Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
16 találat a(z) "álhír" cimkére.

Mit lehet tenni a szaporodó álhírek ellen?

2019. január. 24. 12:00
Az Európai Unió cselekvési tervben lépne fel az internetes jelenlétet amortizáló jelenség ellen. Úgy tűnik egységben az erő, mert a tagországok támogatják az álhírek elleni uniós cselekvési tervet

Az idősebb generáció falja az álhíreket

2019. január. 21. 10:00
Az idősebbek körében még mindig népszerűek a közösségi oldalak, míg a fiatalok egyre kevesebbet használják azokat. Felmérések is igazolják, hogy a bizalom megingott a felhasználók részéről, kevesebb adatot és fotót osztunk meg magunkról, inkább az üzenetváltásra korlátozódik a közösségi oldalak használata.

Nincs gyógyír az álhírek terjedésére

2019. február. 04. 10:00
Sokan, sokszor hirdettek már harcot az álhírek ellen, az utóbbi években mégis megállíthatatlanul terjedtek, főként a közösségi oldalakon. Legutóbb az Európai Bizottság szólított fel az álhírek terjedése elleni fokozottabb fellépésre. A fő kérdés azonban az, hogy egy hírről ki döntheti el, hogy álhír-e.

Elege lett a Facebooknak, bekeményít a technológiai óriás

2017. szeptember. 12. 08:56
A Facebooknak és az európai politikusoknak is elege lett abból, hogy a közösségi oldalon nap, mint nap megszámlálhatatlan mennyiségben jelennek meg álhírek. A legnagyobb közösségi oldal ezért úgy döntött, nagyon komolyan büntetni fogja az álhírek terjesztőit - a témával a Médiaklikk című magazinműsor foglalkozott. Az álhírek az utóbbi években elképesztő hódítóútra indultak. A közösségi médián keresztül emberek millióihoz jutnak el hamis információk, amely...

Gyanús fiókokat talált a Twitter

2017. október. 02. 07:25
A Twitter internetes cég mintegy 200 olyan fiókot talált az általa működtetett közösségi oldalon, amelyet gyanúja szerint oroszok hoztak létre, és amelyeken a tavalyi amerikai elnökválasztás idején félrevezető információkat terjesztettek az amerikai olvasóközönség számára. A San Franciscó-i székhelyű cég azt is felfedezte, hogy egy orosz médiacsoport amerikai közönségnek szánt reklámot vásárolt.

Hogyan szűri a Facebook az álhíreket?

2017. május. 08. 12:20
A Facebook sokadik módszerrel próbál harcolni a hamis hírek terjedése ellen, most egy olyan eszközt vetettek be, amely szépen kiemeli, hogy a megosztott hír igazságtartalmát vitatják. Egy piros négyzetben egy felkiáltójelet kell keresni a hírek alatt, és mellette van az is, hogy kik vitatják a sztorit. Az álhírek terjedéséről, és azok megakadályozásáról Bányász Péterrel, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kutató tanársegédjével beszélgettünk.

Álhírszűrő eljárást vezet be a Facebook Németországban

2017. január. 18. 13:09
A tervek szerint megvizsgálják a portál felhasználói által álhírként megjelölt tartalmat - bejegyzést, megosztott cikket -, és ha valótlanságot tapasztalnak, akkor egy figyelmeztetést fűznek hozzá. “Nem mi akarjuk eldönteni, hogy mi az igazság, és ezt nem is várják el tőlünk, ezért együtt kell működnünk külső partnerekkel, szakértőkkel” – mondta Sheryl Sandberg, az amerikai vállalkozás ügyvezető igazgatója egy keddi német lapinterjúban.

Az Apple is beállt a kamuhírgyártás ellenébe

2017. február. 27. 13:12
Az egész világra kiterjedő felvilágosító kampányt kell indítani a közösségi oldalakat elöntő álhírek ellen - jelentette ki az Apple vezérigazgatója, Tim Cook. Úgy véli, hogy a hamis információk járványszerű terjedése ma már óriási gondot jelent. A vezérigazgató szerint a probléma megoldásához a hatóságok és a technológiai vállalatok közös fellépésére lesz szükség. A különböző technikai cégek vezetői ugyanis érdekeltek abban, hogy ne legyen túlnyomó többségében...

Globális felvilágosító hadjáratot kell indítani az álhírek özöne ellen

2017. február. 11. 13:44
Az Apple vezérigazgatója szerint globális kiterjedésű felvilágosító kampányt kell indítani a közösségi médiafelületeket elöntő álhírek ellen. Tim Cook, a világ legnagyobb piaci tőkeértékű vállalatának vezetője a The Daily Telegraph című konzervatív brit lapnak adott, szombaton ismertetett interjúban kifejtette: az álhírek járványszerű terjedése a világ jelentős részén ma már komoly probléma, és szükségessé teszi a hatóságok és a technológiai cégek közös fellépését.

mySec Talk – álhírek és dezinformáció a médiában

2017. február. 10. 10:26
Dezinformáció, cégreputáció, titkosszolgálatok, érdekkörök… A hírforrások felelőssége manapság hatalmas: amit más leközöl azt vajon elhiheti-e az olvasó? Hiteles a forrás? Esetleg olyan nézőpontot képvisel, amely megbotránkoztatja az olvasót és “beszél róla”? Vajon a félretájékoztatás minden esetben kizárólag jó vagy rossz? Ki/kik és hogyan, illetve milyen célból teszik ezt? Többek között erről volt szó a mySec legutóbbi eseményén.

összesen: 16 db | 10 db/oldal

1 2