Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
33 találat a(z) "AI" cimkére.

Van, ahol már az elítéltek trenírozzák a mesterséges intelligenciát

2019. május. 29. 12:00
A börtönmunka még mindig sokak fejében úgy él, mint kemény fizikai tevékenység. Ez már általában sem igaz, sőt Finnország két börtönében most kifejezetten szellemi munkát végezhetnek azok a rabok, akik egy startupnak dolgoznak. Az elítéltek az online kinyert adatokat csoportosítják, majd az eredményeket a cég a mesterséges intelligencia (AI) tanítására használja.

Saját mesterségesintelligencia-chipet fejlesztett az LG

2019. május. 22. 09:00
Az otthoni mesterségesintelligencia-megoldások fejlesztésének felgyorsítását célzó stratégiája részeként az LG Electronics (LG) létrehozta saját AI-processzorát. A vállalat szabadalmaztatott Neural Engine technológiájával a chip az emberi agy neurális hálózatának működését mintázza, amely jelentősen növeli a gépi mélytanulási algoritmusok feldolgozási sebességét.

Az AI az emberi gondolkodást is fejlesztheti

2019. június. 04. 10:00
A technológiai fejlődés megállíthatatlan: nem is olyan régen még az okostelefon számított „nagy dobásnak”. Manapság azonban az úgynevezett hearables („hallható”) kiegészítők és a hangutasítással irányítható eszközök révén a felhasználók külön képernyő használata nélkül is rákereshetnek a számukra releváns információkra.

Az Ericsson mesterséges intelligenciával teszi egyszerűbbé a hálózatok üzemeltetését

2019. február. 21. 12:00
Az Ericsson új megoldása választ ad a hálózatok komplexitásának növekedésére, és megoldást a szolgáltatók számára az egyre több eszköz, többféle technológia (4G, 5G, IoT) kezelésére, illetve a sokrétű szolgáltatási követelmények teljesítésére. Az Ericsson új, mesterséges intelligencia alapú menedzselt szolgáltatást vezet be kommunikációs szolgáltatók számára.

Hatból egy amerikai inkább robottal szexelne, mint emberrel

2019. február. 12. 09:00
A 2010-es évek elhozták a soha nem látott technológiai boom-ot, ami közel egy évtizeddel később annyira beérett, hogy a szexrobot már képes lenyomni a hús-vér partnert. De miért választanák többen a robotot egy valódi ember helyett?

Négy tech-mítosz, amivel ideje leszámolni

2019. február. 08. 14:00
Az internetezési és technológia-felhasználási szokásokat még mindig nagyban befolyásolják azok a dezinformációk, amelyekre a tech-mítoszok épülnek. Inkognitó mód, az újabb jobb, szándékos szoftverlassítás – kezdődjön a tévhitrombolás.

Mit lehet profitálni a mesterséges intelligenciából?

2019. augusztus. 28. 09:00
Az artifical intelligence (AI) egyre több területen van jelen a mindennapi életben. Természetesen – mint mindennek – ennek is megvannak a maga kockázatai és veszélyei. Használata ugyanakkor számos előnnyel is járhat, és teljesen új lehetőségeket is teremthet az emberiség számára. Íme, néhány alkalmazási terület.

Magyarország felkerülhet a nemzetközi mesterséges intelligencia térképére

2019. augusztus. 05. 12:00
Napjainkban felkapott téma lett a mesterséges intelligencia témája. Sokan szeretnének a jövőbe látni, hogy vajon milyen lesz a világ néhány évtized múlva, például, hogy átveszik-e a gépek a hatalmat.

Két magyar startup a világ legígéretesebb innovációi között

2019. április. 30. 12:00
Két magyar startup mutatkozhat be az eMerge Americas innovációs eseményen Miamiban az INPUT Program szakmai támogatásával. A csapatot több száz közül választották a legjobbak közé.

összesen: 33 db | 10 db/oldal

1 2 3 4