Visszalépett az Enterprise az Egységes segélyhívó rendszer tenderén

2013. február 21. csütörtök, 07:56 • www.orientpress.huEnterprise Group, Egységes Segélyhívó Rendszer, visszalépés, 112,
A társadalmi hasznosság, az Európai Uniós források időben történő lehívása, valamint a projekt határidőre történő megvalósítása érdekében az Enterprise Group szerdán bejelentette, hogy visszalép a Közbeszerzési Döntőbizottságnál kezdeményezett jogorvoslati eljárástól a 112-es tenderben.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

 Az Enterprise Group, az innovatív informatikai és infokommunikációs megoldások egyik vezető szállítója 2012-ben 32 százalékkal 2,6 milliárd forintra növelte nettó árbevételét, és az elmúlt év jelentős informatikai projektjeinek és tendereinek köszönhetően meghatározó szereplővé nőtte ki magát a hazai informatikai piacon. 

 A közbeszerzési eljárásban második helyezett Enterprise Group azt követően jelentette be a hazai informatikai és közbeszerzési gyakorlatban példa nélküli döntését, miután olyan információk jutottak a birtokába, hogy a KDB meghallgatás után a Közbeszerzési Döntőbizottság új eljárás lefolytatására kötelezheti a kiírót. Ebben az esetben pedig a rendszer nem valósítható meg határidőre, és az ország nem hívhatja le az Európai Uniós támogatást.

 'Vannak olyan helyzetek, amikor mi is tehetünk annak érdekében, hogy tudatosítsuk: a társadalmi érdek fontosabb, mint a gazdasági érdek. Ezért döntöttünk a visszalépés mellett, amellyel lehetőséget teremtünk a beruházás Európai Uniós forrásból történő megvalósítására, egyben példát mutatunk a hazai informatikai piac és a gazdasági élet többi szereplője számára' - mondta Orbán Előd, az Enterprise Group ügyvezető igazgatója.

'Gratulálunk a nyertesnek, és bízunk benne, hogy határidőre és megfelelő műszaki színvonalon valósul meg a társadalmi szempontból kiemelt jelentőségű rendszer' - tette hozzá Orbán.
A magyar vállalat sikerének hátterében a folyamatos innováció és kutatás-fejlesztés, az üzletágak egymásra épülő kompetenciája valamint az alkalmazás-vezérelt üzleti modell áll. Az Enterprise Group az idei évben további 20 százalékos növekedést, 2015-re pedig már 5 milliárd forintos árbevétel elérését tervezi.

 A 2012-ben az Enterprise Group komplex infokommunikációs szolgáltatásokat - zászlóshajóként Unified Communications & Collaborations megoldásokat - nyújtó ICT üzletága húzóerőt jelentett a növekedésben, ahogy az idei évben már SAP Gold Partnerként működő Consulting üzletág is. A Software üzletág 2012-ben mutatta be saját integrált medikai szoftverfejlesztését, az Enterprise Multi Medikai Alkalmazást (EMMA), amit már a Kelen Kórházban, Paks Város Rendelőintézetében és egyéb intézményekben is bevezettek. A tavaly elindult PLM (Product Lifecycle Management) üzletág pedig mára a hazai mérnök informatikai megoldások piacvezető szereplőjévé vált: 2013 első pénzügyi negyedévében a CEE régióban legmagasabb értékben értékesítette a Siemens Solid Edge szoftver licenceket.

 Az idei IT trendek is kedvezőek az Enterprise Group számára: a felmérések szerint a versenyszféra vállalatai 2013-ban nemzetközi szinten 65 milliárd dollárt fordítanak iparág-specifikus informatikai megoldások beszerzésére . A telekommunikáció továbbra is a bővülő IT piac legnagyobb szelete, a jövőben bevétele 40 százalékát a partnerektől váró SAP pedig stratégiai szempontból fontos partnerként tekint az Enterprise Groupra. A tavaly sikeresen debütáló EMMA rendszert idén várhatóan további 8-10 intézményben vezetik be, a PLM üzletágban rejlő potenciálok kihasználása pedig üzletági szinten 3-400 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Az Enterprise Group így összvállalati szinten idén 20 százalékos növekedést, 2015-re pedig 100 főt meghaladó munkavállaló mellett 5 milliárd forintos árbevétel elérését tervezi.

 'A nemzetközi informatikai piac várható növekedése és a hazai gazdasági környezet javulása továbbra sem elég céljaink eléréséhez, ezért szükség van a növekedés olyan indikátoraira, mint a megváltozott ügyféligények minél teljesebb körű kielégítése és az új gazdasági rendhez való alkalmazkodás. Az üzletágak legfontosabb közös nevezője a megváltozott gazdasági környezet számára értéket teremtő alkalmazások fontosságának felértékelődése. Minden üzletág rendelkezik minimum egy olyan fontos alkalmazással, amely egyértelműen és bizonyíthatóan értéket teremt az ügyfelek számára. Ezért jelentős összegeket fordítunk kutatás-fejlesztésre, részben az erre a célra kiírt uniós pályázatokból' - mondta Orbán Előd, az Enterprise Group ügyvezető igazgatója.