Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
144 találat a(z) "app" cimkére.

Már okostérkép segítségével is kalandozhatunk Újbudán

2016. november. 10. 08:02
A kerület fontosabb látnivalóiról és ajánlott turistaútvonalairól jeleníthetők meg a kiadványra vetítve hasznos, kiegészítő információk egy mobilalkalmazás segítségével. Magyarországon ez az első alkalom, amikor a kiterjesztett valóság (augmented reality) technológiáját nyomtatott térképpel kombinálva alkalmazzák.

Gyorstipp: ez a három app meríti az akkut

2016. március. 31. 11:11
Egy Android mobilon átlagosan harminc telepített alkalmazás fut. Jó tudni, melyik három csoportba tartozó éhenkórász szívja le idő előtt a szuflát az akkumulátorból. Reggelre csurig töltve a mobil, ebéd utánra mégis aggályosan alacsony a az akku szintje, holott alig telefonáltunk, olvastunk néhány SMS-t, kicsit nyomkodtuk a Messengert. Hol a bűnös? Többnyire a háttérben folyamatosan futó alkalmazások között kell keresni.

Még több szülőnek elérhető a Zsebdoktor

2016. március. 20. 12:38
Az azonnali és személyes gyermekorvosi segítségre lehetőséget adó alkalmazás Androidon kívül már iOS-telefonokra is telepíthető. A decemberben indult Zsebdoktor alkalmazás első körben diagnosztikai szolgáltatással segíti a szülőket: egyértelmű kérdések mentén segít eldönteni, hogy mekkora a baj. Ha itt nem kapnak megnyugtató választ, akkor következhet a telefonos segítségkérés lehetősége. Jelenleg 10 gyermekorvos áll állandó, 24 órás készültségben.

Életeket mentett a magyar applikáció

2016. március. 05. 10:57
Pécs városában másfél éve működik a világon egyedülálló közbiztonsági rendszer, mely az utcai támadások ellen jelent hathatós segítséget. Az alkalmazásnak mostanra már közel 20 ezer felhasználója van. Utcai támadások esetében nincs arra mód, hogy kritikus helyzetben elővegyük telefonunkat, feloldjuk a képernyőzárat, felhívjuk a rendőrséget és elmondjuk, hogy épp mi történik. Pécsett azonban egy olyan közbiztonsági rendszer működik, amelynek segítségével a...

Koraszülötteken segít az új alkalmazás

2016. május. 09. 13:21
Az anyaméhben hallható hangokat, szívdobogást és más ismerős hangokat adja az applikáció a csecsemőknek. Koraszülötteknek szükséges inkubátorban tartózkodni, ám itt nélkülözniük kell az anyaméh jól ismert, megszokott morajait, zörejeit. A Voices of Life nevet viselő új alkalmazás, a wombify (womb angolul méh) felveszi az anyuka méhében hallható hangokat, hogy ezeket lejátsszák az inkubátorban a csecsemőknek.

Egy applikáció összegzi alvási szokásainkat

2016. május. 09. 00:50
Kutatóknak sikerült összegezniük az emberiség alvási szokásait egy mobiltelefonos applikációval. A Science Advances című tudományos folyóiratban közölt tanulmány egyebek mellett arra a következtetésre jutott, hogy a nők általában fél órával többet alszanak mint a férfiak, s ez a hátrány különösen jellemző 30 és 60 év közötti férfiakra. A kutatók azt mondják, hogy eredményeik hasznosíthatóak lesznek a "globális alvásválság" kezelésében.

Óvakodjon: vírusos app a Google Play áruházban

2016. május. 03. 09:09
Sajnos nem ez az első eset. A biztonságosnak vélt forrásból malware-t gyanútlanul letöltőket kevéssé vigasztalhatja, hogy a Google naponta milyen hatalmas mennyiségű applikáció sikeres vizsgálatán rágja át magát. Banki alkalmazásnak adta ki magát egy Google Play áruházból letölthető Android alkalmazás. Mint Joshua Shilko biztonsági szakértő közzétette, tucatnyi jól megtervezett, a pénztárcánk kiürítésére készült applikációnak adott helyet a legutóbbi időkig a...

Fiatalok második leggyakoribban üzenőappokat használnak

2016. június. 30. 20:02
A hagyományos hanghívás azért még mindig népszerűbb a magyar fiatalok körében: többségük leginkább telefonálni szokott a mobilján a Telenor reprezentatív felmérése szerint. Az üzenőappok népszerűségét vizsgálva a Telenor megállapította: a felmérést megelőző 6 hónapban a fiatal mobilhasználók 78 százaléka a Facebook Messengert használta, az e-mailezést 70 százalék választotta, a harmadik és negyedik legnépszerűbb megoldás pedig a Viber és a Skype alkalmazások...

5 dolog, amit jó tudni a mobilról

2016. június. 17. 08:09
Akad sok egyszerű, könnyen alkalmazható szolgáltatás, ami hasznos lehet még a kütyükre kevésbé fogékonyaknak is. Ezek közül válogattunk.

Új mobilalkalmazást fejlesztett ki az M4 Sport az Eb-re

2016. június. 15. 10:47
Új mobilalkalmazást fejlesztett ki az M4 Sport a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság alkalmából, amelyen keresztül az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) adatbázisához és egyéb más exkluzív tartalmakhoz is folyamatosan hozzá lehet jutni mobileszközön, okostévén keresztül. Az applikációt bemutató kedd délutáni sajtótájékoztatón Kalmár Tibor, az m4sport.hu-t üzemeltető Új Média Kft. stratégiai és operatív igazgató-helyettese elmondta, az applikációt használók...

összesen: 144 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11