Z generáció és a magyar internet jövője

2015. július 6. hétfő, 13:31 • www.kormany.hu
A Fidelitas elnöke és az InternetKon vezetője sajtótájékoztatót tartott a Z generáció és a magyar internet jövőjéről. Böröcz László, a Fidelitas elnöke a sajtótájékoztatón – utalva arra, ez az első olyan nemzeti konzultáció, amelyben már 14 éves kortól részt lehet venni – azt mondta, fontosnak tartják, hogy a fiatalok is véleményt nyilvánítsanak az InternetKon keretében. A fiatal generációnak fontos, a kormánynak megfontolásra ajánlott témák között említette, hogy fejlesszék az egyetemek és a kollégiumok számítógépes eszközparkját, beleértve ebbe ezek wifi-vel való ellátását, valamint csökkentsék az internethasználat általános forgalmi adóját – fogalmazott a Fidelitas elnöke.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az infrastruktúra hiánya és a magas ár az internethasználat hazai továbbterjedésének legfőbb akadálya – mondta az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos.

Emlékeztetett arra, a kormányzat az uniós céldátumnál két évvel korábban, 2018-ra kívánja elérni, hogy minden háztartásnak módja legyen hozzáférni a szélessávú internethez.

Deutsch Tamás arra hívta fel a figyelmet: az InternetKon első kérdése éppen arra vonatkozik, hogy az áfa vagy a távközlési szektorra kivetett különadó csökkentésével, esetleg a piaci verseny élénkítésével járuljon hozzá a kormányzat a világháló használatának olcsóbbá válásához.

A miniszterelnöki biztos arról beszélt: az elmúlt mintegy másfél hónapban több mint 15 ezren töltötték ki az InternetKon20 kérdéssort, és ez szám az elmúlt másfél-két hétben a korábbiaknál is nagyobb mértékben bővült.

Deutsch Tamás emlékeztetett: a véleménynyilvánításra július végéig minden, 14 évnél idősebb magyar polgárnak lehetősége van.