Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
100 találat a(z) "5G" cimkére.

A Samsung bejelentette a világ első 5G-s táblagépét

2020. január. 31. 06:45
Ma megkezdődik a világ első 5G-hálózatokra is kapcsolódni tudó táblagépének forgalmazása, a Samsung Galaxy Tab S6 5G elsőként Dél-Koreában kerül piacra, az ajánlott fogyasztói kezdőára durván egymillió won, olyan 260 ezer forint lesz. Egyelőre nem világos, hogy melyik további piacokon jelenhet meg, de a széles körben elérhető 5G-s hálózatok hiányában feltehetően nem fogja túlságosan erőltetni a Samsung.

Uniós intézkedéscsomag az 5G hálózatok biztonsága érdekében

2020. január. 30. 06:37
Az ötödik generációs (5G) mobilhálózatok biztonsága érdekében az Európai Bizottság intézkedéscsomagot hagyott jóvá, ebben kitérnek a magas kockázatúnak tekintett beszállítókra vonatkozó korlátozások feltételeire is - közölte a digitális korra felkészült Európáért felelős uniós biztos szerdán.

Fókuszban a digitalizáció

2020. január. 06. 10:13
Az ágazatot érintő eddigi kormányzati eredmények között szerepel a digitális exportfejlesztés, start-upok támogatása, mesterséges intelligencia bevezetése bizonyos területeken, okos város projektek, DJP pontok felállítása, az 5G-koalíció létrejötte és még sorolhatnánk. Dr. Solymár Károly Balázs, infokommunikációért felelős helyettes államtitkár a digitalizációs fejlesztéseket érintően adott egy tágabb áttekintést a fontosabb befejezett projektekről, valamint a...

Kína dominálta az 5G piacot 2019-ben az eladások szempontjából

2020. február. 24. 20:20
A Counterpoint Research ezúttal olyan adatokat publikált a mobilpiaccal kapcsolatosan, ami az 5G technológiát támogató eszközökre vonatkozik a 2019-es évet illetően. Tavaly kerültek a boltokba a gyártók első 5G hálózati modemes eszközei, és érdekes azt látni, hogy miként terjedt a kezdeti időszakban az az újdonság, ami a következő éveket biztosan meg fogja határozni.

Az infokommunikációs szakemberek a mesterséges intelligenciában bíznak

2020. február. 19. 11:48
Az 5G-forradalommal együtt járó technológiai bumm új kihívásokat is tartogat a telekommunikációs iparág számára. A szolgáltatók is tisztában vannak vele, hogy a lehető leggyorsabban lépniük kell a mesterséges intelligencia (MI) és az autmatizáció terén, hogy költséghatékony megoldásokat találjanak a folyamatosan növekvő felhasználói elvárásokra. Az 5G által kínált lehetőségek egyre komplexebb rendszereket hívnak majd életre, és az így létrejövő, minden eddiginél...

A Vodafone Gigabit Nettel érkezett a X. Infotérre

2020. február. 05. 11:10
Amanda Nelson vezérigazgató előadása teljes mértékben az 5G körül forgott. A most 20 éves Vodafone egy 5G sátrat is felállított a tizedik Infotéren az Anna Grand Hotel előtt, ahol a résztvevők is megtapasztalhatták az új technológia nyújtotta élményt. Az érdekfeszítő előadáson bemutatásra került egy különleges egészségügyi projekt is, amely a Virtuális Valóság eszközével igyekszik segíteni a tartós kórházi segítségre szoruló gyermekeket a gyógyulásban.

Palkovics: a fejlődési lehetőségek határtalanok az e-sportban

2019. szeptember. 23. 11:00
Palkovics László szerint az e-sport a legdinamikusabban fejlődő sportággá nőtte ki magát, az 5G-s hálózatok megjelenésével pedig a lehetőségek határtalanok a további előrelépésre.

ITU Telecom World 2019: kiberbiztonság minden mennyiségben, egyenesen az Infotér standjáról

2019. szeptember. 12. 13:01
Négy év után ismét Budapestre érkezett az IKT világszenzációja, az ITU. A négy napon keresztül tartó előadássorozatok és kiállítok garmadája között az Infotér is képviseltette magát, egy teljes szakmai napot szentelve a kiberbiztonságnak. Az 5G-ről, a leggyakoribb támadásokról, és az elmúlt időszak változásairól kérdeztük a szakma nagy neveit.

„Az 5G olyan technológia, ami elől nem lehet kitérni” – az ITU megnyitóceremónián jártunk

2019. szeptember. 09. 13:25
Négy év után ismét Budapestre érkezett az ITU, az ünnepélyes megnyitóceremóniát követően Houlin Zhao, az ITU főtitkára összegezte az elmúlt időszak mindenkit lázban tartó kérdéseit, az 5G-től kezdve a mesterséges intelligencián át, a Kína-USA vitáig, amellyel kapcsolatban álláspontot is foglalt. A megnyitón Palkovics László részletezte a hazai IKT evolúcióiját, valamint egy bejelentés is elhangzott.

Korlátlan lehetőségek: az 5G pozitív hatása a mindennapi életünkre

2019. szeptember. 09. 12:00
Az ötödik generációs hálózat népszerűségét nemcsak a szupergyors sebesség magyarázza, hanem az is, hogy az 5G olyan fejlesztések alkalmazását teszi lehetővé, amelyek gyökeres változást hoznak.

összesen: 100 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10