Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
49 találat a(z) "adatbiztonság" cimkére.

Az autó új neve Skynet – önvezető járművek, mesterséges intelligencia

2020. január. 20. 07:55
Évről évre megduplázódik a drónok száma a légtérben, az önvezető autók pedig már, ha nem is a spájzban, de a garázsból vannnak, és néhány éven belül már az utakon lesznek. Sőt, már az repülő dróntaxik kora is talán közelebb van, mint hinnénk. A közlekedés sok szempontból egyre inkább a mesterséges intelligenciára támaszkodik. Mit fog megidézni a jövő? A terminátort, Az ötödik elemet, esetleg Asimov robotokkal zsúfolt világát? MI, felhő és IoT minden mennyiségben...

Még mindig az e-mailek rejtik a szervergyilkos trójai falovakat

2019. március. 08. 09:00
Az e-mail továbbra is az első számú fenyegetés marad, a legnagyobb kihívást pedig a felhasználók és munkavállalók biztonságtudata jelenti az információbiztonsági vezetők számára 2019-ben - állapította meg a Cisco legfrissebb globális kiberbiztonsági kutatása, amelyet csütörtökön Budapesten háttérbeszélgetésen mutattak be.

A kétlépcsős Facebook azonosítás átka

2019. március. 05. 14:00
A közösségi média óriás néhány éve elérhetővé tette a kétlépcsős azonosítást, amely során a telefonszámot is meg kell adni a belépéshez, ami jó biztonsági megoldás. Ugyanakkor van egy nagyon kellemetlen hátránya, ami most bombaként robbant.

A kiberbiztonsági kérdéseket nem lehet szőnyeg alá söpörni

2019. május. 21. 12:00
Globális szinten a legnagyobb értékben elkövetett bűncselekmények az illegális digitális adatszerzéshez, informatikai rendszerek feltöréséhez köthetőek.

IoT-eszközök: még mindig sok a biztonsági rés

2019. június. 17. 11:00
A különféle, világhálóra csatlakozó hangszóróknak és nyomtatóknak nagy hasznát lehet venni a munkahelyeken is, ugyanakkor a Dolgok Internetéhez kapcsolódó készülékek a hackerek célpontjai is lehetnek.

Digitalize Now 2019

2019. december. 20. 14:36
A 2019-es ITOSZ Konferencia a digitalizáció körül forgott. Számos előadó képviseltette magát mind az állami, mind a céges szektorból. De mit is jelent, miért is fontos igazán egy vállalkozás számára a digitalizáció fogalma? Mire kell figyelni, és mit hoz a konyhára, ha ebben a témában meghozzák a legfontosabb stratégiai döntéseket? Dr. Solymár Károly Balázs, infokommunikációért felelős helyettes államtitkár videoüzenetben beszélt erről a résztvevőknek.

Érdemes óvatosan bánni az adatözönnel

2018. szeptember. 21. 09:00
A technológiai fejlődésnek a rengeteg előny mellett természetesen van hátulütője is. A készülékek használatával hatalmas mennyiségű személyes adat keletkezik, amellyel visszaélhetnek azok, akik illetéktelenül hozzáférnek. És bár sokan az állandó figyelmeztetések ellenére sem foglalkoznak a kockázattal, mondván, hogy nincs titkolnivalójuk, ez nem ilyen egyszerű.

Így védekezzünk a csalóktól, ha pénzt küldünk

2018. október. 02. 08:00
Minden negyvenedik magyar pénzküldőt csalók próbálnak meg átverni, ezért a pénzküldőket fenyegető legjellemzőbb csalási formák ellen dolgozott ki tanácsokat a Corner Group. A külföldi csalók, különböző álhírekkel, trükkökkel és megtévesztéssel próbálják az áldozatukat rávenni arra, hogy készpénzt küldjenek számukra.

Mindenre gondolunk az online jelszavak esetén, csak erre az egyre nem

2018. november. 13. 11:00
Online adatbiztonság témában végzett Magyarországon is felmérést a Google megbízásából a YouGov elnevezésű piackutató cég. Meglepő végeredménnyel rukkoltak elő.

Régi helyett újat: hogy szabadulj meg adatbiztonság-kompatibilisen a régi kütyüktől?

2018. november. 12. 11:00
Aktfotók, a nagyi szupertitkos receptjei, bankkártyaadatok – szeretett kütyünk legféltettebb titkaink temetője, ám egyszer minden masina ideje lejár, és ekkor indul a kálvária. Hogyan cserélhetjük le a ketyeréket anélkül, hogy bárki kinyerhetné belőlük a törölt adatokat?

összesen: 49 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5