem fokozódnak az egészséggel és biztonsággal kapcsolatos elvárások is. Hogy tud alkalmazkodni ehhez az ágazat?

A mágikus kriptodevizán túl – laikusoknak, érthetően

2018. március. 22. 07:00
Manapság naponta találkozni a bitcoin vagy kriptovaluta kifejezésekkel, s ezek jelentése legtöbbször még mindig misztikus ködbe burkolózik. Mik ezek pontosan, hogy válthatók át kézzel fogható pénzre, és hogyan lehet bányászni ezeket? Ennek jártunk utána a téma szakértőivel.

Stratégiai program indul a blokklánc és fintech fejlesztések ösztönzésére

2018. január. 30. 13:09
A Budapesten működő Blockchain Competence Center (BCC) egyik fő célja, hogy nemzetközi szereplőként hazánkat a blokklánc technológia régiós központjává tegye. Szakértők szerint a blokklánc (blockchain) technológia az internet elterjedéséhez hasonló forradalmi változásokat hozhat, mely alapjaiban rajzolhat át iparágakat. A Digitális Jólét Program éppen ezért stratégiai fejlesztési területei közé emelte a blokklánc és a fintech (pénzügy technológia) területét. A...

ITB évadnyitó Club: A blockchain és a bitcoin bűvöletében

2018. január. 26. 07:59
Az év első ITB Clubjának fókuszában a bitcoin és a blockchain állt, az IT-telekommunikációs piac két meg nem értett mostohája. Sik Zoltán és Benedek Péter, a téma két szakértője azonban végre eloszlatta a vakfoltokat, velük beszélgettünk a világot lázban tartó technológiáról.

Megnyílt a Blockchain Competence Center, zöld utat kapott a blokklánc technológia

2018. február. 07. 23:30
Az újonnan megnyílt Blockchain Competence Center nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy nemzetközi szereplőként hazánkat a blokklánc technológia régiós központjává tegye. De miért van erre szükség, egyáltalán mire jó a blokklánc technológia? A téma három szakértőjével, laikus-barát megfogalmazásban erről beszélgettünk.

összesen: 13 db | 10 db/oldal

1 2