Zöld a lámpa a közigazgatási reform keretében megvalósuló fejlesztéseknek

Tovább egyszerűsödnek a hatósági eljárások, bővülhet az elektronikai ügyintézések, az elektronikai fejlesztések, a költséghatékony közigazgatási eljárások köre. További fejlesztési források nyílnak meg többek között a kormányhivatalok fejlesztése, valamint az e-közigazgatás és a közigazgatási antikorrupciós program megvalósítása előtt. Gál András Levente kormánybiztos tájékoztatása szerint a kormány EKOP-ÁROP monitoring bizottságának legutóbbi, 2012.06.06-i ülésén a résztvevők tájékoztatást kaptak arról, hogy az Európai Bizottság elfogadta az ÁROP és EKOP módosítását.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
A Kormány 2012. május 3-án határozatban döntött az Államreform Operatív Program 2011-2013. időszakra szóló akciótervének megállapításáról, továbbá az Államreform Operatív Program és az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program keretében egyes kiemelt projektjavaslatok akciótervi nevesítéséről, melynek értelmében, a magyar közigazgatás fejlesztését leginkább szolgáló projekteket emelték ki, mint pl. az elektronikus ügyintézésre vonatkozó jogszabályi környezet felülvizsgálata vagy a kormányhivatalok szervezetfejlesztése.

Az Államreform Operatív Program fő célja, hogy az igazgatási rendszer teljesítményét és a nyújtott szolgáltatások színvonalát a szűkös erőforrások optimális felhasználása mellett növelje, míg az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program átfogó célja a közigazgatás teljesítményének a javítása úgy, hogy a közigazgatást a modern kor igényeinek megfelelően, az információs társadalom lehetőségeire építve fejlessze.

Részleteket lásd: a kormány 1136/2012. (v.3.) határozata, Magyar Közlöny 2012. évi 53. szám. A kormány közigazgatás-fejlesztési programjáról bővebben ezen a linken tájékozódhat.
Kapcsolódó dosszié: EKOP és ÁROP pályázatok